עבור לתוכן

i3 2100 / i3 4160

Featured Replies

פורסם

מי מהם טוב יותר לגיימינג?

יש לי כרגע 2100 אבל יכול להיות שתהיה לי אפשרות להחליף לוח אם ואת המעבד ל-4160 בלי כסף.

עד כמה יש הבדל?

פורסם

במידה ומתאפשר, אין סיבה שלא :) ה4160 יהיה הטוב מבין השניים

פורסם

למען הסר ספק, 4160 חזק בהרבה.

אבל בלי שום קשר, לגיימינג הייתי מעדיף מעבד מסדרה 2xxx ואף ישן מזה אך מרובע ליבות מאשר כל i3 שהוא..

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

בהרבה? אתה בטוח?

פורסם

שניהם כפולי ליבה עם 4 ליבות לוגיות, וכל ליבה ב4160 חזקה מאלה של ה2100.

אבל שוב, לגיימינג עדיף מעבד מרובע ליבות ומעלה..

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

פשוט אנחנו קונים מפרט די בסיסי בשביל אחי והוא רוצה משחקים חדשים גם אם זה על הגדרות נמוכות, קונים לו מחשב במחיר נמוך עם כרטיס מובנה שמגיע עם המעבד הזה.

אז חשבתי לאחר שנקנה להחליף את המעבדים והלוחות אם ביניהם ולחבר למחשב שלו גם כרטיס חיצוני שיש לי ויהיה בסדר.

הוא לא באמת ירגיש הבדל במשחקים לדעתי בין 2100 ולבין 4160 אז אשים לו 2100.

פורסם

אם כך המצב, תשאיר לו את ה2100 כמו שאתה אומר, ה4160 אמנם חזק יותר אך לגיימינג כנראה שלא יהיה הבדל גדול ביניהם .

דרך אגב התבלבלתי בין 4160 ל4360 שחזק בכ30% מה2100 (במבחנים סינתטיים) :)

4160 יותר חזק אבל לא משמעותית כמו שציינתי בהתחלה :P

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

אז יש טעם להחליף ביניהם?

יורגש הבדל במשחקים?

פורסם

נראה לי שיהיה הבדל קשה לי להעריך עד כמה, מה גם שתלוי גם באילו משחקים מדובר.

יהיו כאלו שלא יהיה בהם הבדל כלל, כאלה שנשענים יותר על כרטיס המסך, ויהיו כאלו שיהיה בהם הבדל כלשהו גדול או קטן, במשחקים שנשענים יותר על כוח עיבוד כגון battlefield וכו'.

אם אתם קונים בכל מקרה את המחשב, הכי טוב שתנסה ותראה בעצמך, במקום שנזרוק פה ניחושים :)

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

בנוסף למעבד עצמו, יש לי במחשב גם SSD שמחובר ל-SATA 2 בגלל שאין לי SATA 3 בלוח.

אז אם אעשה החלפת מעבדים, אני אוכל גם לחבר את ה-SSD שלי לסאטה 3 כי בלוח של 1150 שנקנה יהיה את זה.

ככה שאקבל מעבד חדש יותר וגם SATA 3.

פורסם

אל תיתן לסיבה של הssd להנחות אותך, הרווח שתקבל מההחלפה הזאת לא משמעותי כלל..

פורסם
  • מחבר

למה?

הרי בסאטה 3 הוא ינוצל טוב יותר.

פורסם

ינוצל טוב יותר בהחלט, אבל לאיזה מטרה :)

זה לא שאתה מעתיק מSSD לSSD קבצים כל היום נכון?

כמה שאני יודע, מה שהופך את המחשב שלך למהיר עם SSD זה לא מהירויות הכתיבה והקריאה שאתה רואה בbenchmarks, אלא זמני הגישה לקבצים שבהם בין sata2 לsata3 אין הבדל גדול ומספר הפעולות בשנייה.

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבכל זאת אחליף ביניהם.

אח שלי לא יפסיד או משהו כזה אם אתן לו 2100 במקום 4160 אני מניח.

במארז של המחשב שנקנה לו יהיה גם USB 3 קדמי והלוח הנוכחי שלי לא תומך בזה, אבל אני מניח שזה לא ישנה לו הרבה :)

הבעיה היא רק איך אפשרי לחבר את הכפתור ה-POWER וכל השטויות האלה ללוח אם כשאני אחבר אותו, תמיד מסתבכים עם הדבר הזה.

פורסם

אל תבין אותי לא נכון :) אין לך שום סיבה לא להחליף ביניהם, אני פשוט מנמיך צפיות כדי שלא תתאכזב.

בכל מקרה אתה רק תרוויח.

לגבי השאלה שלך, לא מסובך כלל, על כל חוט כתוב מה הוא עושה, ובמדריך של הלוח אם, יש דיאגרמה פשוטה שמראה לאן מחברים כל דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים