עבור לתוכן

לוח אם שתומך ב PCI EXPRESS 2.0 x4

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני עומד לרכוש את הכרטיס רשת הבא, של PCI EXPRESS 2.0 x4:

https://go-in.co.il/detail.tmpl?sku=E1G42ET〈=heb&cart=135794064346263006

זה כרטיס יקר יחסית, ואני צריך יכולות שלו עבור מחקר.

מישהו יכול להמליץ על לוח אם סביר שיתאים, ושניתן יהיה להרכיב בתוך דסקטופ ?

רוב הלוחות אם שראיתי תומכים ב PCI EXPRESS 2.0

עם x1 ועם x16, אבל לא ב x4

בברכה,

דן

פורסם

לפי ידעתי יש תאימות לאחור, בקיצור זה צריך לעבוד על חיבור של x16. זה מצויין פה בפירוש:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

תדלג לform factors

נערך על-ידי none77

פורסם

אני אנסה להסביר את העניין:

1. לכל כרטיס PCI Express יש "מהירות" מקסימלית (ה X למעשה מציין מספר מסלולי PCI Express שזה בסופו של דבר רוחב פס, אבל אני ארשום בפשטות "מהירות"), והוא כמעט תמיד יכול לעבוד גם ב"מהירות" איטית יותר.

2. לחריץ ההרחבה מסוג PCI Express יש שתי תכונות - גודל פיזי (בד"כ X1 הוא חריץ הרחבה קצר, X4 הוא בגודל בינוני ו X16 - ארוך) ומספר מסלולי PCI Express המחוברים אליו מבחינה אלקטרונית. למעשה יכול להיות שמבחינה פיזית אתה תראה על לוח האם חריץ הרחבה בגודל X16, אבל מבחינה אלקטרונית מחוברים אליו רק 4 או אפילו רק 2 מסלולי PCI Express, מה שאומר שבפועל הוא עובד ב X4 או ב X2.

3. יש תאימות בין כל ה"מהירויות" של חריצי ה PCI Express, כך שה"מהירות" בה יעבוד הכרטיס תהיה המינימלית מבין ה"מהירות" האלקטרונית של חריץ ההרחבה וה"מהירות" של הכרטיס עצמו. זה אומר שאם אתה מתקין כרטיס שעובד ב X4 בחריץ הרחבה בגודל של X16, הוא יעבוד ב X4 (בהנחה שמבחינה אלקטרונית לחיבור ההרחבה הפיזי יש מספיק מסלולי PCI Express מחוברים אליו). יותר מזה - אם אתה יכול להכניס פיזית כרטיס גדול יותר לחריץ הרחבה קטן יותר הוא גם אמור לעבוד, אבל כמובן שה"מהירות" שלו תהיה קטנה יותר (למעשה ניתן להפעיל כרטיס מסך שמיועד לעבוד ב"מהירות" X16 בחריץ הרחבה בגודל X1, אבל זה דורש שבירה פיזית של חריץ ההרחבה).

עכשו, לא כתבת את הדרישות מלוח האם - כמה חיבורים מכל סוג, האם יש צורך בהמהרה וכד', ויותר מזה - לא ציינת כלל לאיזה מעבד הלוח מיועד ומה התקציב עבור הלוח, אז קצת קשה להציע לך לוח אם מתאים...

בגדול, אם בלוח האם יש 2 חיבורי PCI Express X16 סביר להניח שהוא יתאים לך, אבל מומלץ שתבדוק את זה לפני הקנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים