עבור לתוכן

דרוש מפרט מחשב חזק לגרפיקאי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המפרט כרגע:

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 2X8GB DDR3 1333Mhz PC3-10600 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך PNY Quadro K620 2GB DDR3 DX11 DisplayPort DVI PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB DVD±RW x24 Sata - צבע שחור

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec GX500 Window Black Steel 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 5110 שקל

עמוד מוצר

[לפני שתאכלו אותי איך שמתי מעבד מכפלה פתוחה עם לוח שלא תומך אוברקלוק, ה4790K בתוספת 200 ש"ח נותן עוד 400MHZ ומגיע ל4.2GHZ ב-4 ליבות (בטורבו בוסט) ועד 4.4GHZ בליבה אחת.

אוברקלוק יציב למעבד עומד בממוצע על 4.6GHZ , משמע תוספת של 200-400MHZ במחיר 300 ש"ח (לוח וקירור) ועם צורך בהתעסקות מיותרת.]

השאלות היחידות שנותרו פתוחות הן:

1. האם ניתן לחבר 3 מסכים? (בכרטיס 2 יציאות)

2. האם ניתן להוסיף בעתיד כרטיס גיפורס שיעבוד בנוסף לקווארדו?

אשמח לקבל הערות

תודה.

פורסם
  • מחבר

חזק זה מושג יחסי,

בכל מקרה אני מניח שאתה מתכוון לנושא הכרטיס מסך, רק היה נחמד אם היית מסביר מה ולמה במקום לזרוק סיסמאות לאוויר..

פורסם
  • מחבר

אני מניח שנעלבת, לא זו הייתה הכוונה

רק שתגובה כמו "המחשב חלש" בלי שום הסבר למה לא תורמת לי כלום

בכל מקרה דווקא עניין המעבד דיי סגור (הרי אתה בעצמך אמרת שבניית מחשב מבוסס 2011-3 תדרוש אקרובטיקה)

תודה

פורסם

^ אל תתייחס.

בכל מקרה, במסגרת התקציב המפרט בסדר, אך ניתן לבצע בו שינויים קטנים.

יש אפשרות לקנות מחנות אחרת במרכז? יש כרגע בפלונטר ו-TMS הנחות/חיסול מלאי על לוחות Z87 - כלומר עם חריגה קטנה יהיה אפשר להכניס מחשב טוב יותר עם אפשרות לביצוע אוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לקנות מחנות באזור כך שבמקרה של תקלה הוא יוכל לפנות בעצמו לחנות ואני אהיה מחוץ למשוואה..

אם היה מפרט משתלם יותר מחנויות אחרות הייתי שוקל לקנות מהן ,אבל מראש כשהרכבתי מפרט זהה (ולוח Z87) מפלונטר וTMS הגעתי לסכום גבוה יותר

מה גם שאני מעדיף לוותר על ההתעסקות עם אוברקלוק ובפרט כשהטווח למעבד ממש צר .

אשמח לדעת על איזה שינויים היית ממליץ? (שקלתי למשל לשדרג לספק בנצילות גולד/פלטיניום בתוספת של כ-100ש"ח אבל גם הספק הנוכחי אוברקיל)

בנוסף, אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלות הבאות:

1. האם ניתן לחבר 3 מסכים? (בכרטיס 2 יציאות)

2. האם ניתן להוסיף בעתיד כרטיס גיפורס שיעבוד בנוסף לקווארדו?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

לגבי המפרט, ההערות שיש לי רק מייקרות אותו. לדוגמא, בתוספת 20 שקל יש לך את H97-D3H שאם איני טועה כולל יותר מייצבי מתח וחיבור M.2 וסאטה אקספרס. תשאל בחנות האם יש זכרונות 1600 או 1866 במחיר נורמאלי שלא מופיע באתר, יתנו כמה אחוזי ביצועים נוספים. ספק כח לא כדאי לשדרג בגלל הנצילות (כי זה די שולי), אלא דווקא בגלל אחריות. בתוספת של כמה עשרות שקלים יש ספקים עם 5 שנות אחריות במקום 3.

לגבי שאלותיך:

- הכרטיס מאפשר חיבור של עד 4 מסכים (זה כתוב בבירור במאפייני הכרטיס, בעמוד של החברה), בעזרת חיבור ה-display port. איך בדיוק מחברים את זה (האם זה שרשור או פיצול) לצערי איני יודע, צריך לברר זאת מול החנות כדי שתספק מתאמים במידת הצורך.

- הוספה של כרטיס מסך נוסף כאן בעייתית ולדעתי גם לא מומלצת במקרה שלך, כי:

1) שחיבור ה-PCIE X16 השני של הלוח בפועל פועל על 4X, הכרטיס השני יוגבל בביצועים. לוחות שמספקים מהירות תעבורה של 8X (שהיא המינימלית שהייתי ממליץ) הם חלק מלוחות Z87/Z97.

2) בד"כ מחברים ג'יפורס וקוואדרו במידה ומדובר על כרטיסים חזקים (כמו קוואדרו K4200 ו-GTX970). בנוסף, שמים זוג כרטיסי מסך במידה ויש עבודה על 2 תוכנות גראפיקה עם דרישות שונות לחלוטין. במקרה הנ"ל, אם באמת היה שימוש רב ב-ray trace באפטר אפקטס ושימוש מאסיבי במאיה - הדבר היה מצדיק 2 כרטיסים חזקים כמו אלו שציינתי הרגע., אבל התקציב של חבר שלך מוגבל (המאפשר הכנסה של כרטיס קוואדרו ברמת בסיס בלבד) והוא גם לא יודע מה זה ray trace, לכן זה יהיה קצת טיפשי לתכנן דבר שכזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההערות!

לגבי השאלות:

1. אכן רשום שהכרטיס תומך בעד 4 מסכים אבל לשם כך נדרש DP MST HUB שממש יקר (אני צודק?)

• Simultaneously drive up to three displays when connected natively-
  • Support up to four displays when using DisplayPort 1.2 multi-streaming-

האם אוכל להשתמש באחת היציאות של הלוח במקום?

2. הרעיון של שילוב כרטיסים נבע מכך שהבנתי שהקוואדרו יותר אפקטיבי בוויואפורט לעומת הגיפורסים שתורמים יותר לרנדור הסופי, לכן שקלתי אולי להוסיף בעתיד כרטיס שיזרז את הרנדור הסופי,

בכל אופן הרעיון כנראה נגנז.

שוב תודה יאיר, ממש עזרת לי!!

נערך על-ידי rotem_o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים