עבור לתוכן

מסך DELL U2715H לבד מוריד רזולוציה ממקסימלית למינימלית, צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום .

אז כמו שכתוב בכותרת , אני התחדשתי לפני שבוע במסך מחשב חדש , DELL U2715H .

מההתחלה כשחיברתי אותו , צצה בעיה איתו (או עם המחשב) .

הבעיה היא שאני מגדיר לו את הכניסה הנכונה (DisplayPort) , את הרזולוציה המקסימלית שלו 2560X1440 , והמסך כל הזמן משנה אותה לבד לרזולוציה מינימלית , כאשר הכל בשולחן העבודה ניהיה ענק ומגעיל .

לרוב , זה המסך פשוט נכבה לשניה אחת או שתיים לבד , שוב נדלק ופתאום הופה , בכלל לא ברזולוציה שהגדרתי לו .

זה קורה איתו בזמן עבודה רגיל , אבל גם אם אני עושה RESET למחשב , או שפשוט מדליק את המחשב אחרי שהיה מכובה , אז המסך ישר נדלק עם הרזולוציה המגעילה ואז שוב פעם אני צריך במערכת ההפעלה להיכנס להגדרות רזולוציה , ששם דרך אגב כאשר הוא הוריד אותה אז המערכת כאילו בכלל לא רואה איזה מסך זה אלא פשוט כתוב שזה מסך רגיל לא ידוע , ואז אני צריך כמה פעמים ללחוץ על כפתור ה''מצא מסך'' , ורק אחרי כמה ניסיונות המערכת כאילו מזהה את המסך והרזולוציה פתאום מסתדרת , אבל , אחרי זמן מה , כמו שכתבתי בהתחלה , הוא פשוט אוטומטית נכבה לרגע וחוזר שוב עם רצולוציה מינימלית מגעילה .

ניסיתי כבר את שתי הכניסות שבמסך , DisplayPort ו-Mini DisplayPort , לא עוזר , למרות שיש גם כניסת HDMI שאותה עוד לא ניסיתי , אני לא יודע אם כניסות\יציאות HDMI תומכות בהעברת אות של רצולוציית QHD , את זה אתם תגידו לי .

ניסיתי גם את שתי היציאות שבכ. המסך (Mini DisplayPort) , להחליף ביניהן , גם ללא הצלחה .

ניסיתי גם להחליף כבלים ולהשתמש באחרים חדשים , גם לא עוזר .

רק מה , שמתי לב , שכאשר המסך הזה מחובר לכ. מסך שבמחשב שלי , ואני ממש בקלילות נוגע בחיבור הכבל (Mini DisplayPort) שבכ. המסך , אז פתאום המסך שלי מתחיל שוב ושוב להכבה ולהדלק כל שנייה שאני נוגע בחיבור הזה בכ. המסך , בשתי היציאות בדקתי ובשתיהן אותה תופעה .

ניסיתי אפילו להעביר את הכ. מסך בלוח אם לחיבור PCIE אחר , אותו הדבר , ללא הצלחה .

המחשב שלי הוא :

כ. מסך - Sapphire Radeon HD 6970 2GB GDDR5 , בעל שתי יציאות Mini DisplayPort , יציאת HDMI אחת , ושתי יציאות DVI .

מעבד - i5 2500K

ספק כוח - Corsair HX 850Watt

זכרון - שני סטיקים של 4GB כל אחד , של G.Skill , מדגם ה-Sniper .

לוח אם - Asus P8Z68 Deluxe/GEN3

בקיצור אני כבר מיואש ולא יודע מה הבעיה ומה לעשות , אני רוצה ליהנות מהמסך החדש שקניתי כי הוא באמת איכותי וטוב , אבל אני לא יכול ליהנות ממנו בגלל הבעיה הזאת .

אני בעצמי חושב שהבעיה היא לא במסך החדש אלא במחשב שלי , לדעתי הכ. מסך עצמו , או כל רכיב אחר , אולי הלוח אם ?

השאלה היא מה אני יכול לעשות בכדי לאתר לפתור את הבעיה הזאת ? , אני לא יודע , תעזרו לי מי שיודע .

ד''א הדרייברים של הכ. מסך הכי עדכניים (לא בטא) , ובכלל כל הדרייברים במחשב של כל החומרה עדכניים , אני תמיד משתדל לעדכן את כל הדרייברים .

כמו כן , כמובן גם התקנתי את הדרייבר של המסך החדש גם , שהיה על הדיסק באריזה .

מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי .

מראש תודה לכל העונים .

פורסם

אולי Dual-link DVI with HDCP יעבוד

מישהו הציע פה משהו שאמור לעבוד באופן זמני

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19469751

זה מה שרשום באתר היצרן

http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/desktop/6000/6970#

• DisplayPort 1.2
    • Max resolution: 2560x1600 per display
    • Multi-Stream Transport
    • 21.6 Gbps bandwidth
    • High bit-rate audio

[*]HDMI® (With 3D, Deep Color and x.v.Color™)

• Max resolution: 1920x1200

[*]Dual-link DVI with HDCP

• Max resolution: 2560x1600

• VGA

• Max resolution: 2048x1536

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה .

קראתי את הנושא בלינק הראשון , נראה שנציג של דל שם ניסה לעזור אך ללא הצלחה , את הבעיה הזאת יש להרבה אנשים ולא רק בעלי דל אלא גם יצרנים אחרים , הבעיה המדוברת כנראה יותר נוגעת לחיבורי ה-DisplayPort שבמסכים השונים .

בלינק השני קראתי את ההגדרות של הכ. מסך שלי , אז מה שאתה אומר זה שאני אנסה לחבר את המסך החדש לכ. המסך שלי ליציאת ה-DVI ? , עם כבל DisplayPort-to-DVI ?

הקטע הוא שיש שני סוגי חיבור של DVI , האחד הוא Dual Link והשני הוא Single Link , כאשר כמו שהבנתי רק ה-Dual Link תומך ברזולוציה שאני צריך , השאלה היא איזה מהיציאות האלו בכ. המסך שלי מאחורה היא ה-DUAL ואיזה היא ה-SINGLE ? , כי בשום מקום לא מצאתי באינטרנט הסברים לזה , או שזה פשוט לא משנה ובכל מקרה לנסות לחבר לאחת היציאות האלו ולראות איך זה יעבוד ?

אשמח לעוד המלצות והכוונות , ובינתיים אני אשיג כבל DispllayPort ל-DVI .

פורסם

.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

טוב , אז ככה :

ניסיתי כבר ניראה לי את כל סוגי הכבלים שאפשר עם המסך הזה .

ניסיתי לחבר כבל ליציאת ה-HDMI שבכ. המסך לכניסת ה-HDMI שבמסך עצמו , המסך ישר מזוהה , אבל הרזולוציה עומדת על 2048x1152 ואי אפשר להעלות יותר , בקיצור לא אופצייה .

ניסיתי גם בנוסף כבלים מיוחדים אשר מתחברים לחיבורי ה-DVI בכ. מסך ולחיבורי ה-DP ו-miniDP שבמסך עצמו , גם כן ללא הצלחה , חיבור DVI אחד המסך מזהה אבל לא נותן רזולוציה מקסימלית , כאשר חיבור ה-DVI השני המסך בכלל לא מזהה ונכנס למצב חסכון באנרגיה ושינה .

יש רק נקודה אחת שכבר ציינתי אותה לפני זה ואני אציין שוב :

כאשר המסך מחובר עם כבל DP או מיניDP לאחת היציאות שבכ. המסך , שתי יציאות מיניDP , שכנראה רק דרך היציאות האלו כנראה ניתן בוודאות לקבל רזולוציה מקסימלית של המסך שהיא 2560x1440 , אז שמתי לב לתופעה כזאת שכאשר אני ממש בקושי נוגע בחיבור המיניDP שמחובר מאחורה לכ. המסך , כאשר אני קצת נוגע שם אז המסך ישר מתחלי ''להשתגע'' , כלומר ישר מתחיל להכבות ולהדלק כל הזמן כל עוד אני קצת נוגע בחיבור הזה שבכ. המסך .

וזה גם כאשר כמו במקרה עם שתי יציאות ה-DVI , כאשר חיבור מיניDP אחד בכ. המסך לפחות מציג משהו על המסך , והיציאה השנייה של מיניDP כאשר מחברים אליה את המסך אז היציאה הזאת בכלל לא מזוהת ע''י המסך .

אז מה אתם אומרים ?, לאור השורות האחרונות שרשמתי , האם יש איזו בעיה עם הכ. מסך שלי (HD 6970) ?, או שהבעיה הזאת בכל מקרה אולי נובעת מהמסך החדש עצמו ?

מה הייתם ממליצים לי לעשות בשני המקרים ? , איך בכל זאת איכשהו לפתור את הבעיה הזאת ?

נערך על-ידי JentuS

פורסם

ניסית כבל dual dvi?

פורסם

תנסה לשחק עם הגדרת הDP 1.2 בתפריט של המסך (לבטל / להדליק).

פורסם
  • מחבר

אוקיי , הנה עוד עדכון .

קודם כל תודה שוב על התגובות , וכן , אני ניסיתי גם כבל Dual DVI שנקרא גם 24pin +1 , יציאה אחת בכ. מסך מציגה רזולוציה של 2048x1152 שזה לא המקסימום שאני צריך , ויציאה שניה בכ. המסך בכלל לו מזוהה על ידי המסך , נכנס למצב שינה .

כן , גם כן ניסיתי את ההגדרה של DP 1.2 , ברגע שאני מפעיל את זה אז המסך בכלל לא רואה שום יציאה וגם כן נכנס למצב שינה .

אז בסופו של דבר נסעתי לאחת המעבדות של אייבורי , ביקשתי מהם שיבדקו לי את המסך , מכיוון שעוד לא עברו שבועיים מאז הקניה ואני זכאי מכל בדיקה ועזרה מהצד שלהם לפני שאני פונה לאחריות היצרן .

ביקשתי מהם שיבדקו עבורי במיוחד את היציאות DP ו-miniDP שבמסך כי הרי רק דרכן אני יכול לקבל את הרזולוציה המקסימלית (QHD) שאני צריך , ולא דרך יציאות ה-HDMI .

הבחור במעבדה היה אדיב וישר התלהב בלנסות לעזור לי , כי אמר שלא כל יום באים אליו אם בעיות כאלו כגון בעיות רזולוציה של המסכים החדשים (ואיכותיים כמו אלו) או משהו דומה , אלא תמיד רק בעיות של המחשבים , תיקון-הרכבה-בדיקה וכך שוב :) .

בקיצור הבדיקה לא לקחה הרבה זמן , הוא מצא במעבדה מחשב , שהיה מותקן בו איזה כ. מסך של MSI שהייתה לו יציאת DP , בדיוק מה שאני הייתי צריך , והוא חיבר את המסך שלי למחשב הזה והפעיל את שניהם .

כאשר המחשב עלה , הרזולוצייה עוד לא הייתה מקסימלית , אך מערכת ההפעלה שבמחשב ישר התקינה את הדרייברים לבד , וכאשר הבחור נכנס להגדרות התצוגה של מע' ההפעלה , הוא ראה שהמסך כן מזוהה במע' ההפעלה , להבדיל מהמחשב שלי כאשר אצלי המע' הפעלה פעם מזהה את המסך ופעם לא , והוא ישר בלי בעיה שינה את הרזולוציה למקסימלית ואישר זאת .

כמובן אחרי זה אמרתי לו שינסה לעשות ריסט למחשב , כי אצלי במחשב אחרי כל ריסט הוא תמיד שוב לא רואה את המסך וקובע לו רזולוציה מינימלית ומגעילה .

הבחור עשה ריסט , והנה פלא , המע' הפעלה עולה ובלי שום בעיה מזהה את סוג המסך , ומה שהכי חשוב , היא נעולה על אותה רזולוציה מקסימלית שקבענו לפני הריסט .

הבחור אף הציע גם לעשות כיבוי מלא של המחשב ואז שוב הדלקה בכדי לבדוק שאין שום בעיה , אני כמובן תמכתי בזה וכך עשינו .

הוא כיבה לגמרי את המחשב , לכדקה , ואחרי זה שוב הדליק אותו , מע' ההפעלה עלתה והכל תקין , הכל פיקס , המסך עובד כמו שצריך לעבוד , על רזולוציה מקסימלית .

בקיצור אני והבחור במעבדה , הגענו למסקנה שהבעיה היא ספציפית אצלי במחשב , ורוב הסיכויים שבכ. המסך שלי בפרט .

הודתי לבחור על העזרה שנתן לי , ושוב נסעתי עם המסך שלי הבייתה .

מה שלא ברור לי זה , למה יש לי את הבעיה בכ. המסך שלי במיוחד עם שתי היציאות האלו של ה-miniDP , כאשר אף פעם לא היה לי מסך שדרש יציאה כזאת , ז''א אפילו אף פעם לא נגעתי בהן , ופתאום כשאני קונה מסך חדש שדורש את אחת היציאות האלו אז שתיהן עושות לי בעיות כאלו עם המסך , זה מה שמוזר ...

בכל מקרה , אני הייתי שמח לראות מה אתם חושבים , האם אחרי בדיקה כזאת במעבדה , וגם בדיקה עצמית עם כל מיני כבלים חדשים אחרים שעשיתי , זאת בהחלט בעיה בכ. מסך שלי או לא ?

כי אם כן , אז אני מבין שאני אצטרך להחליף כ. מסך בחדש , בגלל ששלי הוא בעייתי והוא כבר בן 4.5 שנים בערך , שזה כבר קצת ישן , ואני פשוט אראה בזה סיבה טובה אולי , לשדרג כ. מסך לאחד החדשים שיש כיום בשוק , וכך גם ללא ספק ליהנות מהגדרות גבוהות בחלק מהמשחקים החדשים ברזולוציה QHD של המסך החדש שלי :) .

מחכה לתגובתכם , טרם החלטתי לשדרג כ. מסך .

מראש תודה לכל המשתתפים ועוזרים בדיון .

פורסם

.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

^ מממ , לא ממש הבנתי את התגובה האחרונה ...(.)

פורסם

במצב זה, בהנחה שאתה לא להוט כבר לשדרג את הכרטיס, הייתי אומר לחפור בפורומים על בעיות כאלה שנגרמות ספציפית ע"י הכרטיס שלך. אולי תמצא פתרון. יכול להיות שזו בעיית תוכנה, יכול להיות גם שדווקא שנמוך לדרייבר ישן יותר יפתור את הבעיה. אם יש לך זמן ורצון לנסות לרדת לשורש הבעיה, אולי זה שווה.

פורסם
  • מחבר

כן , אני מסכים עם זה שאפשר לחפור יותר לעומק ואולי בסוף להגיעה לשורש הבעיה , עד לפני כמה ימים בכל מקרה רציתי כבר להחליף את הכ. מסך כי הבעיה הייתה ממשיכה וזה כבר התחיל ממש לעצבן אותי , ולרדת לשורש הבעיה לא היה לי כוח וזמן פשוט .

אבל מה , כמו שאמרתי , לפני כמה ימים , אמרתי לעצמי אני אנסה שוב לשחק קצת עם החיבור של מיני דיספלייפורט שמאחורי הכ. מסך שלי , אמרתי יאללה , ניתן צ'אנס אחרון , קצת שיחקתי , המסך התחיל להשתגע , כל פעם להידלק ולכבות, כאילו הוא מסכן מנסה בכוח למצוא את היציאה שמחוברת אליו , וברגע שהייתי כבר מיואש , עזבתי את המשחק עם החיבור , ופתאום שמתי לב שהמסך נעצר על הרזולוציה המקסימלית , אמרתי אוקיי , בוא נבדוק אותך , החזרתי את המארז בזהירות למקומו , מיקמתי את המסך גם כן בצורה הכי נוחה בשבילי והתיישבתי והתחלתי קצת לעבוד איתו , בערך שעה של עבודה רגילה , אינטרנט , תמונות וידאו וגם כמה משחקים כבדים והוא עבד בסדר סוף סוף .

אמרתי לעצמי , אוקי , עכשיו בדיקה אחרונה , ריסט למחשב וכיבוי מלא והדלקה, ביצעתי את שתי הפעולות ואני רואה שהמסך בהעלאת המערכת הפעלה לא נופל מהרזולוציה המקסימלית , אמרתי לאצמי סוף סוף , זה איכשהו הסתדר .

אז אני כבר כמה ימים עובד עם המחשב שלי והמסך החדש , ובינתיים הכל עובד פיקס .

בקיצור כ. מסך חדש בינתיים ימתין :-)

פורסם

אחרי פרמוט זה אמור להסתדר

פורסם
  • מחבר

פרמוט של מה ?, של מע' ההפעלה ? , איך זה בדיוק קשור לזה שהמסך שלי לא ננעל על רזולוציה מסוימת ?

אתה כנראה לא קראת את כל הדיון מההתחלה , כאשר כתבתי שהבעיה היא בכ. מסך עצמו שיציאות המיני DP בכ. מסך פשוט לא יציבות , ואחרי בדיקות רבות זה מה שהיה ברור .

זה המצב שגם עכשיו הוא כזה , הן עדיין לא יציבות , כי ברגע שאני ממש קליל אגע בחיבור הזה בכ. המסך שאליו מחובר המסך , הבעיות שוב יתחילו , אז מה הקשר לפרמוט של מע' ההפעלה ?!

אני לא רוצה להשמע גס רוח , אבל כאשר אתה מגיב בדיונים של אנשים אחרים , תשתדל לפחות לקרוא את כל הדיון מההתחלה ולא תגובה או שתיים אחרונות , אפילו אם הוא ארוך , ורק אז לענות ולהגיב , בכדי לא לשים את עצמך באור לא יפה , מה שעשית בדיוק כרגע .

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

JentuS, האם הבעיה נפתרה? אני שוקל לרכוש את המסך הזה, אבל מה שאתה מתאר נשמע לי כמו מטרד אמיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים