עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב 3500

Featured Replies

פורסם

שלום, מה שלומכם?

תודה מראש על העזרה!

העניין הוא כזה, אני עכשיו לא צריך מחשב גיימינג מטורף, אלא רק מחשב חזק עם מעבד וחזק וזיכרון טוב, מבחינתי שיהיה עכשיו כרטיס מסך לא הכי טוב שיש היום בשוק, כי רק עוד בערך שנה אני אקנה כרטיס מסך יותר טוב לגיימינג. כי רק עוד שנה יהיה לי זמן לגיימינג. אבל כעת אני צריך מחשב חזק לעבודה רציפה ושיהיה מספיק זיכרון ומעבד חזק שכאשר אני מריץ VMs ברקע, אז כולם ירוצו לי מהר.

לכשיתפנה לי זמן, אני ארצה לקנות כרטיס מסך טוב. כי המחשבה שלי היא, מכיוון שאין לי זמן עכשיו (רק עוד שנה בערך) לשחק במחשב, אז לא כדאי לקנות כרטיס מסך טוב עכשיו, אלא רק כשאני באמת אוכל לנצל אותו וזה יהיה עוד שנה, ובנוסף לכך, עוד שנה יהיו כרטיסי מסך יותר טובים וכו'.

כמו כן, אני חושב שכדאי מערכת מבוססת INTEL ולא AMD.

אציין ואומר כי כרגע הכ. מסך שלי הוא 6950 2GB, ויש לי אפשרות לקנות 7950 3GB משומש ב- 350 ש"ח

https://www.tms.co.il/product/13090

להלן המפרטים

ראשון

שני

שלישי

נערך על-ידי tsvi

פורסם

רביעי

זול יותר

- לוח בעל MAX RAM כפול ותמיכה בPCI-E3.0

- קירור טוב ושקט יותר

- באנדל עם ספק 550 במקום 500 (לא יגביל אותך באופציות שדרוג בהמשך)

- ומארז איכותי יותר

בעתיד תרכוש SSD נפח 256 - נכון להיום דגם מומלץ MX100.

וכמובן את הכרטיס מסך המהולל - תשתמש בנוכחי שלך ותמתין עד ל4K !!!!

פורסם
  • מחבר
רביעי

זול יותר

- לוח בעל MAX RAM כפול ותמיכה בPCI-E3.0

- קירור טוב ושקט יותר

- באנדל עם ספק 550 במקום 500 (לא יגביל אותך באופציות שדרוג בהמשך)

- ומארז איכותי יותר

בעתיד תרכוש SSD נפח 256 - נכון להיום דגם מומלץ MX100.

וכמובן את הכרטיס מסך המהולל - תשתמש בנוכחי שלך ותמתין עד ל4K !!!!

היי,

קודם כל, תודה רבה על העזרה.

מעריך את זה מאוד!

כעת, אשמח לשאול אותך כמה שאלות.

1. המחשב עובר הלאה, לכן לא יהיה לי את הכ"מ הנוכחי 6950.

2. 550W זה מספיק? אם אני ארצה לשדרג לכ"מ בעתיד, אז אני אצטרך לפחות 600W, לא?

3. לא הבנתי מה יותר טוב הלוח אם?

4. מה יותר טוב במארז?

5. המחשב בכללי יהיה יותר שקט? גם בהמפרט השלישי שהצעתי?

6. האם אתה יכול בבקשה להרכיב לי את אותו מפרט מ- TMS?

פורסם

אם לא יהיה כרטיס כלל וזה ממש חשוב לך כרגע אז אפשר לצמצם או לחרוג לטובת 7950 משומש ב350ש"ח שם במפרט להלן

בנוגע ל550W זה לא אמור להיות בעייתי או גבולי, זה הספק יפה במיוחד כשהיום יש מגמת ירידה בניצולת כך שליבות חסכוניות יותר משמעותית בצד הירוק לפחות אבל תמיד אפשר לקחת 600

כמו שאמרתי, הלוח תומך ב32GB RAM במקום 16GB, יאפשר שדרוג מסיבי יותר בעתיד במחיר זול יותר אז למה לא? ותמיכה בכרטיס מסך בתקן PCI-E3.0 . לך תדע איזה שימוש יעשו בתקן הזה בעתיד...

מארז עם שם חברה מותג גדול פילטר זרימת אוויר איכות חומרים רמת שקט של מאווררים . . תאכלס מדובר בסתם פח כן? אל תייחס לזה יותר מידיי חשיבות .

כן יהיה שקט יותר כי הקירור למעבד שקט יותר (זה אחד מגורמי הרעש הבודדים במחשב) בשלישי פחות כי הקירור שלך עולה 50 שקל ושלי 150, תסיק את המסקנות לבד

קיבלת:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1613

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪156

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪408

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪520

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪329

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪297

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪111

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3434

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3366 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/gjbp7rxt

אם אתה לא אוהב את המארז הזה אז תחליף, פשוט הבאנדל הזה לא רע ושדרגתי לספק 650 כבקשתך

חובה עלייך לרכוש כונן SSD בהמשך.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם לא יהיה כרטיס כלל וזה ממש חשוב לך כרגע אז אפשר לצמצם או לחרוג לטובת 7950 משומש ב350ש"ח שם במפרט להלן

בנוגע ל550W זה לא אמור להיות בעייתי או גבולי, זה הספק יפה במיוחד כשהיום יש מגמת ירידה בניצולת כך שליבות חסכוניות יותר משמעותית בצד הירוק לפחות אבל תמיד אפשר לקחת 600

כמו שאמרתי, הלוח תומך ב32GB RAM במקום 16GB, יאפשר שדרוג מסיבי יותר בעתיד במחיר זול יותר אז למה לא? ותמיכה בכרטיס מסך בתקן PCI-E3.0 . לך תדע איזה שימוש יעשו בתקן הזה בעתיד...

מארז עם שם חברה מותג גדול פילטר זרימת אוויר איכות חומרים רמת שקט של מאווררים . . תאכלס מדובר בסתם פח כן? אל תייחס לזה יותר מידיי חשיבות .

כן יהיה שקט יותר כי הקירור למעבד שקט יותר (זה אחד מגורמי הרעש הבודדים במחשב) בשלישי פחות כי הקירור שלך עולה 50 שקל ושלי 150, תסיק את המסקנות לבד

קיבלת:

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

אם אתה לא אוהב את המארז הזה אז תחליף, פשוט הבאנדל הזה לא רע ושדרגתי לספק 650 כבקשתך

פורסם
  • מחבר

קיבלת:

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

- - - תגובה אוחדה: - - -

קיבלת:

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

היי, תודה רבה!

1. למה חובה SSD?

2. הראתי לאיזה בחור את המפרט שלך (הקודם עוד מפלונטר) וזה מה שהיה לו להגיד:

דיסק קשיח גרוע ביותר!!

אמרתי כבר ש8GB ראם וSSD יהיו בחירה נבונה יותר ומשתלמת יותר

הקירור ששמו למעבד לא משו בכלל למחיר שלו, יש הרבה יותר טובים ממנו במחיר הזה והקירורים הזולים יותר מצויינים יותר

הערה

הלוח אם תומך בOC אבל המעבד לא תומך OC (ה4790K תומך OC הK מציינת מכפלה פתוחה שמאפשרת שינוי תדר והמהרה, כמובן דורש קירור אקטיבי חזק מאוד וספק כח איכותי מאוד. ידע והתעסקות). לא חושב שאתה צריך להתעסק עם זה. מצד שני המחיר שלו משתלם ביותר בגלל הדגם המחליף Z97 (ערכת שבבים מתקדמת יותר של אינטל וכמובן מחיר כמעט כפול) הוא אמנם לא תומך SLI אבל במחיר הזה אין סיבה לא לקחת אותו (אתה לא מתכנן SLI, זה בסדר שהמעבד לא תומך OC)

אגב כל הלוחות אם היום הם PCI E 3.0 הלוחות בתקן 2.0 כבר נעלמו מהשוק בתושבת 1150 למעבדי HASWELL (מה שמוכרים היום)

ואז הוא הציע את המפרט הבא:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21944

מה היא דעתך?

פורסם

אחי הוא לקח את אותו המפרט בדיוק רק שבמקום סטיק נוסף של6GB RAM הוא בחר לדחוף שם כונן SSD בנפח 128 שאתה עוד תצטער אליו...

למה חייב כונן SSD? כדי שלא תהיה שום חשיבות לעצם העובדה שהדיסק הקשיח 'גרוע' מפני שכל המערכת תשב על הSSD והוא יעשה את כל העבודה הקשה.

* מצב המבטל לחלוטין את הדעה של חברך בנושא הכונן הקשיח. אילו היית טורח לציין בפניו שחובה להוסיף למפרט זה SSD בעתיד, אולי הוא היה מבין זאת לבד.

בקשר לקירור, שטויות.. הוא בחר קירור קצת פחות טוב בקצת פחות כסף.. לא ביג דיל.

לוח? הכל ידוע. המחיר מדבר, עובדה שהוא לקח את אותו הלוח שם במפרט שלו . . . וכן יש עדיין לוחות שלא תומכים בPCI-E3.0 שלא ישלה תעצמו .

פורסם
  • מחבר
אחי הוא לקח את אותו המפרט בדיוק רק שבמקום סטיק נוסף של6GB RAM הוא בחר לדחוף שם כונן SSD בנפח 128 שאתה עוד תצטער אליו...

למה חייב כונן SSD? כדי שלא תהיה שום חשיבות לעצם העובדה שהדיסק הקשיח 'גרוע' מפני שכל המערכת תשב על הSSD והוא יעשה את כל העבודה הקשה.

* מצב המבטל לחלוטין את הדעה של חברך בנושא הכונן הקשיח. אילו היית טורח לציין בפניו שחובה להוסיף למפרט זה SSD בעתיד, אולי הוא היה מבין זאת לבד.

בקשר לקירור, שטויות.. הוא בחר קירור קצת פחות טוב בקצת פחות כסף.. לא ביג דיל.

לוח? הכל ידוע. המחיר מדבר, עובדה שהוא לקח את אותו הלוח שם במפרט שלו . . . וכן יש עדיין לוחות שלא תומכים בPCI-E3.0 שלא ישלה תעצמו .

למה אני עוד אצטער על ה- SSD?

פורסם

128GB יגביל אותך באופן משמעותי בעתיד כך שלא תוכל להינות ממנו כלל ותאלץ להשתמש בדיסק הקשיח עבור עבודות שהוא לא יודע לעשות באופן אופטימלי.

אחרי התקנת מערכת הפעלה לא נותר יותר מידי מקום פנוי בכונן שכזה. ייתרה מזאת, התקנת תכנים נוספים עשויה להוביל לעומס שיגרום לירידה בביצועים. . .

לכן לא מומלץ להתקין כלום ושום דבר מלבד מערכת הפעלה בנפח שכזה. אך ב256GB תוכל להרשות לעצמך להתקין עליו כמה תוכנות ואפילו עוד איזה משחק או שניים.

תוכל להינות מביצועים טובים בהרבה בהשוואה לדיסק קשיח בכל התחומים כולל הכל. את הדיסק הקשיח תשאיר רק לאחסן קבצים בעליי נפח שאינם דורשים עיבוד כלל.

ואם כל זה לא הספיק אז יש עניין של ביצועים גבוהים יותר משמעותית לדיסק בנפח 256GB על פני 128GB.

ראה דיון מעמיק בנושא בפורום כוננים קשיחים שם בנעוץ יש דיון מומלצים, למדתי משם בדיוק מה עניין אבל שכחתי :P .

בקיצור אתה משלם 150% ומקבל 200% נפח אחסון. יותר מכך יש עוד יתרונות משמעותיים נוספים אז למה לא ?

אני כן יכול להסכים שדחפתי את הסטיק הנוסף של הזיכרון סתם כי היה לי תקציב מיותר והייתי יכול פשוט לנצל את זה לטובת חריגה בעבור כונן 256 שזה הדבר הנכון לעשות.

אבל לא רציתי לחרוג מהתקרה שהצבת. . .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים