עבור לתוכן

קניתי זכרונות חדשים וקופצים מסכים כחולים לאחר התקנת הזכרונות - אובד עצות...

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

הלכתי לרכוש ב-ksp זכרונות ddr 3 2x4GB 1333mhz. ללוח אם שלי שהוא מסוג: intel dh55tc.

באתי הביתה התקנתי את הזכרונות והווינדוס בא להיטען ואחרי 3-5 שניות מופיע לי מסך כחול 0x000000a -irql-not-less-or-equal

וגם הופיע לי מסך כחול נוסף 0x00000019 bad header blue

יש לציין כשנכנסתי לביוס הוא מזהה את הזכרון, אשמח לעצות כי אני מהבוקר מנסה למצוא פיתרון.

עידו.

**עידכון : עכשיו קופץ גם מסך כחול עם 0x00000007e.

פורסם

תנסה לבדוק אם אתה יכול להעלות את המערכת עם סטיק בודד (תחליף כל פעם מיקום אם יש בעיות ) ותריץ גם בדיקה של הזיכרון עם memtest86 , אולי אחד מהזיכרונות תקול אפילו שהוא חדש.

http://www.memtest86.com/

פורסם

אם יש לך כרטיס מסך חיצוני תוודא שלפחות סטיק אחד בחיבור כחול.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול להעלות את המחשב גם עם סטיק אחד.

רק עם הזיכרון המקורי של קינגסטון שהיה במקור שהוא 2gb 667mhz ...

פורסם

מה המתח של הזכרון הקיים והחדש?

פורסם
  • מחבר

כתוב בביוס 1.5 volt.

פורסם

מה רשום על הזכרונות?

פורסם
  • מחבר

במפרט כתוב 1.5 volt

זה הדגם של הזכרונות:

[h=1] Corsair 2x4GB DDR3 1333Mhz Value Dual[/h]

נערך על-ידי Ido Sandel

פורסם

של הקיים?

פורסם

1. בהנחה שקנית את הזיכרון Corsair 2x4GB DDR3 1333Mhz Value Dual Channel CL9-9-9-24 (קישור) מ KSP ב-390 ש"ח (קישור), אז לפי הקישור לאתר היצרן שמופיע באתר של KSP, הזיכרון הזה עובד במתח של 1.5V.

2. בגדול הבעיה יכולה לנבוע מכך שהזיכרון החדש לא תקין, שיש בעיית אי-תאימות בין הזיכרון החדש ולוח האם, שיש הגדרה בביוס שמונעת מהזיכרון החדש לעבוד (אולי הזיכרון הקיים מוגדר כך שתדר העבודה שלו הוא 1600MHz, דבר שהזיכרון החדש לא מסוגל לעמוד בו, או שהמתח לזיכרון מוגדר ידנית והוא פשוט לא מתאים לזיכרון החדש). אם יש באפשרותך לבדוק את הזיכרון החדש במחשב אחר - עשה זאת, ואם הזיכרון החדש מתגלה כלא תקין - החלף אותו מייד.

נסה את הדברים הבאים:

א. בצע איפוס לביוס - יכול להיות שמשהו מוגדר ידנית כך שהוא יעבוד עם הזיכרון קיים אך משום מה לא עובד עם הזיכרון החדש. אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA למצבו הקודם.

ב. עדכן את הביוס לגירסה האחרונה - יכול להיות שהדבר יפתור בעיית תאימות עם הזיכרון החדש.

ג. אם הבעיה עדיין לא נפתרה, נסה להפעיל את המחשב עם כל אחד ממודולי הזיכרון שלך בנפרד בכל אחד מאחד מחריצי ההרחבה לזיכרון ותראה האם מודול זיכרון מסויים לא עובד במחשב (המחשב לא נדלק כאשר הוא מותקן, לא משנה באיזה חריץ הרחבה לזיכרון) או שחריץ הרחבה מסויים בלוח האם לא תקין (לא משנה איזה מודול זיכרון אתה מתקין, באותה תושבת אף מודול זיכרון לא מסכים לעבוד). את הבדיקה בצע כאשר אתה משתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד (המסך מחובר ללוח האם וכרטיס המסך הנפרד, אם יש כזה, נמצא מחוץ למחשב). יש לציין שאם יש לך מעבד Core i7 או מעבד Core i5 מדגם 750, 750S או 760 אז אין לך ליבה גרפית מובנית במעבד ואתה חייב להשתמש בכרטיס המסך הנפרד.

אגב, למה בחרת את הזיכרון הזה כשב-5 ש"ח פחות יכלת לקנות ב KSP את ה G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 שהוא משתלם יותר (קישור)?

פורסם
  • מחבר

א. בוצע, מה הכוונה להחזיר את בקר ה-SATA למצבו הקודם?

ב. יש לך מדריך טוב לעידכון הביוס, לא יצא לי עדיין לעדכן אף פעם.

ג. אעדכן את הביוס ואח"כ אבצע סעיף זה.

שאלה טובה תכל'ס יכולתי אבל הלוח שלי גם בכל מקרה לא תומך ב1600MHZ...

פורסם

1. לפני שאתה מאפס את הביוס תסתכל באיזה מצב עובד בקר ה SATA. בד"כ יש שני מצבים - IDE ו AHCI. אם מערכת ההפעלה שלך הותקנה כאשר בקר ה SATA היה במצב IDE ולאחר איפוס הביוס המצב נקבע על AHCI, סביר להניח שבכל פעם שתנסה לטעון את מערכת ההפעלה אתה תקבל מסכים כחולים.

2. באתר ההורדות של הלוח שלך, ה Intel DH55TC (קישור) אתה יכול להוריד את הגירסה האחרונה של הביוס עבור הלוח (גירסה 0048 מתאריך 6/12/2011). באופן כללי יש 3 דרכים לעדכן את הביוס:

א. הדרך הכי פשוטה - להשתמש בתוכנה שעובדת מתוך מערכת ההפעלה Windows שתבצע עבורך את כל התהליך. במקרה זה מדובר על תוכנה של אינטל בשם Express BIOS Update. לאור העובדה שיש לך קריסות עם הזיכרון החדש אבל לא עם הזיכרון הישן, תפעיל את המחשב כשרק הזיכרון הישן מותקן.

ב. עדכון באמצעות הביוס עצמו - ברוב לוחות האם יש תפריט כלשהו שמאפשר לך לבחור את קובץ העדכון מכונן USB, דיסק CD או אפילו כונן דיסקטים ואז לעדכן את הביוס. במקרה של הלוח הזה של אינטל, אני לא בטוח שיש אפשרות כזו (יכול להיות שיש לך תפריט הנגיש ע"י לחיצה על F7 בזמן האתחול, אני לא בטוח).

ג. הדרך הכי מורכבת - לעדכן ידנית את הביוס באמצעות DOS. במקרה שלך אני רואה שיש אפשרות ליצור דיסק CD שיעשה את כל העבודה באופן אוטומטי.

בחוברת עבור לוח האם שלך (קישור) בעמודים 63-66 מתואר תהליך עדכון הביוס במקרה הספציפי שלך. בנוסף, בדוק את האתר הזה של אינטל:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-022312.htm

כאן יש הסברים לגבי שיטות העדכון עבור לוחות האם שלהם - אולי זה יעזור לך.

בכל מקרה, יש לוודא כי המחשב לא יכובה או יקרוס בזמן עדכון הביוס, אחרת הדבר עלול להפוך את הלוח שלך ללא שמיש. כמו כן יש לוודא שאתה מעדכן לגירסת ביוס חדשה יותר - אין טעם לעדכן לאותה גירסת ביוס (או לגירסה ישנה יותר).

3. מה לגבי תוצאות בדיקת הזיכרון עם +memtest86? אם הזיכרון החדש לא תקין - פשוט תחליף אותו. שים לב שאם הזיכרון אכן לא תקין אז אם עברו רק כמה ימים מקניית הזיכרון (או כל רכיב אחר) הם אמורים להחליף לך אותו בחדש במקום או להחזיר לך את הכסף. ככל שעובר יותר זמן כך גדלה הסבירות שהם יחליטו לשלוח את הזיכרון לבדיקה במעבדה שלהם, שם יוחלט אם להחליף אותו, לאחר מכן הם יבצעו RMA ובקיצור זה יכול לקחת שבוע ויותר עד שתקבל זיכרון תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים