עבור לתוכן

מחפש אתר\פורום שמפרט את טיב שבבי הסאונד של Realtek

Featured Replies

פורסם

מישהו מכיר כמה לינקים טובים בנושא הזה ?

פורסם

הם כולם זבל עם סאונד רע מאוד.

אני חושב שזה מסכם את טיבם פחות או יותר...

פורסם

לא מכיר את הדגמים של רילטק אבל לאחרונה התחילו לייצר לוחות בהם הצ'יפ של הסאונד נמצא במקום מבודד בלי יותר מדי השראות חשמליות מסביב. זה תורם לאיכות הסאונד לא פחות מצ'יפ יותר איכותי.

תוספת: קצת ישן אבל: http://www.hardwaresecrets.com/printpage/audio-codec-comparison-table/520

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

העינין הוא שאני רוצה אקולייזר במחשב מאשר אקולייזר פיסי

לפי דעתי ככה יוצא סאונד יותר מדויק .

הייתי מוכן להשקיע בכרטיס קול טוב

אבל האסוס STX ו אסוס DSX היו לי ולא אהבתי .

נראה ששוק כרטיסי הקול די נחלש ועכשיו כולם רוצים DAC

כמה שאוהבים להשמיץ את Reaktek אני מצאתי את ה Realtek ALC662 דווקא סבבה לגמרי אם כי נראה לי שיש מה להשתפר .

ורציתי לברר אולי שבבים מתקדמים יותר של REALTEK נחשבים מוצלחים או חלילה פשוט דרכו במקום או אפילו נהיו יותר גרועים

פורסם

אתה מתייחס ל"איכות" במונחים מאוד סובייקטיבים ( אוהב / לפי דעתי). איכות של צ'יפים בודקים לפי מספרים (יחס רעש/אות, אורך מילה וכו')

כדי שיהיה לך סאונד איכותי אתה חייב שכל שרשרת הסאונד שלך תהיה טובה לכל הפחות:

1. קבצים: אם תקשיב לקבצי MP3 באיכות לא טובה או תשמע מיוטיוב, לא משנה בכלל איזה ממיר תשים אחרי, הוא רק ישקף יותר טוב את האיכות הלא טובה של הקובץ או הסטרים. MP3 בביטרייט גבוה או יותר טוב, פורמטים לא מכווצים: FLAC / Wave / Aiff

2. כבלים: פחות קריטי אבל גם כאן (אם אתה מחפש איכות) אי אפשר להשתמש בכבל בשלושה שקלים. לא צריך ביותר משלושים או חמישים שקל אבל אסור משהו ממש גרוע.

3. מיקום כבלים: וודא שכבלי האודיו עוברים כמה שיותר רחוק מכבלי חשמל אחרים ואם חייב להעביר בסביבה אז שיחצו אחד את השני ולא ירוצו במקביל.

4. רמקולים: לא יודע אם יש לך רמקולים טובים או לא, או אם אתה משתמש במגבר טוב אבל זה תמיד מומלץ (ולא, רמקולים של לוג'יטק או הרמן קרדון ב1,000 שקל זה לא רמקולים איכותיים למוזיקה)

5. חלל: החדר / סלון שלך מהדהדים? תמחא כף שניה ותראה כמה זמן אתה עוד שומע את זה. בגדול, כמה שפחות יותר טוב. וילונות כבדים, שטיחים, ספות וספרים - כולם עוזרים להוריד את זמן ההדהוד בחלל שלך.

לגבי ממיר (כרטיס קול / צ'יפ של רילטק / DAC): בגדול, אם אין לך סטאפ שבו אתה יכול לענות בחיוב על כל הסעיפים הקודמים, אין לך מה להתעסק עם זה, זה הכי פיינשמייקר.

ובנימה כללית יותר, כל פעם יוצאים צ'יפים יותר טובים. מבודדים אותם מהשראות, בונים אותם עם שעון טוב יותר ואספקת חשמל טובה יותר, האיכות שלהם משתפרת כל הזמן. לבנאדם עם דרישות סטנדרטיות זה יותר ממספיק. אם אתה חובב איכות שמע ואתה רוצה להתפתח עם זה עוד קצת, יש כמה דברים יותר חשובים מהממיר שלך, סמן עליהם וי קודם.

תוספת: ועזוב את הEQ לבד. זה כלי לתיקון בעיות מאוד ספציפיות אחרי שמזהים אותן. לא משהו ש"משפרים" איתו איכות סאונד.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם

זה לא יכול להיות רחוק יותר מהמציאות של היום.

פותח הדיון - לכל לוח אם עם שבב של רילטק יש איכות קול שונה בהתאם לחיווי ולתוספות של יצרנית הלוח. אם אתה רוצה לדעת באופן יותר פרטני על איכויות, חפש ביקורות לוחות אם לפי הדגמים.

פורסם
  • מחבר
תוספת: ועזוב את הEQ לבד. זה כלי לתיקון בעיות מאוד ספציפיות אחרי שמזהים אותן. לא משהו ש"משפרים" איתו איכות סאונד.

עברו אצלי לא מעט רמקולים ומגברים ומקורות שונים .

ואין מה לעשות אני חייב לעשות קצת EQ בשביל לקבל גוון סאונד כמו שאני אוהב .

אני מעדיף לעשות את זה במחשב מאשר באקלוייזר חיצוני , ממה שהתנסיתי אני לא אוהב להשתמש בכפתורי ה tone control במגברים .

פותח הדיון - לכל לוח אם עם שבב של רילטק יש איכות קול שונה בהתאם לחיווי ולתוספות של יצרנית הלוח. אם אתה רוצה לדעת באופן יותר פרטני על איכויות, חפש ביקורות לוחות אם לפי הדגמים.

תודה על העיצה החשובה בוודאי חשוב המימוש לא פחות מבחירת השבב .

פורסם
זה לא יכול להיות רחוק יותר מהמציאות של היום.

זה תלוי במה אתה מחבר אליו, לא ראיתי אדם חצי אודיופיל שמחבר אוזניות איכותיות או רמקולים\מוניטורים איכותיים לכרטיס קול ONBOARD ונהנה מהאיכות. לכן העלייה במכירות DAC \ DAC+AMP.

אני משתמש בו בשביל לראות פודקאסטים\סרטונים ביוטיוב\סדרות.

פורסם

זה שיש דובים ביער לא אומר שלא כורתים עצים.

לא חייבים להיות מא*ננים סדרתיים על ציוד קול בשביל להעריך איכות סבירה+ של שבב עם חיווי.

אני מכיר אנשי סאונד כמו חברי הטוב דייב שיודעים להעריך מוצרים בהם ישנו שבב קול איכותי

http://www.techpowerup.com/reviews/ASRock/X99_Extreme11/12.html

ולתת את הדין כשהתוצאות לא טובות

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/Z97_GAMING_9/12.html

מעבד הקול זהה, החיווי שונה ולכן התוצאות שונות גם הן ועל זה בדיוק אני מדבר.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר למאוננים על ציוד קול? למה כל דיון פה חייב ללכת למקומות האלה של "אל תגיד לי! אני אגיד לך!" ?

אני רחוק מלהיות מאונן על ציוד קול, השמיעה שלי גם רחוקה מלהיות 100%, אבל אני עדיין מאוד אוהב מוזיקה וסאונד טוב הוא חובה עבור מי שאוהב מוזיקה.

יכול להיות שיש לוחות אם עם שבבים מצויינים, יכול להיות שאני טועה עם ההכללה שלי. אני פשוט חושב שיש סיבה לכך שכ"כ הרבה אנשים קונים ציוד קול ייעודי על מנת להנות ממוזיקה.

אני אישית לא התרשמתי מכל ה-ON BOARD למינהם.

מספרים ומידע טכני הם דבר נחמד, אבל הסאונד בפועל הוא זה שקובע.

פורסם

^מסכים איתו.

יש לי creative audigy בן בערך 15 שנה, והכרטיס המובנה נשמע פחות טוב ממנו.

מזל שיש דריברים צד שלישי לכרטיס הזה כי התמיכה הפסיקה עוד בXP..

אני לא מוכן להיפרד מהכרטיס הזה.

ולגבי EQ, אני חושב שמעולם לא הצלחתי לכוון EQ באופן ידני ולקבל תוצאה טובה, אבל בכרטיס קול שלי יש EQ פרמטרי עם presets ממש טובים וההבדל הוא עצום, זו בעיקר הסיבה שאני אוהב את הכרטיס הזה.

בנוסף הרסיבר מבצע אצלי עוד כמה עיבודים לסאונד ומתקבל סאונד טוב בהרבה מאשר בלי EQ ועדיף פי מליון על המובנה.

מצד שני בלי הEQ של האודג'י, ההבדל בינו לבין המובנה מצטמצם.

המובנה שלי ישן אומנם, לוח P35, אבל אני בספק אם ההבדל גדול מאשר כרטיסים מודרניים.

בקיצור כמו שRDVD אמר, מי שאוהב מוזיקה, הייתי ממליץ להתקדם מהכרטיסים המובנים.

הבעיה בעולם הסאונד שצריך לבצע שמיעה לפני הקניה, אחרת הסיכוי להתאכזב גבוה.

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם

80% מהמקרים להערכתי = אפקט פלסבו. קח מדגם, שים אותו מול רמקולים מתקדמים. תן לו לשמוע במובנה LGA1150 בעל חיווי טוב, חבר לו כרטיס קול שוק Entry בכ-150 דולרים, ויש סיכוי לא רע בכלל שהסטטיסטיקה תיפול על רוב מביך.

כפי שציינתי, בתקופה של פלוס מינוס השנתיים האחרונות נעשה הרבה מצד יצרניות לשפר את איכות הקול של שבבים בלוחות האם, מה שמוביל אותי לסיבה הזאת:

כרטיס קול שמגיע בחיבור PCI-E או PCI לא מופרד אלקטרונית יותר מאשר אותם שבבי קול "מובנים" בלוחות אם, וזה דבר שצריך להכניס טוב טוב לראש. כיום בלוחות MATX וATX בעלי שבבי קול מתקדמים עושים הפרדה מוחלטת לחלוטין בין החיווי של איזור כרטיס הקול לאיזורים האחרים, מה שמקנה להם תכונות של כרטיסים מוקדשים רבים. יתרה מכך, השטח שמוקצה לאיזור עיבוד הקול בדרך כלל גדול מספיק כדי להיות דומה או גדול משטח הלוח המודפס שמוקצה לכרטיסי קול רבים.

והכל נמצא שמה, כולל קבלי ניצ'יקון אלקטרוליט, שאר סלילים מתקדמים, מגברים וכל שאר הציוד שמלחימים על לוחות של כרטיסי קול לשוק הכניסה ולשוק היותר מתקדם. אל תשלו את עצמכם לחשוב שהחיווי שמלחימים לכם בכרטיסי קול לשוק הכניסה ולשוק האמצע מכיל רכיבי קסם סודיים. אצלי בלוח האם למשל נתנו את הטיפול המתקדם הזה לא ל-ALC1150 אלא למעבד קול של קרייטיב שבו היא משתמשת גם לכרטיסים מוקדשים. התוצאות מדברות בעד עצמן.

לכן, חוזרים לנקודה שלי בהתחלת הדיון הזה.

מה שמשנה הוא הביצועים בשטח, ממש בדומה למשהו כמו כרטיסי מסך. בודקים דברים כמו יחס אות לרעש ושאר מאפייני קול. עמד בהצלחה במשימה? תפאדל, שתמש בהנאה.

לא עומד טוב במבחנים? עדיף לוותר. לא כל לוח עם חיווי מתקדם הוא לוח עם יצוא קול איכותי.

זה לא גיטרות עם פיקאפים שונים שנותנים קול שונה והעדיפות נשארת לקונה. זה היכולת לעבד ולהעביר קול בצורה הנקיה והטובה ביותר שמתאפשר. ובזה, לאחר כמה? 30+ לוחות? יגידו לי אלה שעקבו, אין לי ספק שאפשר למצוא בשפע. זו לא תרמית, ולא גימיק.

נערך על-ידי djelectric

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים