עבור לתוכן

המלצה להרכבת מחשב על בסיס רכיבים קיימים 1.5K

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחדש את המחשב הישן על בסיס רכיבים ישנים קיימים.

מה שיש לי:

1. מארז: gigabyte triton

http://uk.hardware.info/productinfo/1601/gigabyte-triton-black#tab:overview

2. ספק כוח: קרוסאיר 450 וואט

http://www.amazon.co.uk/Corsair-Series-Supply-Version-CMPSU-450VXUK/dp/B0015RSM7A

מה שצריך לקנות:

לוח אם עם כרטיס מסך on board ועדיפות שיהיה עם יציאה לכבל אופטי למגבר , מעבד, זיכרון,דיסק קשיח.

מחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, אופיס, סרטים.

תודה

פורסם

הייתי מציע שתמלא טופס אך בגדול - כיום אין כרטיס מסך בלוח אלה כחלק מליבת המעבד. . .

על פי הצרכים שאתה מתאר, כל מעבד יהיה מצוין בשבילך .

יחד עם זאת סכום השדרוג לא נראה לי גדול מספיק עבור מאוד טוב לוח זיכרונות כוננים וכל השאר (בהתחשב בעובדה שיש לך במלאי מארז וספק בלבד)

בנוסף פרסם את המפרט הנוכחי כדי שנדע במה לעשות שימוש והאם יש מקום לשדרוגים מסוג אחר .

פורסם

@motogt

אני מסכים עם furyanaor - כדאי שתמלא את השאלון כפי שמומלץ בחוקי הפורום.

אפשר לומר שבמחשב מודרני יש 10 רכיבים בסיסיים:

1. לוח אם. 2. מעבד. 3. קירור למעבד. 4. זיכרון. 5. כרטיס מסך (תלוי במחשב ובשימושים). 6. דיסק קשיח. 7. כונן SSD (לא חובה) 8. מארז. 9. ספק כח. 10. כונן אופטי.

במקרה הזה יש כבר מארז וספק כח, שבהם יש להשתמש (זאת בהנחה שהם תקינים).

לשימושים הנדרשים (אינטרנט, אופיס, סרטים וכד') אין צורך בכרטיס מסך וכמו כן אין צורך במעבד חזק.

כונן אופטי כמעט ולא שימושי כיום ולא צויין אם יש צורך באחד או לא, אז אני אניח שלא.

כונן SSD הוא תוספת נחמדה, אך במסגרת התקציב אפשר לקנות לכל היותר אחד בנפח של 128GB, וגם אז לא בטוח שמדובר בכונן ה SSD המשתלם ביותר.

זה משאיר לוח אם, מעבד, קירור למעבד, זיכרון ודיסק קשיח. בתקציב של 1500 ש"ח בהחלט אפשר להכניס מעבד Pentium G, קירור צד שלישי למעבד, לוח אם בסיסי סביר עם יציאה אופטית (H81M-HD3 של Gigabyte), זיכרון בנפח 8GB ודיסק קשיח בנפח 1TB. לדוגמא:

מפרט מפלונטר:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21092

מפרט מ TMS:

http://www.tms.co.il/preview/spec/qzhaknb2

כפי שניתן לראות, בשני המפרטים נשאר עודף בתקציב, כך שאפשר לעשות איתו מספר דברים, כמו להכניס כונן אופטי, להחליף את הדיסק הקשיח באחד בעל נפח גדול יותר, להכניס כונן SSD בנפח 128GB עם חריגה קלה מהתקציב או לקחת מעבד Core i3 חזק יותר אבל שוב - עם חריגה קלה מהתקציב. אפשר לקחת רק 4GB זיכרון ולא לחרוג מהתקציב, אבל לא הייתי ממליץ על זה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך במחשב הזה SSD. וגם לא צריך כונן CD. הרכיבים שברשותי שפירטתי לגביהם תקינים.

בנוגע לקירור, האם חייבים לקנות קירור צד ג', אי אפשר להסתדר עם הסטוק הבסיסי של אינטל שמגיע עם המעבד?

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם האקסטרה השקעה משתלמת במיוחד, אפשר לחרוג ב100-200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, סרטי HD 1080P.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש ביתי יומיומי.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן CD, ספק כוח, מארז.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ירושלים

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיף שתהיה יציאה אופטית

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

1. אפשר להסתדר עם קירור הסטוק של אינטל, אבל לא תמיד זה משתלם - מעבדים בתצורת box, שכוללים גוף קירור ומאוורר של אינטל, עולים יותר מאשר מעבדים בתצורת tray, ולאור העובדה שקירור צד שלישי בדר"כ יהיה גם יעיל יותר וגם שקט יותר תוספת של עוד כמה שקלים כנראה תהיה שווה את זה.

2. לא ציינת כיצד המסך שלך יחובר למחשב. לכן הפתרון הבטוח הוא לבחור לוח אם בעל יציאות גרפיות מסוג VGA, DVI ו HDMI.

3. לולא הייתה דרישה ללוח בעל יציאה אופטית, היה אפשר לקחת לוח אם קצת יותר זול.

4. אם ממש יש צורך לחסוך, אפשר להסתפק רק ב 4GB של זיכרון, אבל לדעתי משתלם יותר לקנות 8GB עכשו מאשר להצטער אח"כ.

טוב, הנה מפרט מינימלי ביותר שיתאים לך - מעבד Pentium G3220 בתצורת box (עם קירור סטוק), לוח Gigabyte H81M-HD3, זיכרון בנפח 8GB ודיסק קשיח בנפח 1TB של Seagate:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3220 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Box...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 298/292

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI, DisplayPort video outputs - PCI Express x16 slot - 8-channel audio - S/Pdi...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 326/319

זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 299/293

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series...

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן

כמות: - 1 - 272/267

1195.00 / 1171

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21121

מפרט זהה לחלוטין, למעט דגם הזיכרון, עולה ב-TMS ש"ח יותר (קישור).

השאלה היא מה אתה רוצה לעשות עם ההפרש בתקציב, שעומד על כ-300 ש"ח - אם אתה מעוניין לשמור הרבה סרטים במחשב, אולי כדאי להשקיע בדיסק קשיח בנפח 2TB במקום באחד בנפח של 1TB, ואם אתה רוצה מדיי פעם גם לשחק במחשב אולי כדאי לשקול לקחת מעבד Core i3 במקום מעבד Pentium G. אני אישית הייתי לוקח גם קירור צד שלישי ולא מסתפק בקירור הסטוק, אבל שוב - זה לא חובה. לאחר שתחליט מה לעשות בהפרש, תבדוק היכן תקבל את העלות הכוללת הקטנה ביותר. כמובן שרצוי שתבדוק גם חנויות אחרות ותשקלל בחישוב את הנוחות והשירות וכן גם את עלות המשלוח - אולי אתה מעדיף לשלם עוד כמה שקלים בשביל לקנות מחנות שקרובה יותר אליך מאשר חנות זולה יותר אבל רחוקה יותר.

פורסם

זיכרון אפשר להוסיף, מעבד לא.

הייתי יורד ל4G ומשדרג לI3 או אפילו I5 למרות שהוא לא הולך לנצל את עצמתו *בזמן הקרוב*

אגב מיציאה אופטית כבר שכחת ?

לא יצא לי לראות לוח עם יציאה כזו בזמן האחרון . נראה לי שאתה צריך כרטיס חיצוני בשביל זה.

במידה ואתה ממש בונה על זה בדוק שאתה לא לוקח MINI ATX כדי שלא תשאר בלי חריצי PCI כמוני.

פורסם

@furyanaor

1. בלוח H81M-HD3 יש יציאה אופטית - בעמוד הלוח כתוב שבפאנל האחורי יש:

optical S/PDIF Out connector

אולי התכוונת ליציאה קואקסלית ולא ליציאה אופטית.

2. הלוח הנ"ל הוא בגודל Micro ATX ויש בו חריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X1 ושני חריצי הרחבה מסוג PCI.

אפשר לקחת לוח אם בגודל ATX עם יותר חריצי הרחבה, אך זו לא הייתה דרישה. אין בעיה לקחת לוח כזה, שכן המארז Gigabyte Triton (קישור) מאפשר התקנת לוחות עד גודל ATX, אך כמובן שלוח כזה יעלה יותר.

3. אני מסכים שזיכרון אפשר להוסיף ומעבד קשה יותר לשדרג, אבל צריך לקחת מספר דברים בחשבון:

א. זיכרון DDR3 יעלם בשלב מסויים מהשוק, או לכל הפחות מחירו יעלה, כאשר זיכרון DDR4 יהפוך לזיכרון הנפוץ ביותר בשוק, בדומה למה שקרה עם זיכרון ה DDR2. לכן עדיף לנצל את ההזדמנות ולקנות זיכרון DDR3 גדול כבר עכשו.

ב. בעוד שכיום 4GB יספיקו לשימושים בסיסיים, לא בטוח שזה ישאר כך גם בעתיד - צריך להתחשב בכך שהתוכנות השונות תופסות יותר ויותר מקום בזיכרון, כולל התוכנות הבסיסיות ביותר כמו הדפדפנים (תסתכל כמה זיכרון צורך כרגע הדפדפן שלך). בנוסף, ככל שהאתרים מתמלאים בפירסומות ובאובייקטי flash למינהם, כך נדרש יותר זיכרון. סביר להניח שכמו כל הגולשים באינטרנט, גם פותח הדיון יפתח מספר טאבים במקביל בדפדפן שלו.

ג. בלוח שהוצע יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון וסה"כ הזיכרון הנתמך הוא בנפח של 16GB, כך שקניית מודול זיכרון בנפח 4GB בלבד תגביל את הגדלת נפח הזיכרון בעתיד ל 12GB, וזאת לעומת קניית מודול זיכרון בנפח 8GB, שתאפשר את הרחבת הזיכרון לנפח המקסימלי בעתיד.

ד. מעבד Pentium G בהחלט מספיק לשימושים בסיסיים ואני דיי בטוח שזה ישאר כך גם בשנים הקרובות. אני לדוגמא משתמש במחשב שהבסיס שלו הוא בן 8 שנים ומעבד E6750 בתושבת 775, שהוא חלש יותר מכל מעבד Pentium G, ואני עדיין מרוצה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על העזרה שכל אחד נותן.

לעניינינו - הסתכלתי קצת באינטרנט, אני אוותר על חיבור אופטי. יציאה קואקסלית יספיק בהחלט לחיבור המגבר.

דבר שני, חשוב שהחנות תהיה בירושלים, לצורך אחריות וזמינות. ממה שאני מכיר KSP הם היחידים שיש, אחרי שסניף ירושלים של TMS נסגר. (אם יש משהו נוסף אשמח לעדכון)

אז בניתי מפרט מKSP - בנוגע ללוח אם וזכרון (8GB), שמתי רנדומלית משהו בתקציב, אני לא יודע לאמוד על ההבדלים בין כל סוגי לוחות אם והזכרונות שיש להם בחנות. אז אודה לעזרה בבחירה של לוח אם וזכרונות מKSP, כמובן שעדיף שיכנס במסגרת התקציב המקורי.

לוח אם צריך להיות עם החיבורים הבאים: USB 3, HDMI, DVI, coaxial

המפרט שצירפתי בקובץ עולה 1610 ש"ח.

נערך על-ידי motogt

פורסם

אני לא כלכך הבנתי אותך

אתה זקוק לשני מחשבים או לאחד ואתה פשוט מתלבט כמה להשקיע כי אתה לא סגור על הצרכים ?

במידה ואתה רוצה מחשב אחד בלבד אני מציע שתרכוש מחשב 'צולע' אם אפשרות לשדרוג ולא מחשב כזה שיהיה קשה מאוד לשדרג אותו בהמשך.

אוכל לתת לך גם את רשימת השדרוג העתידית כדי שתוכל להבין היכן אתה עומד אם זה מה שאתה בעצם צריך

רק נכון לעכשיו אני מבין שאתה רוצה 2 מחשבים שיהיו לך בבית אחד משרדי ואחד בינוני גיימינג שכזה. אני צודק או מה?

אגב מה הבעיה לחבר את המגבר בRCA בעזרת כבל RCA:STEREO ? ככה אני עושה כבר שנים . .

פורסם
  • מחבר

מחשב אחד על בסיס חלקים (ספק כוח ומארז) שנשארו לי מהמחשב הישן.

הצרכים וסכום ההשקעה מפורטים בתחילת העמוד- בייתי/משרדי, לא גיימינג בתקציב של 1500.

אני לא מעוניין לקנות מחשב צולע ולשדרג, אני רוצה לקנות מחשב נורמלי כבר מההתחלה.

למה לא RCA ? מאותה סיבה שלא VGA. יש חיבורים איכותיים יותר.

פורסם

אוייש בלבלתי בדיון הזה לאחר . ..

בקיצור המפרט שנתת נראה בסדר רק תשים שם זיכרון בסטיק בודד.

בנוגע לחיבורים חח עלית עלי, אני משתמש בVGA מכל מיני אילוצים כאילו ואחרים

אבל זה ממש לא מפריע (זה מפריע כי הכבל ארוך ואני מקבל פחת שהוא כן משמעותי, אבל אילו הכבל היה קצר לא היתה שום בעיה)

לאומת זאת בRCA אין מצב שאני או אתה מבחינים בפחת בהשוואה לקוקסיאלי.

פורסם

טוב, אני לא רואה ב KSP לוח זול עם יציאה אופטית, שלא לדבר על יציאה קואקסלית (אני לא חושב שמייצרים לוחות אם מודרניים עם יציאה כזו). למעשה, הלוח הזול ביותר ב KSP עם יציאה אופטית עולה 740 ש"ח (ה Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 או ה MSI H97-GAMING 3), כך שגם אם אני אבחר את המעבד הפשוט ביותר (Pentium G3220), רק 4GB זיכרון ואחליף את הדיסק הקשיח באחד בנפח 500GB, עדיין תהיה חריגה של 5 ש"ח מהתקציב של 1500 ש"ח והמחשב שיתקבל יהיה אחד בעל לוח אם טוב, אבל מעבד חלש, מעט זיכרון ונפח איחסון קטן (אפשר לראות מחשב כזה כ"צולע" כפי ש furyanaor הגדיר). אני ממליץ בחום שלא לוותר על דיסק קשיח של 1TB או לרדת לזיכרון בנפח 4GB בלבד.

האפשרויות העומדות בפניך:

1. לקנות מחנות אחרת - מבחר הלוחות, כמו גם המחירים שלהם, ב KSP הוא פשוט לא מספיק טוב לטעמי. אני בטוח שבירושלים יש חנויות מחשבים אחרות מלבד KSP, וסביר להניח שלרובן כלל אין אתר אינטרנט.

2. לבדוק אם ב KSP יוכלו להזמין לך לוח אם בסיסי, כמו ה H81M-HD3 של Gigabyte, שהוא גם זול יחסית (אמור לעלות בסביבות ה-300 ש"ח) וגם בעל כל החיבורים הנדרשים (יציאה אופטית, חיבור HDMI).

3. לקנות לוח ללא יציאה אופטית (או קואקסלית) ולעשות מה ש furyanaor הציע - להשתמש בכבל שיתחבר למחשב עם חיבור סטריאו 3.5 מ"מ ומהצד השני יתפצל ל-2 חיבורי RCA, שיחוברו למגבר שלך.

4. לקנות לוח ללא יציאה אופטית (או קואקסלית) ולהוסיף כרטיס קול נפרד בעל היציאות הדרושות לך.

5. להגדיל את התקציב.

בנוגע למפרט שבנית:

1. במפרט שבנית הלוח H81M-DS2V הוא אינו בעל יציאה גרפית מסוג HDMI, כך שהוא לא מתאים לדרישות שלך. מתוך הנחה שאתה צריך בלוח גם חיבור HDMI (כנראה לטלויזיה) וגם חיבור DVI (למסך המחשב), אז הלוח הכי זול שמתאים הוא ה Asus H81M-A, שעולה 330 ש"ח וכאמור אינו כולל יציאה אופטית. אם אתה מוכן להסתפק בלוח בעל יציאת HDMI אבל ללא יציאת DVI, אז יש את ה ASRock H81 Pro BTC, שעולה 285 ש"ח (שוב - גם בו אין יציאה אופטית לסאונד).

2. אתה יכול להחליף את הדיסק הקשיח ל Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III, שעולה 320 ש"ח במקום הדיסק הקשיח של Seagate שבחרת ובכך לחסוך 10 ש"ח.

3. תחליף את הזיכרון ל G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT, שהוא מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB והוא עולה 365 ש"ח, דבר שיחסוך לך 20 ש"ח לעומת הזיכרון שבחרת, וגם יאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים