עבור לתוכן

לימוד עצמי QA, ומציאת עבודה

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני חושב להתחיל ללמוד ולהכנס לעולם המחשבים, אני יודע שזהו עולם גדול עם המון אופציות

חשבתי להתחיל ללמוד QA, באופן עצמאי, על מנת למצוא עבודה בתחום, רציתי לדעת העם לימוד עצמי מתוך ספר אינטרנטי\ קורס מהרשת תופס אצל חברות ההיטק? אם אגיע אליהם ללא שום תעודה אך עם ידע, זה מספיק טוב?

אם כן יש אתר/קורס מומלץ? עם תרגולים וכ'ו? , מהו היקף הקורס?

אני מעוניין ללמוד יותר שפות תכנות ולהתקדם בעולם, אך צריך גם משהו לחיות ממנו. האם יש כופציה לעבוד בתחום בתור עצמאי?/חצי משרה? על מנת שאוכל להמשיך ללמוד ולהתקדם?

תןדה רבה לעונים :)

פורסם
  • מחבר

האמת? אני ממש בעניין של אבטחת מידע, הרצון האמיתי ללמוד c, java, linux וכ'ו, השאלה עד כמה מהר אוכל להכנס למעגל העבודה?

ההנתי שQA זה דרך מהירה להכנס למעגל העבודה... האם יש ביקוש גדול ל c או linux כמו לQA?

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין אחד לשני או לשלישי...

אין שום קיצורי דרך. אתה מתקדם ומטפס למעלה בעזרת עבודה קשה והשקעה.

בן כמה אתה ולמה לא עסקת ב"מחשבים" עד היום?

פורסם
  • מחבר

אני בן 24, והתעסקתי כל החיים במחשבים, מעולם לא ירדתי לעומק...

עכשיו ננסה לעשות סדר.

אני מעוניין לעסוק באבטחת מידע, והבנתי שהבסיס הוא שפות.

חשבתי להתחיל בלימוד qa ועבודה בתחום בגלל הביקוש והכבף, בחצי משרה בשביל שאוכל לעבוד בשביל להתקיים ובאותו זמן להתחיל ללמוד לעומק אבטחת מידע.. (שפות, התעסקות).

אני מקווה שהייתי יותר ברור הפעם

פורסם

עבודה בQA דורשת mind set מאוד מסויים. זה מתאים רק לאנשים שהם "טיפוסי QA".

איך הגעת למסקנה שאתה רוצה לעסוק באסטחת מידע אם לא נגעת בתחום הזה עד היום? מה זה אבטחת מידע בשבילך?

פורסם
  • מחבר

היה לי נגיעה בזה בקטנה.. אבטחת מידע זה מבחינתי לקחת 'מטרה' ולבחון אותה 360 עד שאני מוצא פירצה, מקום שאני יכול לנצל.

אני רוצה לעשות את זה באופן מקצועי ומושכל, לא להשתמש בזה למטרות רעות...

פורסם

המטרות שלך גבוהות מדי בשביל המצב הנוכחי שלך ואתה מדבר באוויר בלי להכיר באמת שום דבר בתחומים שאתה מציין.

אתה עוד צעיר, אם התחום מעניין אותך לך ללמוד מדמ"ח במסגרת אקדמית (בעדיפות אוניברסיטה).

היום זה כבר לא בועת ההייטק של לפני שנות ה-2000. פעם מספיק שהייתה לך ת.ז והיית יודע קרוא וכתוב, היו לוקחים אותך לעבוד בתכנות או ב-QA עם משכורת 20K+ עם רכב צמוד.

היום זה לא ככה ובלי לימודים אקדמיים עם ציונים גבוהים או נסיון תעסוקתי אף אחד לא יסתכל עליך.

לימודים עצמיים לא יביאו אותך רחוק כי לאנשים בעולם ההייטק לא יהיה איך למדוד אותך והם גם לא יהיו מעוניינים לנסות להזמין אותך לראיון מכיוון שיש מספיק מועמדים מתאימים אחרים עם תואר או נסיון.

יתרונות עיקריים שאתה מרוויח מהאקדמיה:

1. תבין מהר מאוד אם התחום הזה מעניין אותך ואתה תרצה לעסוק בו (בקורסי המבוא בתכנות אתה עלול למצוא את עצמך סובל המון ורוצה למות. אלו סימנים לכך שאתה לא בהכרח נהנה מזה בפועל כמו שאתה חושב כרגע שתהנה מזה).

2. אחרי השנה הראשונה בלימודים, עם ממוצע > 80 תוכל לחפש משרת סטודנט ב-QA או תכנות וזה באמת יתן לך את הכניסה שאתה מחפש לעולם ההייטק.

בהצלחה

פורסם

אני עדיין לא מבין פה משהו...

כל האנשים שאני הכרתי עד היום שעסקו באבטחת מידע (מכל הגוונים שיש מאחורי הבטוי הזה), אהבו את התחום וחקרו אותו באופן עצמאי מ"גיל קטן".

איך זה שאתה רוצה להעסק באבטחת מידע ועד גיל 24 לא עשית עם זה כלום בעצמך?

אבטחת מידע זה לא "לחפש פרצות". בשביל זה כל אחד יכול להפעיל איזה תוכנה עם אלף אוטומאציות שתנסה כל דבר אפשרי (וזה גם אחד הדברים שעושים במהלך PT). זה תחום הרבה יותר רחב - תראה אפילו מה מלמדים בקורסים למיניהם שמתיימרים ללמד אבטחת מידע.

jcdenton1 - אני לא ממש מסכים איתך.

אין לי שום השכלה אקדמאית או איזה אוסף הסמכות צבעוניות ויפות ואני מרוויח מעל ל20K פלוס רכב צמוד. לימודים עצמאיים הרבה פעמים מתעלים מעל כל השכלה.

גם בתקופת בועת ההיי-טק חיפשו אנשים איכותיים לתפקידים איכותיים. הבועה התבטעה במשהו אחר לגמרי וזה כבר מאוד לא רלוונטי, כאשר אנחנו 15 שנה אחרי.

פורסם
  • מחבר

מולטי, עם כל הכבוד אני כולה בן 24, לא 34...

השתחרתי לפני שנה ועוד היה טיול...

"חקרתי את זה בתור ילד, הרצתי סריקות, הרצתי אקספלויטים, אבל הייתי ילג, לא הבנתי מה אני עושה... אז שוב ניסיון יש לי יותר מסתם בחור שמשתמד במחשב, או משהו שלמד אופיס בצבא.

לאחרונה התחלתי לקרוא קצת על pn...

וjcdenton1.. אני ממש לא שולל לימודים וכנראה שגם אגיע טליהם.. העניין הוא שאני צריך מכינה.. והשנה פספסתי את הגל... ולכן יש לי שנה וחצי של... בנם אני מקווה ללמוד בעיקר מניסיון.. ללמוד נושא ולשחק איתו...

ללמוד מערכת לינוקס, לחבר מחשב לרשת ולנסות pn עליו מכל ההחינות, מצאתי 6 'פירצות'? לנסות לכתוב איזה אקספלויט עצמי... וככה עם מערכות שונות, אתרים וכ'ו (הבנתי שיש המון תרגולים כאלה בכל מיני תצורת).

הכל כמובן באופן חוקי

פורסם

כן, טעות בספרה. :)

אך הרעיון נשאר אותו דבר.

גם אני לא למדתי שום דבר מועיל בזמן השירות שלי בצבא והשתחררתי בגיל 23. זה עדיין לא מנע ממני לעשות משהו עם עצמי והחיים שלי.

ועוד כשהייתי תלמיד בחטיבת ביניים התעניינתי בכל מיני דברים שמסביב וקראתי ספרים. אני לא חושב שהידע הזה לא היה שימושי בשבילי בהמשך הדרך.

אתה רק בתחילת הדרך שלך ולכן חשוב שתבין מול מה אתה עומד.

תתחיל לעבוד במשהו זוטר ותראה במה מתעסקים האנשים מסביב ובאיזה שיטות הם עובדים.

אני שוב חוזר - אבטחת מידע זה לא ללחוץ על כפתור שמריץ הרבה סקריפטים. בשביל בכלל לא צריך בן אדם היום.

אם התחלת ללמוד לינוקס, זאת דרך מצויינת להבין איך באמת דברים עובדים בהרבה תחומים כי פה אתה "פותח את מכסה המנוע".

פורסם
  • מחבר

ופה אני חוזר להתחלה... איזה קורס לעשות עצמאית גם בשיל להתקדם בתחום וגם בשביל ללמוד ממנו (הזוטר בהודעה שלך).

אני ממש לא רוצה להריץ סקריפט, אני רוצה למצוא על מה אפשר להריץ סקרפיט, ולרשום אותו... :)

פורסם

לא צריך שום קורס. תתחיל לעבוד.

יש לא מעט משרות QA שלא דורשות נסיון בQA בכלל.

לגבי אבטחת מידע - תתחיל לעשות ולא רק לדבר. תפתח את אותו הסקריפט ותבין מה הוא עושה ולמה.

פורסם
  • מחבר

בלי ידע בכלל? אין לי לא שום ידע בqa..

זה בדיוק מה שאני אעשה, אתחיל בלימוד c.. ותוך כדאי אקרא ואשכיל בתחום.

יש לי כרגע בלי שום גישה למחשב אמיתי, רק טאבלט..

יש לך המלצה לספרים לקריאה בנושא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים