עבור לתוכן

שדרוג זיכרון תלוי במעבד?

Featured Replies

פורסם

היי יש לי מחשב עם לוח אם Asus p5g41t mlx שמאפשר מקסימום של 8gb זיכרון.

יש בו 2 סלוטים של זיכרון שכרגע רק אחד מנוצל, 2gb DDR3.

אוכל להוסיף זיכרון, עד 8gb, למרות שהמעבד הוא 2 core? כי הבנתי ממוכר באייבורי שבשביל שדרוג הזכרון, אני חייב מעבד extreme ולא כמו שכרגע יש.

קישור ללוח אם ולמפרט:

http://www.asus.com/il/Motherboards/P5G41TM_LX/

פורסם

נראה לי קשקוש מוחלט.

מה שרשום במאפייני לוח נכון.

חכה לעוד תגובות.

פורסם

כאשר מדובר על מחשבים בעלי תושבת 775, בקר הזיכרון נמצא על לוח האם ולא על המעבד, ולכן המעבד הוא לא זה שמגביל אותך לנפח זיכרון מסויים או לסוג מסויים (DDR2 או DDR3) אלא אך ורק לוח האם. במקרה שלך הלוח הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון מסוג DDR3 והוא תומך בעד 8GB של זיכרון, כלומר הלוח תומך במודולי זיכרון בודדים בנפח של עד 4GB. האפשרויות שעומדות בפניך הן לקנות מודול זיכרון אחד של 4GB ולהתקין אותו במקביל למודול הזיכרון הקיים של 2GB, ובכך יהיה זיכרון בנפח כולל של 6GB. אפשרות אחרת היא לקנות 2 מודולים של 4GB ולהתקינם במקום מודול הזיכרון הקיים (להוציא אותו לחלוטין מהמחשב, אולי תנסה למכור אותו) וכך יהיו לך 8GB.

הערות:

א. יש לוודא כי הלוח שלך מסוגל לתת לזיכרון את המתח הדרוש לו. סביר להניח שהלוח שלך מסוגל לתת מתח של 1.5V לזיכרון, אך במידה ואתה קונה זיכרון DDR3 העובד במתח אחר, יכול להיות שתהיה בעיה.

ב. אם אתה מוסיף מודול זיכרון ומשאיר את מודול הזיכרון הקיים, יש לוודא כי שניהם מסוגלים לעבוד באותו המתח.

ג. תמיד קיימת אפשרות של אי-תאימות בין הזיכרונות או בין הזיכרון ולוח האם. קח בחשבון שמכיוון שמדובר בלוח אם ישן שבו בקר הזיכרון נמצא על הלוח ולא על מעבד הסיכוי לבעיית אי-תאימות גדול יותר לעומת מחשבים שבהם בקר הזיכרון מובנה במעבד (יצרני הלוחות לא עבדו הרבה עם בקרי זיכרון ל DDR3 כי דיי מהר הטיפול בזיכרון עבר לאחריות מעבד - גם במעבדי אינטל וגם במעבדי AMD, כך שלא בטוח שכל ה"באגים" נמצאו או טופלו בבקרי הזיכרון הנמצאים על לוח האם). לכן אם יש באפשרותך לבדוק בחנות את הזיכרון לפני הקנייה זהו הדבר הטוב ביותר שתוכל לעשות.

פורסם
  • מחבר

נראה ככה.. תודה!!

- - - תגובה אוחדה: - - -

הבנתי, אבדוק באמת.. תודה רבה על התשובה המפורטת ועל ההערות!! מלך :-)

פורסם

חד שמעית, לא.

לא להאמין שלום מוכר בשום מקום בנוגע לשאלות טכניות.

פורסם
  • מחבר

צודק.. הקטע שהוא אמור להבין בזה :/

פורסם

ארז,

(יכול להיות שכבר בדקת) לפני שאתה ממהר להוסיף זיכרון תבדוק שמערכת ההפעלה שלך היא 64BIT,

אחרת מעל ל 3GB לא יהיה לך שימושי בכלל...

חיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים