עבור לתוכן

מחשב גיימינג ב 4500-5000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לחסוך אבל לא חייב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 5200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF וכדומה

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1650 כפול משהו לא זוכר

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בכלללא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. PLONSTER/TMS, אבל לא משנה, איפה שיותר זול אני אלך

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע שבועיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). רק שיהיה מארז לא קטן מדיי, ויהיה נוח לגישה בפנים

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שדרוג כרטיס מסך אולי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

חשבתי בנתיים על חלק מהחלקים שהם:

H97

I5 4460

GTX970

מארז NZXT H230

ספק כוח של SEASONIC 550 WATT

זיכרון 8 GB של ZEPPLIN

וכונני SSD/HDD עדיין לא יודע איזה..

רציתי לשאול מה דעתם על המארז, ספק כוח ולוח אם. האם זה משתלם? ויהיה אפשר לשדרגו בעתיד?

כמו כן, אם אחד מהמארזים האלו יותר טוב ממה ששמתי?

1

2

אשמח לתגובה מפורטת ולסיבות מכמה מהדברים, תודה מראש.

נערך על-ידי Slim9

פורסם

1. אתה לא דורש רמת שקט גבוהה, אבל המארזים שציינת (ה H230 של NZXT, ה Define Mini של Fractal Design וה P100 של Antec) הם כולם מארזים שקטים הכוללים חומרים סופגי רעשים.

2. אפשר למצוא לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 שהם משתלמים יותר לעומת לוחות המבוססים על ערכות H97 או Z97.

3. אני הייתי בוחר במעבד Core i5-4590 ולא ב Core i5-4460 בגלל שההפרש במחיר בינהם הוא דיי קטן.

מפרט מחשב בעל רוב הרכיבים שביקשת אפשר לקנות בכ-5500 ש"ח. אם תוותר על כונן SSD בנפח של 250GB, אז המחיר שלו כנראה יהיה בסביבות ה-5000 ש"ח. מפרט לדוגמא:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1150MHz - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 990/970

לוחות אם - Intel LGA1150

Z87-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 2933 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, VGA, DVI video outputs - HDMI-In Port - 2 PCI Express x16...

שלוש שנים אחריות - מבצע עד גמר המלאי

כמות: - 1 - 370/363

זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 299/293

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

GV-N970G1-GAMING-4GD-PC - Gigabyte - GeForce GTX970 GPU With new PC Only - 4GB 256 bits GDDR5 memory - HDMI, Dual DVI, 3 x DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1329/7000 MHz - WINDFORCE 3X cooling system - Flex display technolog...

כולל Witcher 3 במתנה מ NVIDIA עד גמר המלאי - שלוש שנים אחריות - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: - 1 - 2023/1983

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT250BX100SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 7mm (with 9.5mm adapter) - 535/370 MB/s - BX100 Series...

במלאי - שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 530/519

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series...

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן

כמות: - 1 - 273/268

מארזי מחשב - ATX מארז

8C-H230301-WWB - NZXT - H230 Black case for SilentPC - 1 x 120mm fan included - External 5.25...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 394/386

ספקי כח - ATX

S12G-550 - Seasonic - 550W - 80 Gold certified - Active PFC - 120mm ball bearing fan - 8pin CPU connector - 2 x 6 2 pin PCIe connectors...

חמש שנים אחריות

כמות: - 1 - 373/366

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 155/152

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black (GH24NSC0)...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 83/81

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

כמות: - 1 - 1/1

5491.00 / 5381

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=23852

הערות:

א. אפשר לקחת קירור זול יותר למעבד אם ממש יש צורך לחסוך.

ב. יש כרטיסי מסך GTX 970 זולים יותר מהכרטיס שבמפרט, אבל אלו שזולים בכ 200-300 ש"ח הם בעלי קירור פחות טוב. כמובן שיכול להיות שפיספסתי כרטיס מסך משתלם יותר.

ג. אם אין לך צורך בכונן אופטי (צורב), אתה יכול לוותר עליו ולחסוך כ-80 ש"ח.

ד. מומלץ תמיד שתבדוק את המחירים במספר חנויות ותראה האם תוכל לקבל מפרט דומה במחיר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה שי, לקחתי את המאזרים האלו בעיקר בגלל שאני אהבתי את ה "looks" שלהם, אם ישלך משהו שאתה יכל להמליץ במחיר נמוך יותר זה יהיה סבבה, אני רוצה מארז שחור בעיקר!

כמו כן אולי אפשר לחסוך על מארז וספק כוח, כי המחיר יוצא דיי גבוה למען האמת

ספק כוח 550WATT + BROZNE יספיק? ומארז בינוני בערך

ותוכל להגיד מה ההבדל בין ה H97 ו Z87? כי לפי מה שהבנתי "Z" זה בשביל OC, אני לא מתכננן את זה, H97 הוא יותר חדש וייתמוך במעבדים חדשים בעתיד או משהו כזה?

כמו כן יש באתר STARTPC באנדל שלספק כוח ומארז:

579 ₪

- * מבצע * - NZXT H230 Black + Antec 500W BUNDLE

מה דעתך?

נערך על-ידי Slim9

פורסם

1. באופן כללי, מארז מודרני למטרות משחקים צריך להיות בעל פתח איוורור בחלקו העליון, ספק כח הממוקם בחלקו התחתון ומאווררים בגודל 120 מ"מ (לפחות אחד קידמי ואחד אחורי), שכן מחשב כזה אמור לייצר הרבה חום ואתה תרצה להוציא אותו מחוץ למארז בצורה יעילה. כמובן שעדיף מארז גדול יותר (בגודל mid-tower ולא mini-tower) וכזה שיתמוך בלוחות בגודל ATX לפחות. תכונות נוספות שאולי תרצה שיהיו במארז יכולות להיות:

א. לפחות 2 חיבורי USB 3.0 קידמיים.

ב. פילטרי אבק נשלפים.

ג. מפרצים לכוננים בגודל 2.5 אינץ'.

ד. יכולת התקנה ללא כלים (tool-less או tool-free או משהו דומה, כל יצרן קורא לזה בשם אחר).

ה. בקר מאווררים.

ו. מרווח מספיק גדול לסידור הכבלים מאחורי לוח האם.

בנוסף לכל זה יש את עניין איכות הבנייה של המארז, אבל את זה אפשר לברר רק ע"י בחינה פיזית של המארז או ע"י קריאת ביקורות.

2. למפרט הכנסתי את המארז שאתה ביקשת, והוא גם הזול מבין השלושה שציינת. אפשר לקחת מארז זול יותר, אבל הוא כנראה לא יהיה מארז שקט או בעל כל התכונות שציינתי, והוא כנראה לא יראה "חלק" או "נקי" כמו המארזים הנ"ל (גם על עיצוב צריך לשלם). מכיוון שאתה מעוניין במארז בעל מראה מסויים, אני מציע שתעבור על המארזים השונים בחנויות ותבחר את אלו שהכי מושכים אותך. לאחר מכן תוכל להתייעץ איזה מבינהם לבחור בהתאם לתקציב שלך.

3. ספק כח איכותי של חברה מוכרת בעל הספק של 550W אמור להספיק למחשב כזה, ולמעשה גם ספק כח של 450W אמור להתאים. אני הייתי ממליץ להשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקנות ספק בעל תקן Gold ולא רק בגלל שהוא יהיה חסכוני יותר בחשמל אלא בגלל שבד"כ על ספקי כח כאלו יש 5 שנות אחריות לעומת 3 שנים על ספקי כח אחרים.

4. בנוגע ללוח האם:

א. ה H97 ו ה Z87 הן ערכות שבבים. מה שחשוב הוא הדגם של לוח האם ופחות דגם ערכת השבבים עליו מבוסס לוח האם, שכן אין ממש הבדל בביצועים בין ערכת השבבים הזולה ביותר לערכת השבבים היקרה ביותר. לכן יש להתייחס להבדלים בין התכונות ("פיצ'רים") של לוח האם.

ב. ההבדלים העיקריים בין ערכות השבבים הוא שערכות השבבים מסדרה 9 של אינטל (ה H97 וה Z97) אמורות לתמוך במעבדי הדור החמישי (ה Broadwell) וכן הן תומכות בחיבורי M.2 ו SATA Express (בהנחה שיצרן הלוח מימש חיבור כזה), בניגוד לערכות השבבים מסדרה 8 (ה H81, ה B85, ה H87 וה Z87).

ג. הסיבה שהצעתי את לוח האם הנ"ל היא שמדובר בלוח אם מאד משתלם וזול - הוא עשיר בתכונות יחסית ללוחות אחרים והוא גם דיי זול. העובדה שהוא מבוסס על ערכת השבבים Z87 שמאפשר המהרה היא חסרת משמעות במקרה זה מכיוון שהמעבד שלך לא מתאים להמהרה.

5. הבעיה עם האתר של StartPC היא שאין פירוט של דגם ספק הכח. מדובר כאן בספק כל של Antec (כי זה מה שכתוב) שהיא חברה סבירה, ובגדול ספק כח של 500W אמור להתאים למחשב כזה, אבל שוב - דגם ספק הכח אינו ידוע.

פורסם
  • מחבר

המארז H230 מתאים לכל הדרישות של המארז המודרני למשחקים? אם כן אז כנראה אלך עליו

אלך על ה 550 GOLD של מה ששלחת, שכן המחיר גם בסדר

בקשר ללוח אם אני לצערי לא הבנתי, כל ה" פיצרים " שהם מציעים לא אומרים לי כלום בגלל שאין לי את הידע הזה בכלל, אם אני לא משתמש או אנצל את הפיצרים שהם מציעים אז אין שום צורך לקנות אותם לא כך?

מה למשל ההבדל בין H97 מ Z87, ה 97 הוא יותר חדיש, לעומת ה Z87 שהוא למטרות OC בנוסף, זה מה שאני הבנתי בהבדלים בנתיים.

תודה!

עריכה: עוד משהו, תוכל להסביר לי מזה " PIN " של ספק כוח או משהו כזה?

בשביל מה זה? אפשר לשלוט עם זה על מאוררים ?

כמו כן, אם אני מביא I5 4690 ב 900 שקל (באילת ) שווה ללכת עליו או ללכת על I5 4590 שהוא 800 שקל?

ה 100 שקל האלו שווים את ההבדל?

עריכה שנייה:

יש כרטיסי מסך שונים, ASUS הכי יקר מבינהם, כנראה בגלל המאורר? שווה להשקיע עליו?

עריכה שלישית:

מה ההבדל בין הספק כוח

ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 550W 80+ Gold G-550

לבין מה שאתה שלחת?

* רוצה לציין שאני לא רוצה לעשות SLI בעתיד, לכן לא צריך לוח אם שתומך בזה ( אם זה עולה יותר יקר )

מה דעתך על המארז הזה?

http://ksp.co.il/?select=.1041..130..307..382.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24783&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ואיזה מארז עדיף מכל מה שהבנתי עד כה? P100 או ה NZXT

נערך על-ידי Slim9

פורסם

1. בעמוד המארז H230 של NZXT (קישור) אפשר לראות בדיוק את תכונות המארז - לפי התמונות אני רואה שספק הכח ממוקם בחלקו התחתון, אבל אני לא רואה שיש לו פתח איוורור בחלקו העליון (זה אולי נובע מהעובדה שהמארז מיועד לרמת שקט גבוהה, שכן הבחירה היא בד"כ בין פיזור חום טוב יותר לבין רמת שקט גדולה יותר). חוץ מזה הוא נראה בסדר.

2. כבר הסברתי לך מה ההבדלים בין ערכות השבבים, אבל מעשית אין שום טעם להשוות בין ערכות השבבים Z87 ו H97 - אתה צריך להשוות בין דגמים מסויימים של לוחות אם, שכן בהחלט יכול להיות שיהיה לוח המבוסס על ערכת השבבים H97 שיהיה עשיר יותר בתכונות לעומת אחד המבוסס על ערכת השבבים Z87 או אפילו Z97.

רק שיהיה ברור - ב"תכונות" (או "פיצ'רים") הכוונה היא למספר חיבורי ה SATA, מספר חיבורי ה USB, מספר חריצי ההרחבה לזיכרון, סוג כרטיסי הקול והרשת, מספר שלבי ייצוב מתח למעבד, מספר חריצי ההרחבה מסוג PCI Express, מספר המאווררים שניתן לחבר ישירות ללוח וכד'.

3. PIN (או בעברית - פין) הוא למעשה נקודת חיבור אלקטרונית. בהקשר של ספק כח מדובר בסוגי החיבורי השונים שבהם הוא תומך. לוח האם צריך חיבור של 24 פינים (כבל בעל 24 חוטי חשמל) ועוד כבל בעל 4 או 8 פינים (תלוי בלוח). בנוסף כרטיסי מסך שונים יכולים לדרוש חיבורי מתח נוספים ב"גודל" של 6 או/ו 8 פינים (שוב, תלוי בכרטיס המסך).

בהקשר של מאווררים, אז כל מאוורר צריך חיבור של לפחות 2 חוטים (או פינים) - ה"פלוס" וה"מינוס". בנוסף חלק מהמאוורים מגיעים עם 3 פינים (או חוטים), כאשר תפקיד החוט השלישי הוא לדווח על מהירות הסיבוב של המאוורר. במאווררים בעלי 4 פינים תפקיד החוט הרביעי הוא לאפשר לשלוט על מהירות הסיבוב של המאוורר.

4. המעבד Core i5-4690 עובד בתדר הגדול ב 200MHz לעומת המעבד Core i5-4590. אם יש באפשרותך לקנות את המעבד Core i5-4690 ב-900 ש"ח, אז לדעתי זה שווה את המחיר, אבל אם התקציב הוא בעייתי, אז ה Core i5-4590 הוא מעבד מצויין בפני עצמו.

5. הרכיבים של Asus הם יקרים, נקודה. אני לא יודע אם הם באמת איכותיים יותר, אבל אנשים מוכנים לשלם יותר בשביל לקבל רכיב עם השם Asus.

6. כאשר אתה קונה כרטיס מסך, תוודא שאתה קונה אחד עם קירור שהוא לא קירור "רפרנס" (הקירור שיצרן הליבה הגרפית, AMD או NVIDIA, תכנן עבורו), אלא קירור צד שלישי בעל 2-3 מאווררים - זה יעזור אם מדובר בכרטיס מסך שמייצר הרבה חום.

7. ספק הכח G-550 של Seasonic הוא ספק כח מודולרי, כלומר ניתן לנתק כבלים מצד ספק הכח עצמו. זה יכול להקל על סידור הכבלים בתוך המארז, אבל בד"כ ספקי כח מודולריים קצת יותר יקרים.

8. אם אתה לא מתכנן לבנות מערך SLI, זה לא יפריע אם תהיה תמיכה כזו מצד הלוח.

בלוח שהצעתי אין תמיכה ב SLI בכל מקרה.

9. אם אתה רוצה לחקור לעומק את נושא המארזים, אז יש פה באתר פורום בשם ספקים ומארזים, שם כנראה יוכלו לעזור לך יותר - גם בנושא המארז וגם בנושא ספק הכח.

פורסם
  • מחבר

אז לדעתך עדיף לקנות לוח z87 נכון?

המעבד 4690 יספיק ללפחות 3 ,שנים? כלומר בעוד דנתיים שלוש אם אני ארצה לשפר חלקים כמו כרטיס מסך המעבד יגביל אותי או שלא? אם לא אז עדיף 87 כי לא יהיה צורך בשדרוג המעבד.

ותודב רבה על העזרה עבודת קודש אתה עושה

פורסם

1. אף אחד לא יכול לומר לך בוודאות שמעבד מסויים "יספיק" לתקופה של X שנים (כלומר יתאים לעבודה עם יישומים שיצאו בעוד X שנים ויציג ביצועים סבירים), אבל סביר להניח שגם בעוד 3 שנים המעבד Core i5-4690 יהיה מעבד סביר, בדיוק כמו שמעבדי ה Core i5 מהדור השני עדיין נחשבים לסבירים (ואף יותר מזה).

2. החלפת מעבד של אינטל מהדור הרביעי (ה Haswell) לדור החמישי (ה Broadwell) כנראה לא תביא לשיפור משמעותי בביצועים (ולא בטוח שהוא בכלל יהיה מורגש), ולכן אם אתה קונה מעבד מהדור הרביעי כיום סביר להניח שלא תחליף אותו במשך כל תקופת חייו של המעבד. מכאן שאם אתה מעוניין בלוח המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 9 (H97 או Z97) רק בשביל האפשרות להחליף את המעבד בעתיד זה כנראה יהיה מיותר (ויעלה יותר).

3. סביר להניח שגם בעוד מספר שנים כרטיסי המסך יעשו שימוש בחיבור PCI Express, כך שלא אמורה להיות בעיה להחליף כרטיס מסך גם בעוד מספר שנים.

פורסם
  • מחבר

מעולה. אלך על 87. מה שהבאת מקודם הוא טוב? אם אלך על קתציב קצת גבוה יותר מה יהיה ההבדל?

פורסם

logo-dark.png

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1059 ₪ - Quad Core i5 4690 3.5Ghz S1150

299 ₪ - Gigabyte GA-H81M-HD3 (Front USB3 HDMI Optical) S1150

590 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

1640 ₪ - * מבצע * - Sapphire R9 290X TRI-X 4G OC

515 ₪ - SSD Crucial BX100 250GB MLC SATA III

289 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

519 ₪ - * מבצע * - Antec GX500 Wind + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE

115 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 5116 ₪ למזומן

5218 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

נערך על-ידי orenoren1911

פורסם

@orenoren1911

המפרט שלך אכן משתלם (מעבד קצת יותר חזק, 16GB זיכרון במקום 8GB), אבל Slim9 ביקש כרטיס מסך מסוג GTX 970. בנוסף הלוח במפרט הזה הוא בסדר גמור, אבל לדעתי כאשר קונים מעבד Core i5 ומעלה עדיף לקחת לוח עם יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד (בלוח GA-H81M-HD3 יש רק 3 שלבי ייצוב מתח), ובכל מקרה הלוח שהצעתי משתלם יותר מכיוון שהוא מציע יותר תכונות בתוספת מחיר דיי קטנה.

@Slim9

כבר הסברתי שאין הבדל בביצועים בין לוחות האם השונים - כל ההבדל הוא מבחינת התכונות שהלוח מציע. המטרה כאן היא להציע לך את הרכיבים הכי משתלמים תוך עמידה במסגרת התקציב, והלוח שהצעתי הוא מאד משתלם (גם עשיר בתכונות וגם דיי זול). הבעיה היא שאני רואה שבפלונטר הלוח Z87-Pro4 כבר לא נמכר. אני רואה שיש את ה Z87-Extreme3, גם הוא של ASRock ב-406 ש"ח וגם הוא לוח דיי משתלם. אם אני הייתי צריך לקנות לעצמי לוח אם, הייתי כנראה בוחר ב Z87-Extreme4, שעולה 474 ש"ח (קישור) רק בגלל שהוא עשיר יותר בתכונות. האם אתה צריך לוח כזה? כנראה שלא, ואתה בהחלט יכול להסתפק בלוח זול יותר.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
@orenoren1911

המפרט שלך אכן משתלם (מעבד קצת יותר חזק, 16GB זיכרון במקום 8GB), אבל Slim9 ביקש כרטיס מסך מסוג GTX 970. בנוסף הלוח במפרט הזה הוא בסדר גמור, אבל לדעתי כאשר קונים מעבד Core i5 ומעלה עדיף לקחת לוח עם יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד (בלוח GA-H81M-HD3 יש רק 3 שלבי ייצוב מתח), ובכל מקרה הלוח שהצעתי משתלם יותר מכיוון שהוא מציע יותר תכונות בתוספת מחיר דיי קטנה.

@Slim9

כבר הסברתי שאין הבדל בביצועים בין לוחות האם השונים - כל ההבדל הוא מבחינת התכונות שהלוח מציע. המטרה כאן היא להציע לך את הרכיבים הכי משתלמים תוך עמידה במסגרת התקציב, והלוח שהצעתי הוא מאד משתלם (גם עשיר בתכונות וגם דיי זול). הבעיה היא שאני רואה שבפלונטר הלוח Z87-Pro4 כבר לא נמכר. אני רואה שיש את ה Z87-Extreme3, גם הוא של ASRock ב-406 ש"ח וגם הוא לוח דיי משתלם. אם אני הייתי צריך לקנות לעצמי לוח אם, הייתי כנראה בוחר ב Z87-Extreme4, שעולה 474 ש"ח (קישור) רק בגלל שהוא עשיר יותר בתכונות. האם אתה צריך לוח כזה? כנראה שלא, ואתה בהחלט יכול להסתפק בלוח זול יותר.

אוקי, מה אם יהיה "פיצ'רים" שאני לא אשתמש למשל בלוח אם שהצעת, זה לא יוצא שהוא לוח אם דיי מבוזבז?

כמו למשל המפרט שאורן הציע עם הלוח אם "

299 ₪ - Gigabyte GA-H81M-HD3 (Front USB3 HDMI Optical) S1150 "

מה יהיה ההבדל בפיצ'רים בינו לבין ה Z87 שהצעת?

ותוכל להסביר איך הפיצרים האלו יעזרו לי? כי אין לי מושג בכל הכניסות למינהן וכדומה.

ולמה המחירים בין ה Z87/H87 אותו דבר? לפי מה שהבנתי ההבדל הוא בשביל ה OC רק, אז למה המחירים זהים?

כמו כן, לדעתך SSD בגודל של 120GB אמור להספיק לא? אני לא חושב שאשים עליו יותר מדיי דברים חוץ מ WINDOWS ומשחק אחד שלא שוקל הרבה, כל השאר לא חושב שיהיה אכפת לי לחכות קצת יותר בהטענה.. השאלה אם זה שווה להוסיף 200 שקל לדעתך

נ.ב תוכל להסביר לי על לוח אם עם WIFI מובנה? איך זה עובד? זה טוב? כמה עולה?

נערך על-ידי Slim9

פורסם

1. בקשר להבדלים בין לוחות האם:

א. תמיד עדיף שיהיו תכונות נוספות בלוח האם שבהן לא תשתמש מאשר שיהיו תכונות שאולי תצטרך בעתיד אבל הן תהיינה חסרות, מה גם שהתוספת למחיר עבור לוח בעל תכונות כאלו היא יחסית קטנה.

ב. הכנתי לך השוואה בין התכונות של הלוח GA-H81M-HD3 של Gigabyte והתכונות של הלוחות Z87-Extreme3 ו Z87-Extreme4 של ASRock שציינתי:

5538b6cb44387.png

ה H81M-HD3 הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון ותומך בעד 16GB זיכרון בלבד לעומת 4 חריצי הרחבה לזיכרון ותמיכה בעד 32GB בלוחות של ASRock. בנוסף יש לו פחות חיבורי SATA ורק 3 שלבי ייצוב מתח למעבד. גם אם אתה לא צריך את התכונות הנוספות שהלוחות של ASRock מציעים, לדעתי משתלם לקחת את ה Z87-Extreme3 ולו רק בגלל שיש לו 8 שלבי ייצוב מתח למעבד, מה שאומר שלוח כזה יחזיק מעמד יותר זמן מאשר לוח בעל 3 שלבי ייצוב מתח.

ג. בסופו של דבר כל לוח אם שתבחר יעבוד. אני חושב שעדיף לקנות לוח עם יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד כאשר המעבד המיועד הוא Core i5, אבל זה שיקול שלך.

2. לוחות אם המבוססים על ערכות השבבים H87 ו Z87 ניתן למצוא יחסית בזול כיום כי מדובר ב"חיסול מלאי" - ערכות השבבים האלו כבר הוחלפו ב H97 ו Z97 בהתאמה, שמאפשרות תמיכה גם בדור החמישי של מעבדי אינטל (ה Broadwell), שאמור לצאת לשוק בקרוב (כנראה ביוני), ולכן מחירם של חלק מלוחות אם כאלו בחלק מהחנויות ירד. מכיוון שלוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 הם בד"כ יותר איכותיים מלוחות המבוססים על ערכות השבבים H81 ו B85, ומכיוון שהם נותנים ביצועים שווים לאלו המבוססים על ערכת השבבים Z97, הרי שנכון להיום הרבה יותר משתלם לקנות לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87, כמו הלוח שהצעתי.

3. כונן SSD בנפח של 120GB יהיה איטי יותר מאשר כונן SSD בנפח של 250GB, וכמעט תמיד כונן SSD בנפח של 250GB יהיה משתלם יותר (בחישוב יחסי הנפח למחיר והביצועים למחיר). אם התקציב מגביל ואתה רוצה כונן SSD, אז אפשר לקנות כונן בנפח 120GB, והוא בכל מקרה יהיה מהיר יותר מאשר דיסק קשיח.

4. לוחות אם עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה הם בד"כ לוחות יקרים יותר ולא ממש משתלמים. אני לא מבין למה הכוונה ב"איך זה עובד?" - בסה"כ מדובר בכרטיס רשת אלחוטי שבנוי על לוח האם במקום כרטיס רשת אלחוטי בעל ממשק PCI Express (ככרטיס הרחבה) או USB.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז Z87 אם כך נשמע הכי טוב נכון לעכשיו, מה גם שלא אשדרג מעבד כנראה לכמה שנים הבאות.

יש הבדל גדול למשל בין ASROCK ל GIGABYTE או ASUS ב Z87?

פורסם

אתה לא קונה ערכת שבבים - אתה קונה לוח אם המבוסס על ערכת שבבים. אולי לא הבנת את מה שכתבתי, אבל התכוונתי לכך שהלוח המסויים הזה, ה Z87-Extreme3, הוא דיי משתלם - לא כי אתה צריך את התכונות שהוא מציע, אלא בגלל שאתה יכול לקבל לוח טוב ועשיר בתכונות במחיר של לוח הרבה פשוט. בהחלט יש לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 שהם עדיין יקרים, ולא התכוונתי לכך שמשתלם לקנות כל לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87. בכל מקרה, עדיף להתייעץ לפני שקונים לוח אם כלשהו, שכן לא כל הדגמים זהים ומשתלמים...

בקשר ליצרן - גם ASRock, גם Gigabyte, גם Asus וגם MSI הן חברות טובות שמייצרות לוחות אם טובים, אבל שוב - יש לבחור לוח לפי הדגם והתכונות שלו ולא לפי היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים