עבור לתוכן

הקמת רשת למשרד קטן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני ועוד חבר פותחים משרד, במשרד יהיו 2 מחשבי מק (אנחנו צלמים). בהתחשב בעובדה שעדיין לא קנינו כלום,

אני פשוט רוצה לדעת אפילו ברמה התיאורתית עדיין מה עלי לקחת בחשבון מבחינת שיתוף קבצים: אני רוצה שלא יקרה מצב שבו נניח והשותף שלי לא מגיע לעבודה ונניח המחשב שלו כבוי, אני רוצה גישה לקבצים שיש לו במחשב.

בנוסף מייל משותף. איך עושים את זה? למשל שיהיה מיל office@שם האתר.com ואז אם לקוח ישלח מייל למייל הזה שנינו נראה את המייל הזה במחשבים שלנו. איך עושים את זה? ובכלל איך משיגים כתובת מייל שכזו? עד היום עבדתי עם מייל "רגיל" של ג'ימייל ועכשיו אני מחפש פיתרון יותר "עסקי".

בנוסף איזה עוד דברים עלי לקחת בחשבון לדעתכם בבנייה של רשת שכזו במשרד?

פורסם

1. איחסון משותף. תקנה NAS.

2. Google Apps. גם רלוונטי לשאלה הראשונה (ע"ע Drive).

פורסם
  • מחבר

אשמח להסבר מה זה NAS, מה שכן חשוב לי לומר שמהירות זה שם המשחק. אני חייב שיהיה הארדיסק שיהיה קל לקרוא ולרשום עליו. (בכל זאת צלמים).

לגבי הGOOGLE APPS - גם כן, אשמח להסבר. מה זה בעצם?

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/NAS

לגבי התיבת דואר, נראה לי שעדיף לך לדבר עם ספק האינטרנט שלך ולרכוש דרכו דומיין (השם אחרי ה-@) ותיבות דואר.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה שיסבירו לך...

תשאל שאלות ממוקדות.

פורסם

אם אתה חושב על אפשרויות של הרחבה ליותר 'צרכנים' (מחשבים, שרתים וכד') אז תקנה Switch חזק.

פורסם

איך זה קשור לצרכים שלו? ואיזה מין המלצה זאת "תקנה סוויצ' חזק"?

פורסם
איך זה קשור לצרכים שלו? ואיזה מין המלצה זאת "תקנה סוויצ' חזק"?

הוא כתב:

בנוסף איזה עוד דברים עלי לקחת בחשבון לדעתכם בבנייה של רשת שכזו במשרד?

אז התשובה:

אם הוא חושב להתעצם ליותר מ2 מחשבים, שיחשוב על לקנות מתג.

פורסם

אהלן,אני חדש פה אנסה לתת לך אולי פיתרון מהידע הדל שלי...

אז ככה: ברמת העיקרון יש מכשיר שנקרא switch שבעצם מטרתו ליצור קשר בין מחשבים...switch נראה בערך כמו ראוטר ויש לו חיבורים של כבל רשת.

כך כבל רשת אחד ממחשב אחד וחבר לwsitch וכך עוד כבל מעוד מחשב וגם כן חבר אותו לswitch מיד המחשבים יכולים לתקשר זה עם זה...צור תקייה בכל מחשב שבה יהיו כל נתוני העבודה כגון צילומים עבודות וכו' ושתף תקייה זו ע"י -מאפיינים-שיתוף-ווכו'(נסביר במידת הצורך) וכך בעצם התיקיות יוכלו להראות בכל מחשב מחשב...כמובן תזכור שבמידה והמחשב כבוי אין לך אפשרות לראות את התקייה אלא אם כן עשית לה מיפוי כונן זה אומר בעצם לעשות את אותה תקייה משותפת לכונן כמו c: ובך היא תמיד תשאר במחשב שלי אף כשהמחשב יהיה כבוי וכך כל נתוני העבודה של החבר יהיו על המחשב שלך וכן שלך על שלו...

נ.ב במקרה של שתי מחשבים בלבד מבלי צורך בעוד מחשבים לזמן הקרוב אפשר להשתמש בכבל מוצלב במקום switch וככה תחסוך בעלויות(אך גם מהירות נמוכה יותר).

נערך על-ידי o.b.d

פורסם

איזה חומר אתם מעשנים?

הבן אדם כתב במפורש שהוא עובד עם מקינטוש וכל מה שהוא צריך זה עבודה על חומרי צילום משתופים עם שותף שלו.

@o.b.d - לפעמים עדיף לא לכתוב כלום.

פורסם

מר יבגני החמוד תואיל בטובך במקום לחשוב שאתה מבין גדול לכתוב לו את הדרך שבה אתה מציע....הוא רצה שיהיה לו את התיקיות שיש לחבר שלו על המחשב במידה וחבר שלו לא נמצא וכדומה..אתה מכיר דרך של שיתוף תקיות בין מחשבים בלי סוויץ או כבל מוצלב?

פורסם

זה לא מה שהוא צריך.

תקרא את ההודעה הראשונה בדיון שוב.

אני אולי "מבין גדול", אבל גם רוצה שאנשים אחרים יהיו לא פחות "מבינים". זאת המטרה של קהילת פורום.

אם יש משהו יותר גרוע מחוסר מענה זה מענה לקוי או מעוות לכן צריך להדגיש את הדברים שהם לא נכונים.

פורסם

הייתי שמח שתחכים אותי בזה שתאמר איך בדיוק התשובה שלי לא יכולה לעזור לו?...הבנאדם רצה תקשורת בין ב' מחשבים ושתהיה לו את היכולת לראות תקיות אשר נמצאות גם במחשב של החבר אף במקרים שבהם החבר לא נמצא במשרד...

פורסם

1. הוא לא צריך לשתף שום דבר בין מחשב שלו לאחר. הם צריכים לעבוד על איחסון משותף.

2. איך הוא ישתף משהו במחשב שלו כאשר אין ביניהם קשר ואין הם ינהלו גרסאות?

נערך על-ידי multicore

פורסם
הייתי שמח שתחכים אותי בזה שתאמר איך בדיוק התשובה שלי לא יכולה לעזור לו?...הבנאדם רצה תקשורת בין ב' מחשבים ושתהיה לו את היכולת לראות תקיות אשר נמצאות גם במחשב של החבר אף במקרים שבהם החבר לא נמצא במשרד...

גם אין צורך בסוויץ מאחר ומדובר בשני מחשבים. בכל ראוטר יש היום סוויץ מובנה של 4 פורטים. יספיק לו גם אם הוא יבחר לקנות שרת NAS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים