עבור לתוכן

מידע על degausser

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שאלה על דיגאווסר.

ניסיתי לחפש על זה מידע באינטרנט אבל הדעות חלוקות.

חלק אומרים שפעולת הדיגאווס עצמה מוחקת לגמרי את המידע שעל הדיסק וחלק אומרים שחוץ מלמחוק לגמרי את המידע היא גם מוחקת קוד מסויים של הסרבו (SERVO) של ראש הקריאה/כתיבה וע"י כך בעצם גורמת נזק בלתי הפיך לדיסק כי את המידע הזה אפשר לשחזר רק ע"י ציוד ספציפי של היצרן.

מישהו עם נסיון בזה יכול לשפוך קצת אור בנושא?

פורסם

לא מניסיון, אבל מיידע - degausser "מוחק" את הדיסק בצורה לא בררנית ע"י הפעלת שדה מגנטי חזק שמשבש את כל המידע המגנטי המאוחסן בדיסק כך שגם הסימנים של המסלולים משתבשים - השיטה שמישה רק לדיסק שרוצים להוציא משימוש לצמיתות (אצלי בעבודה מעדיפים לגרוס את הדיסקים לפתיתים...)

כדי למחוק מידע בלבד יש תוכנות שדורסות אותו ע"י כתיבת רצף של אפסים ואחדים לכל הדיסק במספר מעברים - תהליך ארוך ומייגע שגם לא מבטיח מחיקה סופית של כל המידע.

פורסם
  • מחבר

LOW LEVEL FORMAT אני מכיר ואני משתמש בו.

יש גם את COPYWIPE שנמצא בהיירנס (הרצה של כתיבה רנדומלית חזקה למשך 24+ שעות)

אבל זה יותר מידי זמן וגם מצריח חיבור של הדיסק למחשב.

אם כבר אתה רוצה לדקדק בפעולה המדוייקת של הדיגאווס אז הוא משחרר שדה מגנטי שגורם לשינוי האוריינטציה המגנטית בצורה רנדומלית ככה שאי אפשר לקרוא את המידע ממנו.

אבל הבעיה היא (לפי כמה מקורות ברשת) שבדיסקים היום יש קוד לסרבו של ראש הקריאה שהתפקיד שלו הוא לוודא שהראש תמיד מיושר בצורה נכונה.

אז השדה המגנטי שהדיגאווסר משחרר מוחק גם את הקוד הזה ואי אפשר לשחזר אותו בצורה "ביתית" אלא ע"י ציוד ספציפי ליצרן.

אני רוצה להשתמש בדיגאווסר למטרה של פירמוט מהיר של דיסקים לפני שהמחשבים עוזבים את החברה(בין אם זה תרומה, השמדה או וואטאוור).

אני לא רוצה להרוס את הדיסקים.

פורסם
  • מחבר

יפה

because Garner's hard drive degaussers erase all data, formatting and control track (servo track) information.

השאלה היא האם כל הדיגאווסרים הם ככה או שיש סוגים מסויימים שיודעים לא לפגוע בקונטרול טראק של הסרבו?

פורסם

פה אני כבר משער אבל לא נראה לי שאפשר לכוון יותר מדי את הגל האלקטרומגנטי, אני מעריך שכשהאנרגיה יוצאת זה קורה בבום.

פורסם

גם לי נראה ש degausser אינו מה שאתה מחפש

יש תוכנות שפשוט כותבות מידע אקראי בכמה מעברים, זה מספיק בשביל שתהליך השחזור יהיה לכל הפחות יקר ומסובך - הרבה מעבר להשקעה שניתן לצפות אליה מאנשים שצריכים תרומה של מחשב

פורסם
  • מחבר
גם לי נראה ש degausser אינו מה שאתה מחפש

יש תוכנות שפשוט כותבות מידע אקראי בכמה מעברים, זה מספיק בשביל שתהליך השחזור יהיה לכל הפחות יקר ומסובך - הרבה מעבר להשקעה שניתן לצפות אליה מאנשים שצריכים תרומה של מחשב

אכן.

וכמו שאמרתי מקודם, אני משתמש ב COPYWIPE הכלולה בהיירנס בוט.

אבל הבעיה שלי היא שזה לוקח המון זמן (נגד חצי דקה בדיגאווסר), תופס לי עמדה (שלא תמיד יש לי כמות הזמן הנדרשת), ומצריך מחשב פעיל (בלפטופים זה יותר מציק).

לא קיים פתרון של WIPE מידיי למידע ללא נזק בלתי הפיך לחומרה?

פורסם

תחבר כמה דיסקים קשיחים בעמדה ותריץ פירמוט של כולם, נניח ללילה. חוצמזה ה "עמדה" יכולה להיות בסך הכול המחשב מחובר לשקע בצד, זה לא חייב להיות על ה KVM שלך

יתרון נוסף של סריקה בצורה כזאת היא שהיא תתפוס דיסקים לא שמישים (שיש בהם bad blocks) ואתה לא תתרום אותם למישהוא בטעות

פורסם

אפשר גם על עמדה פעילה, מקסימום יאט אותה בכמה אחוזים בזמן הפעילות.

פורסם
  • מחבר
תחבר כמה דיסקים קשיחים בעמדה ותריץ פירמוט של כולם, נניח ללילה. חוצמזה ה "עמדה" יכולה להיות בסך הכול המחשב מחובר לשקע בצד, זה לא חייב להיות על ה KVM שלך

יתרון נוסף של סריקה בצורה כזאת היא שהיא תתפוס דיסקים לא שמישים (שיש בהם bad blocks) ואתה לא תתרום אותם למישהוא בטעות

חבר'ה אני מעריך את התגובות שלכם, תודה. אבל אל תנסו למצוא לי חלופה. את זה אני גם יכול (ולמען האמת כבר מבצע היום).

אני פשוט צריך עזרה בנושא של הדיגאווסר (או כמו שאמרתי בתגובה האחרונה שלי, אם קיים פתרון WIPE מיידי ללא נזק לחומרה).

אם אין דבר כזה אז אני גם יכול לקנות מכשיר כזה:

http://www.cru-inc.com/products/wiebetech/wiebetech_drive_erazer_ultra/

זה פותר לי את העניין של צורך בעמדה אבל עדיין יקח הרבה זמן ככה שאני עדיין יעדיף WIPE מיידי

שוב תודה לכם.

פורסם

WIPE מיידי ומחיקת כל התוכן זה דבר והיפוכו !

המחיקה מחייבת כתיבה על כל סקטור וסקטור שקיימים, ויש הרבה מאד כאלה.

דיגאוסר ימחוק הכל בכל ואין כזה סלקטיבי ולא יהיה כזה ! גם זה דבר והיפוכו.

פורסם

המינימום אליו ניתן לקצר את זמן המחיקה של כונן הוא מהלך כתיבה יחיד לכל שטח הדיסק. ניתן לכתוב אפסים או מידע אקראי, למידע אקראי יש עדיפות מבחינת אבטחת מידע, ובהנחה שייצור המידע האקראי מהיר יותר מהכתיבה לדיסק (לא בדקתי, אבל נראה לי....) לא יהיה הבדל מהירות בין האפשרויות

לאחר מכן ניתן להשאיר את המידע האקראי על הדיסק, מספיק quick format בשביל להשתמש בו למערכת החדשה והיא תתעלם מהמידע האקראי שנשאר על פני כל שטח הדיסק. אם אתם לא עוסקים בהשמשת המחשבים בעצמכם אלא רק מעבירים אותם הלאה למי שמתקין מערכת הפעלה וכו' ניתן להשאיר לו את שלב ה quick fromat (שאינו משפיע על אבטחת המידע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים