עבור לתוכן

מחשב גיימינג ב 4500-5000

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אתה לא קונה ערכת שבבים - אתה קונה לוח אם המבוסס על ערכת שבבים. אולי לא הבנת את מה שכתבתי, אבל התכוונתי לכך שהלוח המסויים הזה, ה Z87-Extreme3, הוא דיי משתלם - לא כי אתה צריך את התכונות שהוא מציע, אלא בגלל שאתה יכול לקבל לוח טוב ועשיר בתכונות במחיר של לוח הרבה פשוט. בהחלט יש לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 שהם עדיין יקרים, ולא התכוונתי לכך שמשתלם לקנות כל לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87. בכל מקרה, עדיף להתייעץ לפני שקונים לוח אם כלשהו, שכן לא כל הדגמים זהים ומשתלמים...

בקשר ליצרן - גם ASRock, גם Gigabyte, גם Asus וגם MSI הן חברות טובות שמייצרות לוחות אם טובים, אבל שוב - יש לבחור לוח לפי הדגם והתכונות שלו ולא לפי היצרן.

אוקי אני יודע שכבר חרפתי הרבה אבל אני פשוט לא סגור.

אם אני רוצה לקנות את המחשב מ TMS (לצורך דוגמא ), אני אצטרך ללכת על חברה שהיא יותר יקרה כי אין להם את ה ASROCK Z87 שעולה 400 ש"ח

יש את זה: http://www.tms.co.il/product/12638 שעולה 500 ש"ח

ההבדל בינו לבין זה של ASROCK זה רק בחברה או שיש עוד תוספים שונים?

תגיד לי, איפה אני יכל לראות מידע מרוחב יותר על כל הפיצ'רים שיש בלוח אם? כמו כל מני חיבורים. לצערי אין לי הרבה ידע בזה ואני סתם עושה לך יותר מדי עבודה.כמו סוג של סיקור מורחב על לוח אם וכל דבר שיש עליו

פורסם

1. טוב, מהתגובה שלך אני מבין שעדיין הדברים שלי לא ברורים לך, אז אני אומר את זה:

א. אתה לא צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97. לשימושים שלך, שאינם כוללים המהרה, בהחלט יספיק לוח המבוסס על ערכת השבבים H87, H97, B85 או אפילו H81.

ב. עבור מעבד Core i5 ומעלה אני תמיד מציע לקנות לוח אם בעל יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד, אבל בכל מקרה אל תקנה לוח עם 3 שלבי ייצוב מתח בלבד.

ג. אתה רוצה לקנות את הלוח המשתלם ביותר העומד בדרישות שלך. זה אומר שלמרות שאתה יכול להסתפק בלוח שעולה למשל 400 ש"ח, ישתלם לך להוסיף עוד כמה עשרות שקלים בכדי לקבל לוח הרבה יותר טוב (עשיר יותר בתכונות) כי עבור תוספת כספית יחסית קטנה אתה מקבל הרבה יותר.

2. לאור סעיף 1, אין שום סיבה בעולם לחשוב על הלוח GA-Z87M-HD3 - אם אתה קונה ב TMS ואתה מעוניין בלוח הזה, אז נתחיל מזה שבמחיר של 418 ש"ח (84 ש"ח פחות) יש את ה GA-H87M-HD3 (קישור), שנראה דיי זהה לו למעט ערכת השבבים (ההבדלים בין הלוחות הם מאד קטנים ומופיעים רק בתיאור שלהם). הנה השוואה בין שני לוחות האם הנ"ל מהאתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4515,4517

בנוסף ב TMS יש לוח אם יותר משתלם לדעתי - ה MSI Z87-G41 PC Mate שעולה 439 ש"ח (קישור), שזה 63 ש"ח פחות מהלוח שאתה בחרת. הלוח הזה, עדיף ולו רק בגלל שיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון (לעומת 2 בלבד בלוח שאתה חברת) וכמובן - בגלל שהוא יותר זול. בנוסף בלוח הזה יש 6 שלבי ייצוב מתח לעומת 4 בלבד בלוח Z87-HD3. מצד שני בלוח של MSI מתוך 6 יציאות ה USB בפאנל האחורי רק 2 הן מסוג USB 3.0 וזאת לעומת 4 בלוח של Gigabyte. בנוסף הלוח של MSI הוא בגודל ATX, אבל זה שיקול רק אם אתה קונה מארז קטן. הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של הלוחות הנ"ל:

553a59d239b90.png

3. מידע לגבי לוח האם ניתן למצוא באתר היצרן בעמוד הלוח. באתר של TMS יש קישור בשם "למידע נוסף אודות מוצר זה בקר באתר היצרן", שאם תלחץ עליו אתה תגיע לעמוד המוצר, ושם תוכל לראות פחות או יותר מהן תכונות המוצר. אפשרות אחרת היא פשוט לחפש במנוע חיפוש (כמו גוגל) את דגם המוצר.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים