עבור לתוכן

החלפת Asus P7P55D ישן בלוח דומה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הייתי ב TMS, התגלה כי הביוס לא עודכן....:angry: אז ביזבזתי שעתיים נסיעה ועצבים כדי לעדכן אותו, משהו שלא אמור להיות בחנויות מתמחות כגון TMS. הטכנאי עדכן רק ביוס אחד (ואני מקווה כי ב BIOS+ME, הוא דיי התעלם ממני) וסרב לעדכן את השני. כדי לבצע זאת הוא ביצע פירוק של גוף הקירור כדי להחליף זמנית מעבד ולטענתו קירור המים לא הורכב טוב, נאמר לי כי המשחה הטרמית שישימו לי היא MX-4 אולם לא הצלחתי לראות כי זו המשחה שהושמה. המערכת הופעלה לזמן קצר ונכנסה לביוס כראוי. מעבר לביוס השני באמצעות המפסק מחזיר את התקלה.

חיברתי עכשיו את המערכת ואני מתחיל לגמור את כל החוטיאדה בפנים, הפעלה ראשונית מעלה את הביוס אולם ישנו רעש טחינה/זימזום. ניתקתי את קירור המים, את המאווררים אך עדיין הוא נשמע. נראה שנשאר לי לא מעט לעבוד על המערכת...

• תגובות 34
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל - טוב לשמוע שהמחשב שלך סוף סוף עובד.

עכשו כשהמחשב שלך עובד, אתה יכול לבדוק גירסאות ביוס שונות ולראות מה מתאים לך. ל MSI יש טכנולוגיה בשם M-Flash שמאפשרת לבצע אתחול כאשר הביוס נטען מכונן flash (מה שמכונה "Disk On Key"), כך שאתה אפילו לא צריך לצרוב את הביוס בשביל לבדוק אותו. כמובן שאני מציע לך לעדכן גם את הביוס השני לגירסה שמאפשרת לאתחל את המחשב, לכל צרה שלא תהיה.

בנוגע לרעש/הזמזום - תבדוק האם הוא נובע ממאוורר כלשהו, כולל זה של ספק הכח (תנסה לעצור את המאוורר לכמה רגעים ע"י שימוש באזיקון או חומר גמיש דומה) או אולי מדיסק קשיח או אפילו מהכונן האופטי. אם לא - ייתכן שזה רעש אלקטרוני, ובקשר לזה אני לא בטוח מה אפשר יכול לעשות.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

המארז של אנטק הוא אכזבה גדולה, אע"פ שהוא ממוצב (ומתומחר!) כמארז פרמיום הוא בנוי באיכות סינית ובתיכנון זול מתחת לכל בקורת. ישנו מאוורר מקדימה (אופציונלי, המארז מכיל מקום לשני מאווררי 120 מ"מ אך מגיע בלעדיהם) המיועד להזרים אוויר על הדיסקים ולתוך המארז, בתיכנון שלהם ישנם שני חורים במסגרת הפח להברגות המאוורר ושתי בליטות זעירות הנכנסות לשני החורים הנותרים.

לא הברגתי את המאווררים חזק מאוד (אין שייבות לברגים) ומכיוון שהמאוורר נשלט ע"י לוח האם אז בסל"ד מסוים הוא מתחיל לרעוד כמו מברשת שיניים חשמלית. אנטק פחחחח... שני או-רינג מגומי פתרו את הבעייה. במחשבה שניה, התיכנון אפילו יותר דפוק. ישנם 3 מאווררים להוצאת אוויר והמארז מגיע ללא שום מאוורר להכנסת אוויר, שלא נדבר על החוסר בפילטר מקדימה ובמקומו סתם רשת...

התקנתי WIN7 זמנית על דיסק ישן לניסיון (יש לי שני SSD שהייתי רוצה להתקין כ RAID אבל אבצע זאת רק לאחר שהמערכת תהייה יציבה לחלוטין) והוא עבד לא רע, בשעה האחרונה הדיסק התחיל לזייף אז החלטתי להתחיל מחדש (אני בודק אם ניתן להציל את ה AppData מהדיסק של המחשב הקודם).

ניסיונות ה OC שלי היו מאוד מוזרים:undecided:

-בביוס ה Adjust CPU Ratio מופיע כ Auto ולא כ [Auto], המשמעות היא כי לא ניתן לשנות את המכפלה.

-ניסיתי את תוכנת ההאצה שבאה עם לוח האם ושם הגעתי במכה ראשונה ל 4 ג'יגה עם פחות מ 40 מעלות בעומס מלא ללא שינוי מתח.

-איתחלתי וחזרתי אל הביוס ושם ראיתי כי ה Adjust CPU Ratio השתנה ל 40 וה OC Genei מופעל, ניסיתי להעלות את הלוח אך מופיעה הודעה כי נתוני ה OC הפילו את המערכת והיא חזרה לפרמטרים הקודמים ויש לעדכן את נתוני הביוס.

-כל איתחול כאשר ה OC Genei מופעל מפיל את המערכת שוב.

-כאשר ה OC Genei מכובה הלוח חוזר ל 3.5 ג'יגה אבל... תוכנת ההאצה שבאה עם לוח האם לא מאפשרת להגדיל את המכפלה מעל 35!

אני מנסה להתקין שוב את ה WIN7 ואנסה להוריד את הביוס המעודכן, לפי האתר של MSI הביוס הראשון התומך במעבד הזה הוא מה 2014-02-27 (Version 1.5) ועתה קיים ביוס מה 2014-07-21 (Version 1.7) ואני מקבל הרגשה שהטכנאי לא ממש עידכן אותו (שוב...)

פורסם

1. טוב, לפחות הבעיה של הרעש נפתרה...

אכן מעצבן לגלות שיש בעיות תכנון במארז שיכלו להיפטר בקלות בהשקעה מינימלית מצד היצרן. אני אציין כי בביקורת על המארז P280 שעשו פה באתה לפני כ-3 שנים (קישור) נכתב שמדובר במארז בעל "רמת שקט מופתית" ושהוא "מארז מצויין בעל הנדסת אנוש גבוהה". כמו כן המארז הזה הוגדר כ"מומלץ" ע"י האתר (קישור לעמוד האחרון בביקורת), ולכן נראה דיי מוזר שהמארז מהווה אכזבה מבחינתך.

2. בחוברת של הלוח (בעמוד 3-17) כתוב:

Adjust CPU Ratio [Auto]

Sets the CPU ratio that is used to determine CPU clock speed. This item can only be

.changed if the processor supports this function

כלומר האפשרות לשנות ערך זה אפשרית רק כאשר המעבד הוא בעל מכפלה פתוחה. האם אתה בטוח שקיבלת את המעבד Core i5-4690K ולא את הגירסה הרגילה (ה Core i5-4690) בטעות?

בכל מקרה, המהרה זה לא ממש התחום שלי (בשביל זה יש את פורום אוברקלוקינג), אבל אם הייתי צריך לבצע המהרה, לא הייתי סומך על אשף כלשהו (ה OC Genei במקרה זה) שיעשה את העבודה עבורי, והייתי מחפש אפשרות לבטל אותו כך שכל ההגדרות יקבעו על ידי באופן ידני.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

האכזבה שלי מאנטק נובעת מהניסיון הקודם הטוב שלי עם מוצריה... ה P182 היה מארז שבנוי בצורה מדהימה ואיכותית שקשה לתאר שגם אחרי 7 שנות שימוש כמחשב מואץ שעבד 24/7 לא נשמע ממנו זימזום, ה P280 עושה רושם שלא ישרוד את התייבשות הפלסטיקים שלו.

בדקתי שוב ב CPU-Z והמעבד הוא אכן i5-4690K,הביוס הקיים הוא המעודכן והלוח כן מואץ עם תוכנת ה MSI Center ע"י שינוי מכפלה. אנסה לפנות לשירות לקוחות שלהם ואמשיך את השירשור בפורום אוברקלוקינג.

בכל אופן, תודה רבה שי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים