עבור לתוכן

מתלבט בין מחשב נייח או נייד. לסטודנט

Featured Replies

פורסם

אני לומד כרגע הנדסה וצריך לקנות מחשב, יש לי כרגע מחשב נייחד שכבר בקושי זז וחשבתי להתחדש במחשב חדש.

בעיקרון אין סיבה כל כך לקחת את המחשב ללימודים ובגלל זה אני מתלבט. מחשב נייד חוסך במקום בחדר ואילו מחשב נייח הרבה יותר נוח עם המסך הגדול.

אני יודע שאפשר לחבר מחשב נייד למסך חיצוני אבל אני לא מעוניין בזה. אני מכיר מספיק אנשים שקונים מחשבים ניידים גם אם הם אינם מתניידים איתו. אבל מהניסיון האישי שלי אני חושב שיותר נוח לעבוד על נייח, מה גם שאף פעם לא היהי לי מחשב נייד.

מה הייתם ממליצים לי לקחת, מחשב נייד עם מסך 15 או לקנות מחשב נייח שיחובר למסך 22 אינץ'? תודה!

פורסם

אני באופן אישי הייתי הולך על נייח מה גם שניידים הרבה יותר יקרים לרוב אם אתה מעוניין בSSD ומעבד חזק

פורסם

היתרון היחיד של מחשב נייד, הוא ששמו כן הוא, ניתן לקחת אותו לכל מקום. היום עם הטאבלטים, שרותי הענן והסמארטפונים הוא מאבד חלק מהיתרון שלו.

היתרונות של מחשב נייח הם רבים: מקלדת ועכבר יותר נוחים, יכולת לבנות מחשב כבקשתך, מחיר יותר נמוך, יכולת שדרוג עתידית ועוד. לגבי הנפח שהמחשב תופס אני חולק על דבריך, די להסתכל על מחשבי ה-imac, mac mini בשביל להבין שזה לא נכון, וכנ"ל מחשבי all in one אחרים.

פורסם

אני הייתי הולך על נייח במידה ואין תקצוב (סטודנט) יחס עלות תועלת הוא גבוהה יותר בנייח לכן קנה לך מחשב נייח ותתחדש

פורסם

אני אישית מעדיף נייד, כשאר בבית הוא מחובר למסך מקלדת ועכבר, אני אנמק:

אני סטודנט בבאר שבע (גם הנדסה), אני כן לוקח איתי את המחשב לאוניברסיטה פעמים לא מעטות (אם זה בשביל להישאר ללמוד אחרי השעות לימודים באוניברסיטה או לקחת אותו לחבר ללמוד וכו').

מלבד זאת אני גם חוזר הביתה פה ושם (לא בב"ש) ואז אני מעדיף שתהיה לי הסביבת עבודה שלי כשאני בבית ולא להסתמך על מחשבים של אחרים.

כן, אני מסכים איתך שזה מתסכל לעבוד על נייד לעומת על נייח אבל הבעיות האלה נפתרות ברגע שאתה מחבר מסך עכבר ומקלדת או לכל הפחות עכבר (שונא טאצ'פדים), אבל לדעתי הניידות היא חובה מהסיבות שציינתי קודם.

פורסם

אם כך תקנה לך נייד טוב שישמש אותך ללימודים תתאים אותו לשימושים שתעשה בו מבחינת מעבד זיכרון וכו...

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים