עבור לתוכן

Dlink 6740u - גרסת חומרה וקושחה של נתבים הנמכרים בשוק הפרטי

Featured Replies

פורסם

המודם/נתב שבכותרת שווק עד לא מזמן ע"י בזק בלבד ללקוחות המנויים על תשתית האינטרנט שלה. אותם נתבים שסופקו ע"י בזק הגיעו גם עם גרסת קושחה מיוחדת של בזק שמאפשרת לה בין היתר שינוי הגדרות ועדכון גרסה מרחוק וכן את היכולת לספק שירותים נוספים (דוגמת יוזמת בזק free wifi).

מאז שיצאה לדרך תכנית השוק הסיטונאי החל הנתב להימכר גם בשוק הפרטי (אייבורי/באג), ומסקרן אותי מאוד לדעת איזה גרסת חומרה נמכרת לציבור הכללי (בזק סיפקה את הנתב בשתי גרסאות חומרה לאורך השנים: G2, H1) ועם איזו גרסת קושחה מגיע הנתב (נשמע לי לא תקין שנתב שנקנה באופן פרטי יגיע עם יכולות ההשתלטות מרחוק של בזק).

אני שולח קול קורא לאותם האנשים אשר קנו את הדגם הנ"ל באופן פרטי- מה גרסת החומרה/קושחה של הנתב שלכם? (אתם מוזמנים לפנק בתמונה של המדבקה מגב הנתב או צילום מסך של ממשק הניהול)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מקפיץ!

אף אחד לא מרים את הכפפה?

פורסם
  • מחבר

שמח על התגובה אבל זה ממש לא מה שהתכוונתי.

ההודעה האחרונה שם היא מ-2013, ואני פונה למי שקנה נתב באופן פרטי, מה שלא היה אפשרי עד לפני מספר חודשים.

פורסם

התכוונתי שאולי אתה יכול לבטל את ה TR69 ואז היא לא יכולה לשנות.

פורסם

בגרסה של בזק יש גרסת קושחה שמותאמת לבזק.

בגרסה הפרטית יש קושחה מקורית של דילינק ואין שום קשר לבזק או דרך לבזק להתחבר לציוד.

פורסם
  • מחבר

נתפסתם לעניין ה- tr69 ולא לשם כיוונתי. בואו נעשה סדר ואחדד מעט...

עובדות:

1. עד פריצת השוק הסיטונאי בזק היו המשווקים הבלעדיים של הנתב הזה.
  2. בזק שיווקו שתי גרסאות חומרה של הנתב (G2, H1)
  3. הנתבים הגיעו עם קושחה ייעודית של בזק.
  4. היום הנתבים נמכרים בשוק הפרטי.

שאלות:

1. האם בנתב שנמכר היום בשוק הפרטי החומרה זהה לנתב בזק (גרסת חומרה G2, H1)?
  2. האם נתב שנמכר בשוק הפרטי מגיע עם קושחה של בזק או קושחה ייעודית? lllectronic טוען שמדובר בקושחה שאינה של בזק- האם מתוך בדיקה וידיעה? או שמדובר בהשערה (שאגב- הגיונית לחלוטין)?

פורסם

אני בספק רב שבזק השתמשה בחומרה אחרת. זה שקושחה שונה לא אומר שאפשר בקלות להתקין אותה (ראה TP-LINK עם החומרה הישראלית).

פורסם
  • מחבר
אני בספק רב שבזק השתמשה בחומרה אחרת. זה שקושחה שונה לא אומר שאפשר בקלות להתקין אותה (ראה TP-LINK עם החומרה הישראלית).

Kudos...

הבנת לאן אני חותר. לא אמרתי שדבר כזה יהיה קל. אני פשוט מנסה להבין האם יש סיבה להתאמץ ולנסות. ההגיון הבריא אומר שאם החומרה זהה זה אפשרי (ואגב TP-LINK, הבנתי שאכן הדבר אפשרי).

פורסם

אפשרי מה?

חומרה זה חומרה וזה שהחומרה שיש לבזק וזאת שיש בחנויות היא אותו דבר, אין ספק. מה שקובע אם בזק יוכלו להכנס לך לציוד זה הקושחה.

בשביל להחליף קושחה לזאת של בזק צריך קודם כל גישה לציוד, משהו שאין להם בגרסה של דילינק. ככה שהם צריכים גישה פיזית לראוטר שלך כדי להחליף לך קושחה.

פורסם
  • מחבר
אפשרי מה?
להתקין קושחה "פרטית" על נתב "בזק"
חומרה זה חומרה וזה שהחומרה שיש לבזק וזאת שיש בחנויות היא אותו דבר, אין ספק.
אין ספק? רק כי זה נשמע לך הגיוני (אל תבין אותי לא נכון- גם לי זה נשמע "הגיוני")? או שראית נתב שנקנה בבאג/אייבורי ושות' עם גרסת חומרה זהה?
מה שקובע אם בזק יוכלו להכנס לך לציוד זה הקושחה. בשביל להחליף קושחה לזאת של בזק צריך קודם כל גישה לציוד, משהו שאין להם בגרסה של דילינק. ככה שהם צריכים גישה פיזית לראוטר שלך כדי להחליף לך קושחה.
ברור לי שזה המצב. אני לא חושב שלבזק יש כוונה להשתלט על העולם ע"י התקנת קושחה מסתורית אצל בעלי הנתב הזה ללא ידיעתם. שוב- מחפש להבין, באופן ודאי ככל שניתן, איזו גרסת חומרה יש לנתבים מהדגם הזה שנמכרים באופן פרטי, האם מבחינת חומרה הם זהים לנתבים שנמכרו ע"י בזק. איזו קושחה מותקנת על נתב שנקנה באופן פרטי. והאם ניתן (לפחות באופן תיאורטי) להתקין על נתב "של בזק" קושחה אחרת.
פורסם

אני דיי בספק אם בזק התאמצו להדפיס או לרשום איפשהו את המפרט הטכני של הנתבים שלהם. יכול להיות שיש בספר שמגיע עם הנתב, אבל אני דיי בספק.

מהעובדה שהדגם הוא אותו דגם אני יכול להניח שמדובר באותה חומרה, אחרת אין סיבה להשתמש באותו שם דגם. מאחר והדגם הפרטי הוא יחסית חדש, אני יכול גם להניח שמדובר בדגם החדש יותר שהיה לבזק (אם אני לא טועה זה H1). אך זה לא מבדיקה, כי אין לי מפרט טכני של הנתב של בזק. אם תמצא, יהיה אפשר לדעת.

גם אין דרך לדעת אם אפשר להתקין קושחה פרטית על הנתב של בזק בלי לנסות. אני לא יודע אילו שינויים בוצעו לקושחה ואני לא יודע אם ואיזו בדיקה הנתב מבצע לקובץ לפני העדכון. יכול להיות שיידפק הנתב (ואם אתה משלם עליו לבזק תוכל להחליף) ויכול להיות שתקבל הודעת שגיאה ושהנתב לא ייבצע עידכון וכמובן, אולי זה יעבוד.

דרך פשוטה לברר לגבי החומרה היא לדבר עם דילינק ישראל.

אם זה בשביל להפטר מה-TR69, אז לדעתי מדובר בהתעסקות מיותרת.

אם זה לא בשביל זה, אני לא רואה מה תרוויח משינוי קושחה כזה. הנתבים של בזק לרוב בעייתים בגלל שהם מרבים למסור ציוד מחודש ולא חדש ותקלות אלחוטיות בדרך כלל לא נפתרות בגלל חוסר ידע של הנציגים שאמורים לתת את המענה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים