עבור לתוכן

התאמת לוח אם ל-GTX980

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

קרוב משפחה ביקש ממני המלצה למפרט גיימינג.

הוא קנה את החלקים מאייבורי באילת ואני הייתי אמור להרכיב לו אותם.

בקצרה, המלצתי לו על משהו אחד, ומפה לשם אחרי שהוא דיבר עם המוכר בסניף הוא חזר עם חלקים אחרים.

הוא קנה GTX980 של ASUS ולוח אם MSI H97M-G43.

קישור ללוח: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13238.

כשבאתי להרכיב את הכרטיס מסך ללוח נתקלתי בבעיה.

הכרטיס והקירור שלו גדולים מאוד וכשחיברתי אותו לחריץ PCI-E3 הוא נתקע בחיבורי SATA שבולטים בקצה הלוח ולא התחבר כמו שצריך.

התקשרתי לאייבורי ואמרו לי שיספקו לי לוח אחר ללא עלות.

הנציג טען "דגם אחד מעל" ואני מניח שמדובר בלוח הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13239, שנמצא ברמת מחיר אחת מעל.

אין לי שום מטרה לטרטר את אייבורי ואת עצמי, ולכן אני אשמח אם מישהו שמתמצא בדגמים האלה יענה.

האם באמת יש בעיה בחיבור של הכרטיס מסך ללוח הזה? הייתי מאוד עדין כי מדובר בחלקים מאוד יקרים. יכול להיות שהייתי עדין מידי? לא הצלחתי לחבר את הכרטיס ושיהיה את ה"קליק" של החיבור, הקירור פשוט נחסם על ידי ה-SATA כאמור.

לפי התמונות, גם הלוח החדש שאני מניח שיספקו לי סובל מאותה הבעיה. יש חיבורי SATA בולטים בצד הימני של הלוח. אם אני טועה אשמח לתגובה ממי שמתמצא.

תודה רבה וחג שמח.

פורסם

מחברים קודם SATA ואחרי זה כרטיס ואין שום בעיה

החיבורי SATA מוטים בכוונה בזווית 90 מעלות כדי שיהיו 0 תקלות עם כרטיסי מסך.

מעולם לא נתקלתי במצב בו לוח עם חיבורי SATA בזווית הפריעו לחיבור כרטיס מסך או להיפך, וראיתי כמה לוחות אם וכרטיסי מסך בחיים שלי

פורסם
  • מחבר

סליחה, לא הובנתי נכון.

הבעיה לא הייתה בחיבור כבל כלשהו ל-SATA אלא בכך שהכרטיס נתקע ביציאה עצמה שנמצאת על הלוח.

- - - תגובה אוחדה: - - -

העלתי תמונה כדי להסביר את עצמי.

פורסם

איך יכול להיות? הרי החלק הכי תחתון מלבד ממשק הPCIE בכרטיס נמצא בקו אחד עם הלוח המודפס, שום דבר לא עובר אותו.

980-strix-01b.png

פורסם
  • מחבר

מה שנתקע זה לא הלוח המודפס של הכרטיס אלא הקירור שלו, למעשה הצינורות של הגוף קירור.

פורסם

שוב, הם נמצאים בקו ומעלה ללוח המודפס, ולא מתחתיו לעולם. זה עיקרון עיצובי שקיים בכל Blueprints של כרטיס מסך. אם הצינורות הם מתחת ללוח המודפס כשאתה עוגן בצורה נכונה את הכרטיס, אז משהו פה לא בסדר.

פורסם
  • מחבר

מתנצל על הטרטור, העלתי עוד תמונה.

נניח שהלוח בניצב למסך, אני מחבר את הכרטיס ל-PCIE3, מה שקורה זה שהקירור והצינורות נתקעים ביציאות SATA שעל הלוח (הוספתי את המלבן האדום בצד ימין כדי להמחיש).

אתה אומר שלא צריכה להיות בעיה? כי לא ראיתי דרך לחבר את זה כמו שצריך.

פורסם

הכרטיס צריך להיות ב-90 מעלות ללוח, ובמצב הזה הצינורות לא צריכים לגעת, או במקרה הכי גרוע רק לנוח על היציאות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

כשחיברתי את הכרטיס הצינורות נגעו עוד לפני שהכרטיס ישב יפה בסלוט.

כדי שהכרטיס ינעל בסלוט (ה"קליק" הזה) אני צריך ללחוץ קצת על הצינורות, פחדתי לעקם משהו.

פורסם
  • מחבר

רציתי לעדכן שהייתי באייבורי והכרטיס חד משמעית לא יכול להתחבר ללוח.

הם נתנו לוח אחר (כמו הקישור בהודעה הראשונה).

היו קצת בעיות שלא כאן המקום לפרט, ובשורה התחתונה הם פתרו את הבעיה על הצד הטוב ביותר.

פורסם

ASUS-STRIX-GTX-980.jpg?fit=1024%2C1024

אפילו פה נראה שהכרטיס נוגע.

מאוד מעניין.

נערך על-ידי Ymac

פורסם
  • מחבר

ב-gaming 3 שקיבלנו הכרטיס מתחבר יפה.

לדעתי גם לא נוגע בחיבורים (למרות שלא שמתי לב).

בכל אופן לא צריך להכניס אותו בלחץ, הוא מתחבר חלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים