עבור לתוכן

איזה מעבד וכ. מסך יתאימו לי ללוח אם הזה?

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום

smile.gif

יש לי בעיה קטנה, קניתי GTA V והוא עובד קצת איטי יש לי הרגשה שזאת בעיה במעבד החלש או/ו בכרטיס מסך,

רציתי לשאול איזה מעבד ואיזה כרטיס מסך כדי לקנות עם הלוח אם שיש לי כדי להריץ את המשחק חלק

הנה המפרט שלי:

כרטיס מסך:

AMD Radeon HD 7850 Series 2GB

לוח אם:

jhUDyXn.png

מעבד:

K91Lfsk.png

זכרון:

mXSU2rI.png

פורסם

במקום להרגיש, תבדוק.

תבדוק אחוזי שימוש במעבד ובכרטיס המסך בעת משחק

פורסם
  • מחבר
במקום להרגיש, תבדוק.

תבדוק אחוזי שימוש במעבד ובכרטיס המסך בעת משחק

בגלל זה בקשתי שתציעו לי כרטיסי מסך ומעבדים שהולכים עם הלוח אם הזה, כי אני רוצה להחליף את שניהם

פורסם

למה?

אתה פותח דיון בגלל שיש לך בעיה, בוא נבדוק איפה הבעיה. אם תלך ותוציא עכשיו אלפי שקלים והבעיה תשאר, מה עשינו?

פורסם
  • מחבר
למה?

אתה פותח דיון בגלל שיש לך בעיה, בוא נבדוק איפה הבעיה. אם תלך ותוציא עכשיו אלפי שקלים והבעיה תשאר, מה עשינו?

צודק, איך אני בודק את זה?

עריכה הנה אם זה עוזר במשהו:

LPfoQab.png

נערך על-ידי k2fort

פורסם

1. נתחיל מזה שיש לך מחשב המבוסס על תושבת 1156 - יש לך מעבד Core i7-870 (קישור), לוח אם GA-P55-USB3 של Gigabyte (קישור) וזיכרון DDR3 בנפח 8GB העובד בתדר של 1066MHz. בנוסף כתבת שיש לך כרטיס מסך HD 7850 עם 2GB זיכרון גרפי. זה אומנם לא המחשב הכי חזק בשוק, אבל הוא עדיין מחשב דיי טוב

2. לפי עמוד התמיכה של המשחק GTA V באתר של Rockstar Games (שהיא כנראה מפתחת המשחק, קישור), הדרישות של המשחק הן:

Minimum specifications:

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)

Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz

Memory: 4GB

Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)

Sound Card: 100% DirectX 10 compatible

HDD Space: 65GB

DVD Drive

Recommended specifications:

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1

Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)

Memory: 8GB

Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB

Sound Card: 100% DirectX 10 compatible

HDD Space: 65GB

DVD Drive

מבחינת דרישות המינימום - אין בעיה, המחשב שלך עומד בהן.

מבחינת הדרישות המומלצות - כאן המחשב שלך קצת חלש - המעבד Core i7-870 הוא קצת יותר חלש מהמעבד המומלץ, שהוא ה Core i5-3470 וכנ"ל לגבי כרטיס המסך - ה HD 7850 קצת יותר חלש מאשר ה HD 7870.

מעשית - המשחק אמור שחיק לחלוטין במחשב שלך.

3. לפני שאתה רץ להחליף את המחשב ולהוציא אלפי שקלים צריך לבדוק מספר דברים:

א. בתצלום המסך מ Everest ראני רואה שיש עומס של 70-80 אחוז על המעבד. אם זה בזמן המשחק, אז זה בסדר. אם זה בזמן מנוחה (המחשב לא עושה דבר) - אז יש בעיה. ליתר ביטחון עדיף שתסרוק את המחשב נגד וירוסים ותוכנות מזיקות למינהן רק בכדי לוודא שהוא "נקי".

ב. בדוק את הטמפרטורות של המעבד וכרטיס המסך - אולי הן גבוהות מדיי וזה מה שגורם למשחק לעבוד לאט.

ג. אם יש לך כונן SSD - התקן את המשחק עליו ולא על דיסק קשיח מכני. זה אמור לשפר משמעותית את זמני הטעינה. אם אין לך כונן SSD - שקול לקנות אחד, שכן הוא תמיד יכול לעבור איתך למחשב הבא.

יש לציין כי קיימת האפשרות שהבעיה היא בדיסק הקשיח שלך - בכל זאת מדובר בהתקן מכני שנוצר בו בלאי עם הזמן ויכול להיות שהוא מאט את פעולת המערכת. מומלץ שתבדוק אותו עם תוכנת הבדיקה המתאימה של היצרן.

ד. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל וודא כי מערכת ההפעלה שלך עובדת ב-64 ביט ולא ב-32 ביט.

ה. נסה להקטין את ההגדרות הגרפיות במשחק - תקטין או תבטל חלק מהמפילטרים ואולי אפילו תרד ברזולוציה ותראה האם תוכל להגיע למצב שבו המשחק ירוץ "חלק" ועדיין תוכל להנות ממנו.

4. בכדי לבדוק האם יש צוואר בקבוק במערכת אתה צריך לבדוק את העומס על המעבד, על כרטיס המסך ואת כמות הזיכרון שבשימוש בזמן המשחק. לדעתי הכי פשוט יהיה להתקין תוכנה כמו MSI Afterburner, שמאפשרת לנטר את אחוזי השימוש במעבד ובליבה הגרפית (כרטיס המסך), כמו גם את הטמפרטורות שלהם. במקביל יש לפתוח את מנהל המשימות (ה Task Manager) ולהסתכל על נפח הזיכרון שבשימוש.

א. אם בזמן המשחק אתה רואה שאחוזי השימוש במעבד הם גבוהים (שואפים ל 100% בכל הליבות) אבל אחוזי השימוש בכרטיס המסך הן נמוכים, אז המעבד הוא צוואר הבקבוק במערכת.

ב. אם אחוז השימוש בליבה הגרפית הוא גבוה (שואף ל 100%) אבל אחוז השימוש במעבד הוא נמוך, אז כרטיס המסך שלך מהווה צוואר בקבוק.

ג. אם בשלב כלשהו אתה רואה שהדרישה לזיכרון עולה על נפח הזיכרון הפיזי המותקן אצלך (במקרה הזה - 8GB), אז יש לך מחסור בזיכרון וצריך להוסיף זיכרון. כמובן שיש לבדוק מה "אוכל" לך את הזיכרון, שכן המשחק אמור לעבוד עם גם זיכרון בנפח של 4GB בלי בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים