עבור לתוכן

כרטיס מסך לגרפיקאי/אנימטור עד 1.8K

Featured Replies

פורסם

מחפש המלצה לכרטיס מסך למחשב שמיועד לעבודה ורנדור בתוכנות:

מאיה

After effects cs6, cc

פרמייר cs6, cc

Indesign cs6, cc

Illustrater cs6, cc

FreeHand cs6, cc

AutoCAD

3D Max Studio

(לא מיועד למשחקים)

ההתלבטות שלי היא מה יהיה עדיף,

כרטיס QUARDU שמכיל פחות זכרון ומעבדי CUDA אבל עם אופטימיזציה בדרייברים או כרטיס GTX שהרבה יותר חזק חומרתית .

תודה.

פורסם

אם אני לא טועה, יש ברוב התוכנות העבודה מתחלקת לשני קטגוריות.. Render ו-Viewport (מדובר בצפייה מקדימה בתוכן שיצרת.. וכמה FPS יש לך שם).

יש כרטיסים שחזקים יותר ב-Render (כמו GTX580.. אפשר להשיג ביד שנייה במחיר די זול).

ויש כרטיסים עם Viewport חזק יותר (GTX970.. ו-Quadro למיניהם K2000 וכו').

היחיד שאני מאמין משלב ביניהם בצורה הטובה ביותר הוא ה-GTX Titan (אבל הוא יקר מאוד).

אני חושב ש-GTX 780 יענה על הצרכים שלך.

פורסם

בכמה כסף

פורסם
  • מחבר

אני מתלבט אם ללכת על ה-QUADRO K620

רציתי לשאול לגביו האם ניתן לעבוד על 3 מסכים? (על הכרטיס רק שתי יציאות)

באתר רשום:

• Simultaneously drive up to three displays when connected natively-
  • Support up to four displays when using DisplayPort 1.2 multi-streaming-

See more at: http://www.pny.com/nvidia_quadro_k620#sthash.V9en1Gfg.dpuf

בנוסף גיגלתי וראיתי בהרבה מקומות שמשתמשים ב-QUADRO ו-GTX ביחד במערכת אחת (לא בתצורת SLI) ורציתי לשאול אם אוכל להרכיב זאת גם בלוח שלא תומך SLI אבל כולל שני חיבורי PCI-E16 ?

תודה!

פורסם
אני מתלבט אם ללכת על ה-QUADRO K620

רציתי לשאול לגביו האם ניתן לעבוד על 3 מסכים? (על הכרטיס רק שתי יציאות)

באתר רשום:

See more at: http://www.pny.com/nvidia_quadro_k620#sthash.V9en1Gfg.dpuf

בנוסף גיגלתי וראיתי בהרבה מקומות שמשתמשים ב-QUADRO ו-GTX ביחד במערכת אחת (לא בתצורת SLI) ורציתי לשאול אם אוכל להרכיב זאת גם בלוח שלא תומך SLI אבל כולל שני חיבורי PCI-E16 ?

תודה!

כן, אין צורך ב-SLI בשביל התוכנות האלו (לא מכיר כאלו שעושות שימוש ב-SLI). וכן תוכל להשתמש בלוח הזה לצורך הזה.

לגבי שימוש Quadro ו-GTX באותה המערכת זה דבר די נפוץ..

אתה יכול להתקל בהרבה אנשים שמריצים GTX580 (או אפילו שניים כאלה לרינדור) יחד עם כרטיס Quadro בתור Viewport.

וה-GTX580 יותר חזק מכל GTX אחר בטווח שלו לרינדור (980/780/680), אבל הוא חלש יחסית ב-Viewport (ובנוסף הוא גם מטחנת חשמל).

אם אתה מתעסק הרבה ב-Vray RT אני חושב שכדאי לך GTX580 3GB ו-Quadro כלשהו.. אבל זה תלוי במידת הרצינות שלך ועד כמה את צריך יותר "כוח עבודה".

פורסם

rotem_o - לא בריא לפתוח דיונים במקבלים, סתם יבלבל אותך עוד יותר.

dadzik - הכוונה ברינדור לרוב מיוחסת לרינדור סופי (בין היתר הייצוא לקובץ), אשר מתבצעת ברוב המוחלט של המקרים ע"י המעבד ולא כרטיס המסך. בריל טיים (ב-viewports) ורנדורי ביניים רוב העובדה מתבצעת ע"י כרטיס המסך.

זה תקף רק לרוב תוכנות תלת-מימד. בתוכנות דו-מימד, אין רנדורים סופיים והעבודה בשטף העבודה מתחלקת בין המעבד לכרטיס המסך, בהתאם לקונפיגורציה. היות וכיום רוב תוכנות דו המימד מנצלות opencl, זה לא ממש רלוונטי אם יש לך אנוידיה או AMD.

GTX580 אכן היה כרטיס מדהים לרינדור, אבל אני מדגיש את המילה "היה". כיום זה פשוט לא משתלם לרכוש אותו - כרטיס חדש שכזה פשוט יקר ולא משתלם, כרטיס יד שניה כבר לא מגיע עם אחריות וזו תקופה שבה הכרטיסים הללו נדפקים לאט לאט (לי עד לא מזמן היה GTX480 המבוסס אותה ארכיטקטורה) וכן יהיה צורך בספק כח חזק יותר.

במקרה שלו (או יותר נכון של חבר שלו), יש 3 אופציות עיקריות.

1) במידה ורוב העבודה תהיה עם מאיה, כרטיס קוואדרו יהיה מומלץ - אפילו K620.

2) במידה ויש צורך לאזן בין התוכנות - אפשר לקחת GTX660/GTX670/GTX760 בפחות מאלף ש"ח ויספקו ביצועים סבירים.

3) ללכת על כרטיס כמו GTX780 כיד שניה עם אחריות (במידה וימצא כזה באיזור ה-1100~ ש"ח), שכן כרטיסי מקסוול לא כוללים את ספריית אופטיקס, כלומר לרוב אין בהאצת vray על-ידם (כמו באפטר אפקטס).

פורסם

ל-VIEWPORT הכי חשוב ה-VRAM.

זה הנתון שבאמת קובע.

פורסם

כן, אבל גם רוחב הפס אליו.

למשל GTX960 עם 4GB יכול להיות חתול בשק. מצד אחד כרטיס יעיל ו-mid-range עם 4 ג'יגה זיכרון, מצד שני עם רוחב פס של 128 ביט בלבד.

זה בכיף מסרס פרוייקטים כבדים/רזולוציות גבוהות גם בדו וגם בתלת.

פורסם

צודק.

בגלל זה במקצוע הזה הדבר האחרון שאתה צריך לחסוך בו זה הכרטיס מסך.

כמו מברגה טובה לנגר.

תקנה WOLF ב-300 שקל תבזבז ימים שלימים רק לחכות לטעינות.

תביא מקיטה טובה ותכניס ברגים כל היום.

פורסם
  • מחבר

הדיון ההוא קצת שקע, ומכיוון שהנושא היחידי שנשאר פתוח הוא הכרטיס מסך העברתי את השאלה לכאן..

מבחינת מיה הבנתי ממנו שרנדורי הביניים עובדים בסדר (בהנמכת הגדרות) גם בלפטופ הקיים שחלש משמעותית. לגבי הרנדור הסופי זה עובד לאט אבל היה צפוי.

הבעייה המשמעותית מבחינתו היא רנדורי ביניים (preview) באפטר אפקטס שם הוא נאלץ להוריד רזולוציה למינימלית (ואז קשה להבחין ולבדוק פרטים במודל), וגם אז זה לוקח זמן ומגמגם.

האם כרטיס קוואדרו נותן מענה גם לתחום זה או שזה יותר תלוי במעבד/זכרון?

לגבי הכרטיס - הK620 נראה כמו אופציה לא רעה אבל הבעייה שהוא עובד כרגע עם 2 מסכים ומעוניין להוסיף אחד בעתיד,ולכרטיס יש רק שתי יציאות תצוגה (לפי האתר עבור עד 4 מסכים נדרש מפצל , לא הבנתי איזה בדיוק, אבל מבדיקה מפצל DP עולה לפחות 400 ש"ח) ,תקנו אותי אם אני טועה..

לגבי הוספת כרטיס GTX בעתיד, האם הלוח תומך? (בלוח PCIEX16 ו- PCIEX4)

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4954#ov

תודה.

פורסם

תקח כרטיס גיימינג היי אנד עם הכי הרבה זכרון שאתה מצליח להשיג בתקציב.

תהנה מכל העולמות.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הכי גבוה בתקציב יהיה GTX970 שממה שהבנתי לא תומך במנועי רנדור הקיימים, אחריו זה רק GTX770.

בנוגע לכל העולמות, המחשב גם ככה לא ישמש למשחקים..

מה לגבי שאר השאלות?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

כל העולמות התכוונתי VIEWPORT ורינדורי ביניים.

נראה לי GTX780 נכנס לך בתקציב.

פורסם
  • מחבר

מבחינת

VIEWPORT נראה שכרטיסי הקוואדרו עדיפים גם על פני כרטיסי גיימינג חזקים בהרבה.

כרגע אני דיי נעול על הK620 מלבד נושא היציאות שלא ברור לי עדיין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים