עבור לתוכן

בעיה בbus interface בזמן מאמץ

Featured Replies

פורסם

אהלן.

ברשותי המפרט הבא:

AMD Phenom II x4 955

Gigabyte 990xa-ud3

SLI 2x GTX 560

לפי הנתונים מאתר היצרנית של הלוח שלי, שני סלוטי ה PCI-E העליונים יכולים לעבוד במהירות של x8 בזמן שימוש בשני כרטיסי מסך (או ב x16 כאשר יש שימוש בכרטיס אחד בלבד, לא רלוונטי במקרה שלי).

וכך זה גם עבד עד לא מזמן. לאחרונה, שמתי לב שמשחקים שבעבר ה sli scaling שלהם היה טוב, פתאום המצב השתנה : השימוש ב gpu1 הוא כ- 70% בעוד השימוש ב gpu2 הוא 99%.

לאחר בדיקה, הופתעתי לגלות ש gpu2 מגיע רק למהירות של x4 בזמן מאמץ. ניתן לראות ב gpu-z כי ה bus interface load הוא על 99% - זאת אומרת שהוא מהווה צוואר בקבוק לכרטיס, ואף על פי כן, הוא לא מגיע ל x8 כמו שהיה בעבר.

אני מצרף תמונות מסך של gpu-z בזמן מאמץ על שני הכרטיסים. מצטער מראש על האיכות, הייתי חייב לצלם בטלפון - לא הצלחתי לצלם מסך מהמסך השני בזמן שיש משחק על מסך מלא במסך הראשון...

לעזרתכם אודה.

פורסם

1 - כיצד מתנהגות ליבות המעבד במצב הזה?

2 - אם 1 תקין, האם ניסית להחליף בין הכרטיסים, להוציא ולהכניס, לנסות לחוד כרטיס אחד בממשק השני ולראות שזה עולה ל-X8

3 - אפילו אם המהירות יורדת ל-X4, אין שום סיבה שהשימוש ירד לפחות מהמקסימום האפשרי במקרה והמשחק או התוכנה יודעים לנצל ביעילות את שתי הליבות הגרפיות.

4 - באילו משחקים או תוכנות אתה בודק? אני ממליץ על Unigine Heaven במסך מלא כמובן תחת הגדרות גבוהות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים