עבור לתוכן

מחשב למשחקים ב-3000 ₪, או שכדאי לחכות קצת?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, המחשב שלי כבר בן 5 שנים, והתחיל לעשות צרות פה ושם, ולהעלות משחקים חדשים לאט... מאוד לאט!

המחשב יהיה לצורכי משחקים - עדיף שירוצו על ההגדרות הכי גבוהות - אבל לא נורא אם לא

עוד משהו:

לא איכפת לי לחכות חודש - חודשיים אם יש איזה משהו באופק שצריך לצאת שממש משפר את המפרט / ממש מוזיל דברים אחרים ואז אפשר לשדרג חלקים שונים להגיע למחיר הרצוי (ולחזק את המחשב)

ולשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

3500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +

500-700 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

BattleField 4, Diablo III, Fifa15, CS:GO, וכדומה....

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

Samsung SuncMaster SA350 זה מסך 24" (או 23.3 או משהו כזה) והרזולוציה היא 1080*1920

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות כמה שיותר

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

5+

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

רק הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

ירושלים והסביבה אם אפשר, אם המרכז מוזיל עלויות משמעותית - אז גם אפשרי

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בזמן פסח - השבוע שאחרי - אלא אם כן, כדאי לחכות לאיזה חלק שאמור לצאת ואז אחכה עוד (כמו שרשמתי לפני השאלון)

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

- עדיף כונן SSD למערכת ההפעלה, ואפשרי שיהיה בו קצת מקום לכמה מהמשחקים שיעלו מהר יותר.

- כמה חיבורי USB קדמיים (2+)

- אם יש משהו שאוכל לחבר בBluetooth מכשירים - זה יעזור, מקסימום אקנה מתאם קטן בכמה שקלים - אז לא קריטי

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא קריטי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה על העזרה !:xyxthumbs:

אם תרצו את המפרט של המחשב שיש לי כרגע - אכתוב לכם - למרות שהוא מינואר 2010, אז לא נראה לי ששום חלק יהיה רלוונטי.

מה שכן, הוא מריץ בסבבה את רוב המשחקים, אבל לוגמא Battlefield - זמן העליה שלו גבוה מן הצפוי, עד להעפתי מהסרבר בזמן טעינה, משום שהיא ארוכה.

פיפא + עוד תוכנה ברקע = קרטועים של פיפיא

זו הסיבה להחלפה :]

מקווה שהמחשב החדש יוכל לשרת אותי לתקופה ארוכה כמו המחשב הנוכחי שלי - שגם את המפרט שלו קיבלתי פה !! :xyxthumbs:

פורסם

זמן עליה של BF תלוי מאוד גם בכונן הקשיח ולא רק בכוח העיבוד.

מעבר לSSD יהווה שיפור משמעותי. . .

אולי כדאי שתחכה אם המחשב שלך מריץ BF4 כמו שצריך, מה המפרט ?

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה על התגובה!

חשבתי בעבר לקנות כונן SSD ...

אבל בגלל שעברה תקופה כה ארוכה ויש מידי פעם כמה מסכים כחולים, חשבתי שאולי החומרה נהרסה קצת ...

אבל פתוח להמלצות !

המפרט שלי:

מעבד:i5 750 socket 1156 LGA

לוח אם: Gigabyte P55-UD3L

זכרון: Kingston 2GB * 2 (דהיינו סה"כ 4 ג'יגה) לגבי המהירות שלו אני לא כל כך בטוח אבל יש לי את המידע הזה: DRAM frequency: 666MHz, וגם: NB Frequeny: 2131MHz)

כרטס מסך: RADEON HD 5750

הארד דיסק: Western Digital Black WD5001AALS 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive

מה עוד תרצה לדעת/איזה מידע חסר או לא מועיל?

פורסם

מסכים כחולים זו תקלה שצריך לפתור כי היא לא אמורה להיות . .

המחשב הנוכחי הוא לא בדיוק העיפרון החד ביותר בקלמר אבל דווקא כן אפשר לעבוד איתו .

נדמה לי שעליך לרכוש SSD ולחוש את הביצועים איתו.

אם זה לא יספק אותך לך תקנה מחשב חדש ותעביר אליו את הSSD שקנית .

זו ההמלצה שלי אלייך.

אתה בעניין או שאתה נעול על מחשב ?

פורסם
  • מחבר

בעניין ! אשמח להמלצות לכוננים...

אולי כדאי לי להוסיף / להחליף זכרון גם? או אולי כרטיס מסך?

ושכחתי לכתוב בהודעה המקורית- חג שמח לכולם פה, ותודה רבה על התרומה הענקית שאתם עושים ! :]

פורסם

זיכרון חדיש לא יתאים כך שתאלץ לקנות זיכרון ישן שלא תוכל להשתמוש בו במחשב הבא אז לא כדאי . .

כ.מ זה לא המקרה אך הרגע בחרנו להמתין לדברים חדשים, אני צודק ??

לי יש כונן MX100 נפח 256G מרוצה עד מאוד. כיום יש גרסא מוזלת שלו BX100 גם היא מומלצת . ..

בכל מקרה תציץ ותשאל בפורום כוננים קשיחים

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך... אז כן, נחכה עוד קצת לדברים חדשים

תודה רבה על כל העזרה ! :xyxthumbs::s0817:

אני אעבור לחפש/לשאול בפורום כוננים קשיחים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים