עבור לתוכן

האם יש הבדל בין diskonkey לכונן ssd?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, קראתי למדתי והפנמתי מה ההבדלים בין כונן ssd לhdd.

מתוך הלמידה עלתה בי תהייה, הרי diskonkey הוא כונן ssd לכל דבר. הוא דיגטלי ולא מכאני, מפה עולה השאלה, איך הדיסאונקיי זול כה ל כך ?בתיאוריה למה שלא אקנה דיסקאונקיי של 128 גיגה, אלך למעבדה ואבקש שיתעסקו ויהפכו אותו לכונן קבוע?

פורסם

יש הבדל באמינות, במהירות ובאורך החיים של שני הרכיבים.

פורסם
יש הבדל באמינות, במהירות ובאורך החיים של שני הרכיבים.

בקיצרו ההבדל הוא בצ'יפים ובבקרים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז האיכות של המיכשור האלקטרוני הוא ברמה פחותה ולכן גם הביצועים.

אבל אם ארצה להתקין מערכת הפעלה נוספת על המחשב, למה שלא אתקין אותה על דיסקאוקיי עם בוט?

האם אפשרי להריץ גם בוט מדיסקאוקיי דרך vm?

פורסם

זה פשוט רעיון גרוע.

הDOK הזולים בעלי מהירות מזעזעת אפילו מול הרדיסק ישן.

הDOK היקרים יותר עולים קרוב למחירו של SSD, ועדיין הפרש הביצועים בינם לSSD עצום.

DOK לא מתאים לפעילות של מערכת הפעלה.

לא בעמידותו לכתיבות.

לא בביצועיו הרציפים.

וודאי לא בביצועי כתיבה/קריאה מקבילים הנדרשים במצב זה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי למדתי :) תודה רבה

פורסם

לכל היותר אולי יש תועלת לעשות בDOK שימוש להרצת לינוקס עם כל מיני תוכנות תחזוקה, או להרצה ישירה של כל מיני תוכנות תחזוקה, או גם וגם וגם וגם בו זמנית עם תפריט לבחירה.

בשביל אותם המקרים הנדירים בהם תשמח שזה היה לך זמין בצרור המפתחות.

או להתקנת וינדוס על מחשבים בהם אין כונן DVD.

ובכל מקרה עדיף יהיה לעשות זאת עם DOK בעל ביצועים פחות גרועים(כי יש כאלו עם ביצועים מזעזעים מעבר לכל ביקורת), ולשימוש נדיר/חד פעמי.

פורסם
  • מחבר

חשבתי להתחיל לעבוד וללמוד לינוקס, ולעשות את זה מdok..

לפי מה שאתה אומר עגיף vm,

פורסם

עדיף VM מתוך מערכת הפעלה, שניהם על SSD.

פורסם
  • מחבר

בתקווה שיהיה ssd, תודה על העזרה :)

פורסם

אם אתה בסביבה ארגונית יש לך החל מWindows 8 פיצ'ר שנקרא Windows To Go, שזה בדיוק מה שרצית להתקין מערכת הפעלה מדיסק און קי...

א...ב...ל...

לא כל דיסק און קי מבית פלוני אלמוני מתאים ויש רשימה מצומצמת של מודלים אשר מיקרוסופט ממליצה ומאשרת שהם מתאימים לפיצ'ר הזה.

מה שכן אם אני לא טועה יש אפשרות ליצור DOK עם לייב של לינוקס ופשוט כל פעם שתפעיל אותו הוא יטען לRAM ותוכל לעבוד עם דפדפן וכיו"ב בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אני כרגע לא יודע עם איזה וינדוס מגיע המחשב ברשותי.. אבל אני לא מסתדר עם הויינדוסים החדשם אחרי xp.

לגבי הפסקה האחרונה לא כל כך הבנתי, אם אריץ לינוקס מדיסק או קי הוא יהיה דיי איטי לא?

פורסם

תלוי,

לפני שעה עשיתי טסט למשהו והרצתי לייב מDOK של לינוקס מינט 17 על מחשב נייד Asus X550L זה עבד חלק לחלוטין.

וXP זה לא רק ישן זה פרימיטיבי. במינימום תשדרג לווינדוס 7 אם לא 8.1, אבל תעקוב כי בחודשים הקרובים יוצאת ווינדוס 10.

פורסם
  • מחבר

תקרא לי פרמיטיבי ;) זה מה שאני רגיל... אני חושב שאנסה את הסיפור של ה dok, תודה :)

פורסם

לא אתה, הxp פרימיטיבי.

וצא מנקודת הנחה שלינוקס בlive session כמו שתיארתי לך מתאפס כל פעם שתפעיל מחדש את המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים