עבור לתוכן

שינוי הגדרה ב-BIOS ל ACHI מ- IDE לאחר התקנת WIN7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

התקנתי מערכת הפעלה WINDOWS 7 על כונן SSD חדש: Samaung 840EVO 120GB.

רק לאחר ההתקנה קראתי על העניין של ACHI וגיליתי להפתעתי שלוח האם שלי מוגדר ל IDE.

הגעתי לכאן, קראתי את ההצעות ובחרתי להתקין את קובץ ה-Fixit של MS ופעלתי לפי הקישור שצירף Gil28 בתגובה הראשונה.

(זה הקישור: https://support.microsoft.com/en-us/kb/922976).

לאחר התקנת הקובץ הפעלתי את המחשב מחדש ונכנסתי ל BIOS.

ב- BIOS שיניתי את הגדרות ה SATA מ- IDE ל AHCI, שמרתי את ההגדרה החדשה ויצאתי מה-BIOS.

מערכת ההפעלה עלתה והתקינה את הדרייברים הדרושים ל-AHCI ובסיום התבקשתי להפעיל מחדש.

לאחר ההפעלה מחדש, שמתי לב שכונן ה- Samaung 840EVO ה-SSD, הכונן המכאני HHD וכונן התקליטורים, מזוהים כמו התקן USB עם אפשרות "Safely remove Hardware and Eject Media"'. (תמונה).

ממש כפי שמתקינים הארדיסק חיצוני או דיסק און קי.

שאלותי הן:

1. מדוע זה קרה והכוננים מופיעים ככוננים עם התקן נשלף?

2. האם זה נורמאלי?

3. האם יש דרך למנוע את הופעתם ב Taskbar בכדי למנוע ניתוק של אחד מהם בטעות?

תודה מראש לכל מי שיוכל להאיר את עייניי בעניין ולהסביר איך אני מסדר את העניין.

:)

פורסם

קראת והבנת מה זה AHCI ולמה יש אמולציה לIDE בלוחות אם?

אני בהלם שרק היום נופל האסימון לאנשים, כאשר טכנולוגיית SATA כבר קיימת מעל ל10 שנים...

פורסם
  • מחבר

לא קראתי על זה עדיין..

אשמח אם תוכל לצרף מידע בנידון.

גם אני בהלם קצת על חוסר הידע. אך שוב, אשמח לקבל כל פיסת מידע שתוכל לשפוך קצת אור על הבנתי.

מישהו יכול בבקשה לעזור עם העניין? (מדריך מפורט משהו)?

​תודה רבה למגיבים

פורסם

גוזל יקר. כיוון שזהו פורום לציפורים מבוגרות, שוכני הפורום אינם נוהגים ללעוס את המזון ולשפוך אותו אל תוך פיך כשהוא כבר לעוס.

אנא ממך וברוב טובך, כשאתה שואל שאלה ומקבל לינק (עם טונה מידע, ביקרתי שם כדי לוודא) - קצת חצוף מצדך לכתוב שלא קראת ולבקש שמישהו יסביר לך בצורה מפורטת.

פורסם
  • מחבר

אביב יקר.

יש לך את זה בפחות מתנשא? :(

אתה בהחלט צודק, אבל יש המון מידע בנושא בלינק ובכלל ברשת, אבל אני לא ממש מבין בזה.

זה כל כך בעייתי לתת שנייה עזרה? במיוחד כשאתה "ציפור גדולה". תן גם לגוזלים ללמוד לעוף.

:)

אני באמת אשמח לקבל משהו קצת יותר ספציפי. בבקשה!

שיהיה לכם יום נעים

פורסם

ספציפית לשאלה הזאת, אחת התכונות של SATA היא היכולת של hot swap.

אתה יכול להוציא ולהכניס התקני איחסון כאשר המערכת ממשיכה לעבוד כמו שהיה נהוג בחומרת שרתים.

נערך על-ידי multicore

פורסם
ספציפית לשאלה הזאת, אחת התכונות של SATA היא היכולת של hot swap.

אתה יכול להוציא ולהכניס התקני איחסון כאשר המערכת ממשיכה לעבוד כמו שהיה נהוג בחומרת שרתים.

וזה עונה לך על שאלה 1, ולגבי שאלה 2 - כן, זה נורמאלי, אצלי יש מגרה לכונן SATA, אני יכול להוציא/להחליף דיסק SATA תוך כדי עבודה בלי בעיות.

לגבי שאלה 3, אפשר להסתיר, עמוד על אחד הכוננים או ההתקן ולחץ על עכבר ימני ותמצא את כל האופציות, ביניהם להסתיר את הכונן/כוננים.

פורסם

@אביב גפן

לא צריך "להיכנס בו" כך - בכל זאת מדובר במשתמש חדש ואי אפשר מה רמת השליטה שלו באנגלית. אני אישית רואה בפורום גם אמצעי לימוד, כך שהסברים מפורטים הם לא בהכרח דבר רע.

@Valente

מצב AHCI הוא מצב עבודה לבקר ה SATA, וכפי ש multicore ציין הוא קיים כבר שנים. בקר ה SATA יכול בד"כ לעבוד ב-2 מצבים עיקריים (אני לא מחשיב את מצב ה RAID) - מצב AHCI ומצב IDE (את מצב בקר ה SATA קובעים בביוס). מצב AHCI הוא המצב המתקדם/החדש יותר, והוא מאפשר להתקני האיחסון המחוברים לבקר לעבוד בצורה טובה יותר. הבעיה היא שלא כל מערכות ההפעלה (ובעיקר מערכות ההפעלה הישנות - מ XP ומטה) זיהו בקר כזה באופן "טבעי" והן היו זקוקות לדרייבר בכדי לזהות בקר כזה, אחרת הן כלל לא ראו את ההתקנים המחוברים לבקר (תחשוב מה קורה אם קנית לפני 10 שנים מחשב חדש עם כונן יחיד בעל ממשק SATA, בקר ה SATA היה עובד במצב AHCI ולא הייתה לך גישה לדרייבר המתאים). לעומת זאת, מערכות ההפעלה יודעות לעבוד באופן "טבעי" עם בקרי IDE, ולכן נוצר מצב "תאימות ל IDE" עבור בקר ה SATA - מצב שבו בקר ה SATA נראה למערכת ההפעלה כמו בקר IDE, וכך הם יכלו לעבוד עם התקני האיחסון המחוברים לבקר, אם כי על חשבון תכונות מסויימות. בלוחות האם הראשונים בעלי בקר SATA מצב ברירת המחדל של בקר ה SATA היה IDE ורוב המשתמשים לא שינו זאת. עם השנים מערכות ההפעלה קיבלו תמיכה "טבעית" בבקר SATA במצב AHCI, ומצב ברירת המחדל של בקר ה SATA הפך ל AHCI.

אחת התכונות של ממשק SATA שעובד במצב AHCI היא תמיכה ב Hot Swap, דבר המאפשר לחבר ולנתק התקני אחסון לבקר ה SATA בזמן שמערכת ההפעלה עובדת (בדומה להתקני USB). זאת תכונה נחמדה, אך רוב המשתמשים לא ממש צריכים לנתק ולחבר את התקני האיחסון שלהם שכן מדובר בהתקני איחסון קבועים (מחוברים באופן קבוע למחשב ובד"כ מותקנים בתוך מארז המחשב). בכדי שמערכת ההפעלה "תדע" שמדובר במצב כזה, אתה צריך להתקין עבור בקר ה SATA את הדרייבר המתאים לו מאתר היצרן (סביר להניח שמהאתר של אינטל, לא פירטת את דגם לוח האם שלך), שכן דרייבר ברירת המחדל של מערכת ההפעלה (הדרייבר של Microsoft) רואה את כל התקני ה SATA כהתקנים נשלפים.

פורסם

לא משנה.

פורסם
  • מחבר

שי היקר

המון תודה רבה על הזמן שלך ועל ההסבר המפורט.

פרטי הלוח שלי:

Gigabyte EP43-UD3L

האם אני צריך להוריד את הדרייבר מהאתר של Gigabyte? (או מהאתר של Intel..)

בלינק שצירף

pppuser

יש מידע על שינוי ה Registry בצורה "ידנית", יצירת ערכי Key חדשים (כאן באמצעות דרך אחת וכאן תגובתו של TJCS מ: 03-12-2010 05:40PM באמצעות משהו שונה).

האם אחד מהם קשור לעניין ויכול גם לפתור אותו?

שוב תודה.

אני מעריך מאוד את עזרתך.

העניין הזה מאוד חשוב לי.

כל טוב

פורסם
  • מחבר

הסתדר !

תודה רבה לכל מי שעזר.

תודה לשי מלול.

שי - התקנתי את הדרייבר של Intel עבור ה-ACHI מהאתר של Gigabyte והכל בא אל מקומו בשלום.

תודה רבה וסופשבוע נעים לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים