עבור לתוכן

האינטרנט (באלחוטי) משגע אותי בימים האחרונים, מתנהג מאוד מוזר

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, קצת נתונים בסיסיים לפני הכל:

40 מגה בבזק + בזק בינלאומי. ראוטר דילינק 6850U.

ביומיים האחרונים יש תופעה שאני לא מצליח להבין מה גורם לה. עשיתי כבר 3 ריסט-ים לראוטר, שיניתי סיסמה, שיניתי את השם, כלום לא עוזר.

בבדיקת מהירות הכל תקין - מקבל 40/3.

הבעיה היא בגלישה באייפון (4) שלי. גם שם הכל נראה תקין, מקבל כמו תמיד בין 10 ל-12 מגה ב-speedtest, אבל ביוטיוב יש המון תקיעות כאלה, באינסטגרם אני מקבל הודעות מוזרות של "בדוק חיבור לרשת", בטינדר למשל התמונות בקושי נטענות ואפילו סתם חיפוש בגוגל בדפדפן לא תמיד מגיב מיד, אלא אחרי כמה לחיצות (ואני מחכה בין לחיצה ללחיצה, אני לא איזה לחוץ שרוצה שהכל יעלה מיד).

למקרה שתהיתם, עשיתי ניקוי הסטוריה וקוקיז באייפון, עשיתי "שכח רשת" והתחברתי מחדש, שום דבר לא עוזר.

תעזרו לי בבקשה, אני לא יודע עוד מה לעשות. יש בכלל מה לעשות? זה קשור לבזק? לבזק בינלאומי? לראוטר? לאייפון?

אני באמת משתגע כבר.

אודה לעזרתכם המהירה!

פורסם

אם יש רשת אחרת שאתה יכול להתחבר אליה ולבדוק אם גם שם זה קורה זה יהיה טוב.

אחרת, כרגע הייתי ממליץ לנסות לשנות ערוץ שידור אלחוטי.

בהגדרות האלחוט של הראוטר יש סעיף של ערוץ, תבדוק על מה הוא נמצא כרגע, אם על אוטומט אז גם תשים לב מה הוא בחר.

בעיקרון כדאי לנסות את הערוצים 1 או 6 או 11. אז תנסה כל אחד מהם שהוא לא נמצא עליהם כרגע ותבדוק.

דבר אחר אבל פחות סביר זה אולי מנגנון QoS עושה צרות. אז שווה לנסות לכבות או להפעיל אותו.

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם
  • מחבר

אני כבר אנסה את הקטע עם שינוי הערוצים.

מה זה QOS? ואיך מכבים/מפעילים אותו? זה גם בהגדרות הראוטר? אפשר בערך כיוון כדי שאוכל לחפש שם?

תודה על העזרה.

פורסם

כן זה בהגדרות של הראוטר, לא יודע בדיוק איפה אבל לא יהיה קשה למצוא.

זה מנגנון שנותן עדיפות לסוג מסויים של נתונים, בדרך כלל אתה רוצה אותו פועל, אבל תנסה לשחק איתו בעיקר כדי לשלול אותו כגורם בעייתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מצאתי את ה-QOS הזה וביטלתי אותו. לא עזר.

החלפתי גם ערוצים (זה היה על אוטומט ועל 1. החלפתי ל-6 וגם ל-11) ולא ממש עזר.

עוד רעיון/ות?

אני באמת מקווה שזה משהו זמני שאולי "ייעלם" איכשהו עם הזמן. ניתן לזה עוד כמה ימים ואולי יקרה איזה נס...

פורסם

אתה משתמש בהצפנה בחיבור האלחוטי? אם כן - האם WEP או WPA2?

פורסם
  • מחבר

אכן, WPA2 PSK.

האיטיות הזו עדיין ממשיכה. זה הגיע למצב שאני משתמש באינטרנט הסלולרי (3G) שהוא לא ממש מהיר, אבל עושה את העבודה. לפחות שום דבר שם לא נתקע ומעצבן.

רעיון/ות?

פורסם

כדאי לבדוק אם הבעיה היא בתוך הרשת הפנימית שלך או במהירות האינטרנט. בצע בדיקת מהירות באמצעות IPERF בתוך הרשת שלך בין שני מחשבים - אחד אלחוטי - ותחזור לכאן עם התוצאות.

http://www.netcheif.com/Articles/HomeNetPerf/HomeNetPerf.htm

פורסם
  • מחבר

אני שמח לבשר שזה הסתדר סוף סוף.

כיביתי והדלקתי את האייפון ופתאום באורח פלא הכל מתקתק.

תודה רבה על העזרה בכל מקרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים