עבור לתוכן

צריך המלצה שילוב לוח M ומעבד

Featured Replies

פורסם

שלום רב:

אז ככה אני צריך המלצה ללוח M ומעבד תגידו לי איך זה למשל?

[h=1]Asus Z97-C LGA1150[/h]

[h=1]Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB[/h]סליחה על הגודל פשוט אין לי זמן להקטין את זה זה דרך KSP אגב תודה מראש ואם יש משהו יותר טוב מזה אשמח לשמוע.

שבת שלום :)

פורסם

מה הצרכים שלך מהלוח והמעבד ?

מה התקציב ?

אם אתה מרכיב מפרט למחשב חדש עדיף שתענה על השאלון שבדביק של פורום מפרטים.

אם אין לך צורך בכל הפיצ'רים של לוח מבוסס Z97 זה נראה לי בזבוז לקחת אותו במיוחד עם מעבד ללא סיומת K.

פורסם
  • מחבר

אני יודע אבל כל הסיומות K הם יקרים אז חשבתי אולי זה יתאים לוח אם חזק עם אופציות ל-OC אז חשבתי אולי בעתיד להחליף את ה-4460 לאחד עם סיומת K בסוף.

אני gamer אני לא בונה מחשב יש לי הכל כ.מסך חזק זיכרון שיכול להיות שאני יוסיף לו עוד 4*2 אז באופן כללי זו המטרה פשוט חבר שלי נמצא באילת והמחירים שם זה חיסכון מטורף.

יש לי 2100 אבל במחירים של אילת המטרה לא להגיע לסכום הזה אלה משהו באזור 1800 ככה (ושוב מחירים של אילת).

תודה מראש.

פורסם

1. אין דבר כזה "לוח M" - המונח הוא "לוח אם", אם כמו אמא...

2. אם התקציב שלך הוא 2100 ש"ח, אז במחירים של KSP אילת אתה בהחלט יכול לקחת את הלוח הזה ומעבד Core i7-4790K. בכ-1900 ש"ח אתה יכול לקחת את אותו הלוח עם מעבד Core i7-4790, בכ-1600 ש"ח אתה יכול לקחת את המעבד Core i5-4690K (המיועד להמהרה) ואת אותו הלוח, וב-1450 ש"ח אתה יכול לקחת את אותו הלוח עם מעבד Core i5-4590. בהתחשב בהפרשי המחירים, אני לא רואה טעם להעדיף את ה Core i5-4460 על פני ה Core i5-4590 (הפרש של כ-50 ש"ח) או את ה Core i5-4690 על ה Core i5-4690K (הפרש של כ-70 ש"ח). בין ה Core i7-4790K ל Core i7-4790 יש הפרש של כ-160 ש"ח, אבל ה Core i7-4790K עובד בתדר של 4GHz לעומת ה Core i7-4790 שעובד בתדר של 3.6GHz, אז זה כבר שיקול שלך.

3. הבעיה ב KSP היא בלוחות האם - אין להם מבחר מספיק גדול של לוחות ובד"כ המחירים שלהם גבוהים יותר מאשר בשאר החנויות (למרות שבאילת המחיר אולי סביר יותר). באופן כללי אני ממליץ למי שקונה מעבד Core i5 ומעלה לקנות גם לוח בעל יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד ושהוא יהיה בגודל ATX, כך שאני הייתי בוחר לוח אם מהרשימה הבאה:

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3

Gigabyte GA-Z97X-UD3H

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5

MSI H97-GAMING 3

MSI Z97-Gaming 5

Asus Z97-C

Asus Z97-PRO GAMER

Asus Z97-A

בחירת הלוח תלויה כמובן בדרישות שלך ובתקציב.

4. דברים נוספים שצריך לחשוב עליהם:

א. קירור למעבד - אתה צריך קירור למעבד, בפרט אם אתה קונה מעבד בתצורת tray.

ב. זיכרון - אתה צריך זיכרון מסוג DDR3 בכדי לעבוד עם מחשב כזה.

ג. גודל מארז - צריך לוודא שהמארז שלך מספיק גדול בשביל הלוח שאתה קונה (תוודא שהוא תומך בלוחות בגודל ATX).

ד. ספק כח - אם אתה מתכנן המהרה, וודא כי ספק הכח שלך מספיק חזק ואיכותי.

ה. זמינות במלאי - למיטב הבנתי, ב KSP אילת אי אפשר להזמין מראש אלא פשוט לקנות מה שיש במלאי בחנות באותו רגע (האתר שלהם כתוב: "הרכישה באילת לצריכה אישית בלבד בהגעה פיזית לסניף ובהצגת תעודה מזהה"). במקרה כזה אולי כדאי שתכין לעצמך רשימת חלופות למקרה שהרכיבים בהם אתה מעוניין לא יהיו במלאי.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה אני ילך על מעבד Core i7-4790K ולוח שיתאים למשחקים כבדים ושיעבוד טוב על GTA V וכמובן כל המשחקים הכבדים.

אז אם 1424 ש"ח זה המעבד אפשר להביא לוח ב-700 +-

ויש לי את כל החלקים למחשב מה שאני צריך זה מעבד לוח "אם" חחח ובהמשך אני יוסיף זיכרון למה שקיים לי היום שזה 4*2 DDR3 כמובן פשוט להוסיף עוד 2 של 4.

תודה מראש ואני אשמח אם תבחר לי לוח כי אני לא יודע להחליט O_o

פורסם

הנה השוואה בין כל הלוחות שהזכרתי קודם, כולל המחירים שלהם ב KSP אילת (בחרתי לוחות שהמחיר שלהם הוא בסביבות ה 600-700 ש"ח):

5504ae5d8dd4a.png

אני חושב שהלוח הכי משתלם מרשימה זו הוא ה Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 שעולה 678 ש"ח, אבל במידה ואתה לא עושה המהרה אתה יכול להסתפק גם בלוח הכי זול, אלא אם כן יש לך דרישות מסויימות מהלוח (כמו יציאה גרפית מסוג DisplayPort).

אגב, שים לב שבין גירסת ה box וגירסת ה tray של ה Core i7-4790K ההפרש הוא רק 42 ש"ח. היתרון של גירסת ה box הוא בכך שיש למעבד אחריות בינלאומית של אינטל, בעוד שלגירסת ה tray יש רק אחריות מקומית מצד היבואן (קירור הסטוק של אינטל שמגיע בגירסת ה box לא ממש יעזור לך, כיוון שאני מניח שאתה קונה קירור צד שלישי למעבד).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה קניתי את ה-Z97-A כי לא היה במלאי ביחד עם המעבד 4790K מקווה שזה בסדר נכון?

פורסם

קודם כל - תתחדש ואני מקווה שהכל יעבוד לך בצורה תקינה.

בקשר לקניית הלוח:

קודם כל - כבר קנית, אז אין טעם לשאול אם זה בסדר...

דבר שני - באופן כללי, לא הייתי בוחר בלוח של Asus פשוט כי יחס המחיר לתכונות שלהם הוא הגרוע ביותר (הם בד"כ הלוחות הכי פחות משתלמים) - כמעט תמיד אפשר למצוא בעל תכונות דומות או עדיפות של יצרן אחר שעולה פחות.

דבר שלישי - את הלוח Z97-A אני לא הייתי ממהר לקנות לאור מה שהתגלה בדיון ביצועים מופחתים לאחר אתחול קר בלוח אם Z97-A, שם התגלה שיש בעיה עם הביצועים הגרפיים (גם של הליבה הגרפית וגם של כרטיס המסך הנפרד) לאחר איתחול קל. היות ופותח הדיון ההוא לא עידכן, אני לא יודע אם הבעיה נפתרה ע"י החלפת הלוח או שיצא עידכון ביוס שפתר את הבעיה. כמו כן אני לא יודע אם זו בעיה בכל לוחות האם מהסידרה או רק במקרה הספציפי הזה (אולי הוא פשוט נפל על לוח תקול) או שבכלל מדובר בשילוב בין כרטיס המסך הספציפי שלו ולוח האם הזה.

חוץ מכל הנ"ל - קנית את הלוח הכי יקר מבין כל הלוחות שציינתי קודם, כשבהחלט יכלת להסתפק בלוח זול יותר.

פורסם
  • מחבר

חחחח נכון אבל לא רציתי לשלוח את חבר שלי ממקום למקום פשוט הוא עשה לי טובה ולא היה לי נעים לשלוח אותו למקום אחר למרות שהוא אמר לי שזה בסדר,

ומה שרשמתה לי לא היה במלאי באותו המקום שהיה את המעבד ככה שאם הייתי שם כן הייתי נוסע אבל בכל זאת עשה לי טובה גדולה מקווה שאני לא התבאס מהמוצר חחח.

פורסם

טוב, סביר מאד להניח שהכל יהיה בסדר ואתה תהיה מרוצה. נכון, הלוח של Asus פחות משתלם ביחס למחיר של לוחות מקבילים, אבל בכל זאת קנית אותו באילת, אז כבר חסכת. בקשר לבעיה שבדיון שקישרתי אליו - סביר להניח שלך לא תהיה את הבעיה הזו, אבל תבדוק את הנושא בכל זאת - תריץ מבחן ביצועים לאחר איתחול קר (הפעלה ע"י לחיצה על כפתור ההדלקה כאשר המחשב כבוי) ולאחר מכן תריץ שוב את אותו מבחן ביצועים לאחר אתחול חם (לחיצה על reset כאשר המחשב כבר פועל) ותראה האם יש הבדל. אם לא - כנראה שאין בעיה אצלך.

שוב - תתחדש.

פורסם
  • מחבר

סליחה אבל לא ממש הצלחתי להבין איך מבצעים התחול קר או חם (בעיה בהבנת הנקרא חחח)

פורסם

איתחול - הפעלה של המחשב.

כאשר המחשב כבוי לחלוטין (לא במצב שינה או hibernate), לחיצה על כפתור ההדלקה שבמארז גורמת להדלקת המחשב. זה איתחול קר (cold boot). לפי ההגדרה, באתחול קר המחשב המחשב עובר ממצב כבוי לחלוטין למצד דולק והוא מבצע את כל בדיקות ה POST שלו.

כאשר המחשב כבר פועל, הפעלה מחשב מחדש נחשבת כאיתחול חם (warm boot). טכנית, המושג מתייחס לאיתחול ברמת התוכנה (בעבר - לחיצה על Ctrl+Alt+Del וכיום - כנראה ביצוע הפעלה מחדש דרך מערכת ההפעלה). באיתחול חם המחשב לא מתחיל ממצב כבוי והוא לא מבצע את בדיקות ה POST שלו.

לגבי מה שקורה כאשר לוחצים על כפתור ה Reset במארז - מכיוון שיש (או אמור להיות) ניתוק של המתח מהמחשב, הדבר נחשב כאיתחול קר ושלב ה POST מתבצע לאחריו.

מה שאתה צריך לעשות:

א. להתקין את מערכת ההפעלה ואת כל התוכנות הנדרשות (דרייברים, התוכנות בהן אתה משתמש, תוכנת benchmark לבדיקת הביצועים וכד').

ב. לכבות את המחשב לחלוטין.

ג. להדליק את המחשב.

ד. לאחר שמערכת ההפעלה עלתה, תריץ את תוכנת מבחן הביצועים (benchmark) ותסתכל על התוצאות.

ה. בצע הפעלה מחדש דרך מערכת ההפעלה.

ו. חזור על ד'.

ז. אם אתה רוצה להיות בטוח - נסה גם הפעלה מחדש ע"י שימוש בכפתור ה reset וחזור על סעיף ד'.

אם יש הבדל משמעותי בין תוצאות מבחן הביצועים בפרט ברמת הביצועים הגרפיים, לאחר סעיפים ד', ו' (ואולי גם ז'). הבעיה קיימת אצלך. במקרה כזה עדכן את הביוסים של לוח האם וכרטיס המסך לגירסה האחרונה וחזור על הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו משום מה יש לי קריסות לכ.מסך בזמן משחק הוא רושם לי שהדרייבר של הכ.מסך הפסיק והמשיך לתפקד משהו כזה.

יש לך המלצה?

פורסם

סביר להניח שמדובר בבעיה בדרייבר או במערכת ההפעלה, אבל נסה את הדברים הבאים:

1. תוודא שהדרייברים שלך מעודכנים, ובפרט זה של כרטיס המסך. כמו כן וודא שמערכת ההפעלה שלך מעודכנת .

2. תריץ בדיקת תקינות לזיכרון עם +memtest86.

3. תריץ בדיקת מאמץ למחשב (אולי עם OCCT) ותבדוק את הטמפרטורות והמתחים.

4. אני הייתי מבצע עדכון לביוסים של לוח האם וכרטיס המסך - אולי זה יפתור את הבעיה. אזהרה - אם אתה לא יודע מה שאתה עושה, אל תבצע עדכון ביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים