עבור לתוכן

שדרוג לוח אם + מעבד

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לשדרג את הזוג החמוד שמלווה אותי זה מספר שנים

בזוג חדש

מפרט קיים :

ASUS P7P55D

Intel® Core i5 CPU 760 @ 3.4GHz‏

Antec H2O 920

RAM: G.Skill 2X4 GB F3 @ 1333

MSI Radeon R9 270X OC

Corsair VX550W

KingStone 120GB

2TB HITACHI

Dell E2213H

תקציב עד 2100

גג 2500

המעבד בOC כבר אז ניצלתי אותו יפה מאוד אבל אני מרגיש שכבר מיציתי

בכמה אפשר למכור את הזוג הקיים אחרי הקניה?

שימושים : גיימינג ARMA 3 + BF4 וכולי...

ועריכה חובבנית של הגיימפליי

רוצה מיצוי מלא של התקציב לטווח הארוך אז אם מדובר בI7 אל תתבישו

אם אפשר לחסוך את ה400 למקלדת מכאנית אשמח

אופצייה קניה באילת נתונה לשיקול

פורסם

1. בקשר לערך של המעבד והלוח שלך - כדאי שתשאל בפורום כמה המחשב שלי שווה?

מבחינתי האישית - מכיוון שמדובר בחומרה יחסית ישנה ובפרט בחומרה שעברה המהרה, הערך שלה לא צריך להיות גבוה במיוחד. מצד שני, יש אנשים שמחפשים לוח דומה לשלך (יש בדיוק עכשו דיון פעיל בפורום הזה, שבו מישהו מחפש לוח חלופי ללוח זהה לשלך, קישור), אז הדבר יכול להוסיף מעט לערך. אם אני הייתי צריך להעריך את השווי של המעבד והלוח שלך, ושיהיה ברור - הערכת שווי של רכיבי חומרה הוא לא התחום שלי (ולכן הפניתי אותך לפורום כמה המחשב שלי שווה?), החישוב שלך היה בערך כך (ואני בטוח שיהיו אנשים שלא יסכימו איתי כלל):

מבחינת המעבד:

מעבד מודרני מקביל מבחינת ביצועים - כנראה Core i3 כלשהו, כאשר טווח המחירים עבור מעבד חדש נע בסביבות ה 600-800 ש"ח, נניח בממוצע 700 ש"ח.

מעבד מודרני מקביל מבחינת יכולת ההמהרה - Core i5-4690K, שעולה כ-1200 ש"ח חדש.

העובדה שמדובר במעבד מהדור הראשון של משפחת ה Core i - הייתי מוריד לו מהערך כ 20%.

העובדה שמדובר במעבד משומש שעבד כמה שנים - הייתי מוריד מהערך עוד כ 25%.

העובדה שמדובר במעבד שעבר המהרה (מ 2.8GHz ל 3.4GHz) - הייתי מוריד מהערך כ 35%.

אני לא הייתי משלם על מעבד כזה יותר מ-200 ש"ח, וגם זה רק אם ממש אין ברירה, שכן הייתי מעדיף מעבד שלא עבר המהרה.

מבחינת לוח האם:

ערך הלוח כחדש - נכון להיום, ניתן למצוא בסביבות ה-500 ש"ח לוח אם טוב יותר המיועד להמהרה של מעבד מודרני.

העובדה שמדובר בלוח בעל תושבת 1156 (הדור הראשון של מעבדי ה Core i) - הייתי מוריד כ 20% מהערך.

העובדה שמדובר בלוח שעבר המהרה - הייתי מוריד כ 30% מהערך.

העודה שבלוח אין חיבורים מודרניים כמו SATA3 ו USB 3.0 - הייתי מוריד כ 15% מהערך.

העובדה שהלוח נדיר - הייתי מוסיף כ 15% לערך שלו.

סה"כ הייתי מעריך את ערך הלוח ב 200-250 ש"ח, אבל שוב- אני אישית הייתי קונה אותו רק אם ממש לא הייתה לי ברירה (בגלל עניין ההמהרה).

2. לא פירטת מה הדרישות שלך מהמחשב - האם הוא אמור להתאים להמהרה או רק למשחקים? האם אתה צריך חיבורים או יציאות מיוחדות? האם אתה מעוניין בתמיכה במעבדי ה Broadwell העתידיים?

בהנחה שאתה מעוניין בלוח ומעבד להמהרה, אתה רוצה ביצועים מקסימליים, אין לך עניין בתמיכה במעבדי ה Broadwell ואתה לא צריך חיבורי M.2 או SATA Express, הייתי מציע לך את "המפרט" הבא:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache

כמות: 1 - מחיר: ₪1778

לוח אם:

מחיר מבצע - MSI Z87 MPOWER MAX LGA1150

כמות: 1 - מחיר: ₪496

סה"כ: ₪2274

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2229 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bl8ncutx

הערות:

א. מעבד ה Core i7-4790K הוא המעבד החזק ביותר כיום לתושבת 1150, ובנוסף הוא מאפשר המהרה. מכאן שזהו המעבד לשוק הביתי המתאים ביותר לטווח הארוך נכון להיום (פשוט כי מכל המעבדים לתושבת 1150 זהו המעבד "החזק" ביותר, ולכן הוא זה שאמור להתאים ביותר לטווח הארוך)

ב. הסיבה שאני ממליץ פה על מפרט מ TMS היא מכיוון שהם מוכרים את הלוח Z87 MPOWER של MSI במחיר של פחות מ-500 ש"ח (ראה את הדיון שקישרתי אליו ב-1, שם דובר כבר על הלוח הזה). אם אתה מעוניין לקנות את הלוח והמעבד בחנות מסויימת, תציין זאת בכדי שיהיה אפשר לראות איזה לוחות ומעבדים הם מוכרים ובאיזה מחיר.

ג. אם אתה לא מעוניין ביכולת המהרה, אפשר לחסוך ולקחת מעבד ולוח זולים יותר.

ד. אם אתה אכן קונה לוח המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 (כמו Z87 או H87), יש לוודא כי הביוס שלו מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד שלך.

3. למרות שכרטיס המסך שלך הוא "סביר פלוס", אם אתה מעוניין בביצועים טובים יותר במשחקים, אולי כדאי שתשקול להחליף אותו. במקרה כזה כדאי שתתייעץ בפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

אם אפשר מKSP פשוט היא קרובה אלי מאשר TMS

פורסם

@CyberBot

1. עדיין לא ציינת מה הדרישות שלך מהלוח.

2. הבעיה ב KSP היא המבחר של לוחות האם שלהם ובעיקר המחיר שלהם, שהוא גבוה יחסית לשאר החנויות (מחירי המעבדים הם דווקא בסדר גמור ב KSP). המלצתי על המפרט הנ"ל מ TMS פשוט בגלל שזה משאיר לך הפרש גדול יחסית מהתקציב, שאותו רצית לנצל לקניית מקלדת. שים לב שאם אתה קונה מעבד Core i7-4790K מ KSP, שבתצורת tray עולה 1680 ש"ח (קישור), הדבר משאיר לך כ-800 ש"ח ללוח האם (בהנחה שהתקציב הוא 2500 ש"ח). בתקציב כזה הלוח המתאים ביותר (וכנראה גם היחיד שאני הייתי שוקל להמהרה) הוא כנראה ה Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, שעולה 800 ש"ח ב KSP (קישור), ובסה"כ:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 2480 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הערה:

אם אתה קונה מאחד הסניפים של KSP באילת, אתה יכול לקחת לוח טוב יותר במסגרת התקציב, אך הבעיה היא המלאי - למיטב הבנתי, אתה לא יכול להזמין מראש רכיבים בסניפים באילת אלא אתה תלוי במלאי שיש בחנות באותו הרגע (אבל כדאי שתבדוק את הנושא),, דבר שהוא בעייתי אם אתה צריך מעבד ולוח אם מדגם מסויים.

פורסם
  • מחבר

בכללי אני כן יחשוב לעשות OC

אם כי אני מאמין המעבד יספיק לי בתצורה ללא הK

אני אני מפחד לפתוח את תיבת פנדורה אבל מה עם ספק הוא יחזיק לי את השדרוג?

פורסם

1. אם אתה שוקל לקנות מעבד שלא מיועד להמהרה, אפשר כנראה לקחת לוח זול יותר (סביר להניח שאחד המבוסס על ערכת השבבים H97).

2. בנוגע לספק הכח - המעבד הנוכחי דורש הספק גבוה יותר מאשר מעבד Core i7-4790K (קישור להשוואה בין המעבדים). ספק הכח הנוכחי לא רק מתאים למערכת שלך מבחינת ההספק, אלא הוא גם מחזיק את המחשב שלך בהמהרה, כך שסביר להניח שהוא יתאים למעבד ולוח אם מודרניים, שדורשים הספק נמוך יותר. כל זאת כמובן בהנחה שספק הכח תקין.

חישוב גס (ומוגזם בכוונה) להספק שהמערכת שלך צורכת:

מעבד - כ 100W, כרטיס מסך (R9 270X) - כ 200W, שאר המערכת - נניח עוד כ 100W, מרווח ביטחון - עוד כ 100W. זה אומר שספק כח איכותי בעל הספק של כ 500W אמור להספיק למערכת שלך.

ספק הכח שלך נראה איכותי, לפחות לפי ביקורות שראיתי, אבל מצד שני מדובר בספק כח שעבד במשך כמה שנים. לכן אם יש לך ספק, אולי כדאי שתשאל בפורום ספקים ומארזים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים