עבור לתוכן

החלפת Asus P7P55D ישן בלוח דומה

Featured Replies

פורסם
shar00750, בתור בעל הלוח לשעבר ומישהו שמתעסק עם אוברקלוקינג, האם ללוח זה, בעל 20 פאזות יש יתרון ב-OC מול לוחות z97 בעלי 8 פאזות כדוגמת ה-Gigabyte Gaming series?

היתרון המשמעותי הוא ליציבות לטווח הארוך . הצלחתי להגיע עם 4 פאזות לתוצאות גבוהות יותר בלוח MSI מאשר ב- 8 פאזות בלוח של ASUS. אבל אחרי כמה ימים האוברקלוק קרס ב-4 פאזות בעוד שבלוח עם ה-8 פאזות האוברקלוק המשיך ללא בעיות.

מדובר בשני לוחות AMD (לוח MSI 870A FUZEN ולוח ASUS M4A89GTD PRO/USB3 ) שניהם נבדקו עם אותו מעבד (PHENOM 2 X6 1055T ).

התשובה לכך היא לא חד משמעית אלא אם כן איכות הבניה ואיכות הפאזות היא באמת טובה אז היתרון הוא ברור.

• תגובות 34
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב, אז הוזמן היום ה MSI Z87 XPOWER (רק הוא נשאר ולדבריהם הוא האחרון במלאי) ו 4690K והצפי שיגיע ביום ג'. ביקשתי כי יבצעו עידכון ביוס לפני משלוח.

כשהכל יורכב אעדכן אך בכל מקרה המשך השירשור יהיה בפורום אוברקלוקינג....

פורסם

האם אתה בטוח שה XPOWER יתאים למארז שלך? אני רואה ש djelectric כתב לך בדיון שלך בפורום אוברקלוקינג (קישור) שמדובר בלוח בגודל XL-ATX, שלפי עמוד האתר שלו הוא בגודל של 34.5 ס"מ על 26.4 ס"מ (קישור), בעוד שלפי המפרט של המארז שלך המופיע באתר newegg (קישור, כתבת באותו דיון שיש לך מארז Antec P182), גודל הלוח הנתמך ע"י המארז הוא 12 אינץ על 9.6 אינץ, כלומר 30.48 ס"מ על 24.384 ס"מ.

בכל מקרה תתחדש, ואני מקווה שהכל יעבוד בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר

שייייייט. צדקת!

קיבלתי את הלוח לפני כשעה וניסיתי דבר ראשון להכניס אותו ל P182, אחרי פירוק המאווררים (עליון ואחורי) הלוח נכנס במדויק עם פחות ממילימטר רווח בינו לבין הדפנות. אלא מה, מיקום הברגים לא מתאים ושקע ה PS2 מוגבל ע"י בליטה בדופן האחורית.

האופציות שלי הן מודינג או מארז חדש.

-הייתי מאוד שמח לעשות שוב מודינג (פעם אחרונה הייתה לפני 7-8 שנים). במבט ראשון נראה לא מאוד מסובך, מקדחה, דיסק ודרמל יוכלו לשפצר את המארז אבל כבר לא נישאר לי מספיק זמן (ואני צריך עוד להאיץ את המחשב הזה בזמן הקרוב) ואני לא יכול להמשיך לעבוד עם המחשב הנישא הזה יותר כך שזה יורד מהפרק.

-מארז, לבחור לפי "XL-ATX"? אעביר את השאלה לפורום 'ספקים ומארזים' אבל בשליפה, שי מה מומלץ שזמין במיידי ודומה במבנה ל Antec P182?

פורסם

טוב, זה מצריך בדיקה של המארזים בחנויות השונות, אבל אני רואה שה Antec P280 (קישור) מתאים מבחינת הגודל - לפי האתר הלוחות הנתמכים הם:

XL-ATX [13.6” x 10.3” (345 mm x 262 mm)], Standard ATX, microATX, Mini-ITX. חוץ הוא נראה מארז דיי מאוורר (2 מאווררים עליונים בגודל 120 מ"מ, מאוורר אחורי בגודל 120 מ"מ, 2 מאווררים קידמיים בגודל 120 מ"מ, אפשרות ל-2 מאווררים פנימיים בגודל 120 מ"מ וכמובן ספק כח הממוקם בחלקו התחתון וחיתוך באיזור המעבד), וכן יש לו 4 חיבורי USB - שניים מסוג USB 3.0 ושניים מסוג USB 2.0. אני רואה שבפלונטר הוא נמכר ב-560 ש"ח (קישור), שזה כמעט כמו מחיר הלוח...

שוב - צריך לבדוק מארזים אחרים - אולי יש מארזים יותר מתאימים או יותר זולים.

פורסם
  • מחבר

הוא נראה מתאים ונמכר ב KSP ב 485 ש"ח. אבדוק אם אוכל להשיג אותו בשעה הקרובה. במבט ראשון (בתמונות באתר) הוא סובל מפשלה דומה למה שהיה ב P182, שם כל המאווררים הראשיים היו מחוברים ל 12וולט דרך מפסק בקרת מהירות של שלושה מצבים, כאן הגאונים האלה המציאו משהו חדש: Fan power hub: 4 x 3-pin fan connector on a single Molex כלומר שלא ניתן יהיה לשלוט על מהירותם...

נערך על-ידי ha

פורסם
  • מחבר

טעיתי, אותה שיטה מפגרת שהייתה ב P182 לשליטה על מהירות המאווררים (מפסקי 3 מצבים) קיימת ב P280. במבט ראשון (רק עכשיו פירקתי את הקופסא) ה P280 בנוי בצורה הרבה יותר זולה ופשוטה מאשר ה P182 . אין שום הגנה אקוסטית והוא בנוי ומרגיש פלאסטיקי, אני לא צופה כי המארז הזה ישרוד יותר מ 3-4 שנים לפני שהפלסטיקים יתחילו להתייבש ולהתפורר.

נו טוף... זה מה יש כרגע ואנסה להרים מערכת בכל מקרה.

פורסם

קנית את המארז בלי לבדוק אפשרויות אחרות? במבט חטוף נראה כי ה P280 הוא מארז דיי מפוצ'ר לפי המידע שיש עליו בעמוד באתר של Antec, אבל כמובן שמידע לגבי איכות הבנייה אפשר למצוא רק בביקורות. מצטער שאולי הטעיתי אותך, אבל ביקשת משהו "בשליפה".

בקשר לחיבור המאווררים - באתר של ה Z87 XPOWER כתוב:

2 x 4-pin CPU fan connectors

5 x 4-pin System fan connectors

כלומר יש לו 7 חיבורי 4 פינים למאווררים, כך שסביר להניח שתוכל לשלוט עליהם לפחות תוכנתית אם תחבר את המאוררים שלך ישירות ללוח ולא לבקר המאווררים.

פורסם
  • מחבר

זה בסדר, החלטה טיפשית שלי כתוצאה מלחץ זמן. ציפיתי כי חברה כ ANTEK אשר מוכרת מוצרי פרמיום לא ישרפו את השם שלהם עם מוצרי זבל (והמארז פח הזה הוא באמת זבלי) אז למדתי לא להתקרב אליהם יותר.

ביליתי יותר משעה בלפרק את 4 המאווררים (זלמן 120 מ"מ) מהמארז הישן, בלפרק את 3 המאווררים (אנטק(?) 120 מ"מ) מהמארז החדש ולהרכיב את 4 המאווררים במארז החדש....

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מרגיש קצת אידיוט, לפי מה שהבנתי הקירור הישן (שהיה לתושבת 1156) אמור להתאים גם למעבד החדש (תושבת 1150). ניסיתי להרכיב את המתאם התחתון וגיליתי שתקוע קבל מתחת למסגרת (מופיע בתמונה מצד שמאל למעבד). אני מניח כי על המתאם התחתון לא מופעל יותר מדיי לחץ אבל זה מדאיג אותי...

להחליף לחדש? לעשות שקע בריפוד הגומי כדי לא להעמיס על הקבל? לרכוש מתאם?

פורסם

1. לפי סכמת הצבעים של המאוורר, אני מניח שמדובר בקירור של Noctua. הבעיה - אני לא רואה באתר שלהם אף גוף קירור עם 5 צינורות בצבע נחושת, ולכן אני לא מצליח לזהות את הדגם המדוייק של הקירור. בכל מקרה, בטבלת הקירורים שלהם (קישור), יש עמודה אחת לתאימות עבור תושבת LGA115x. יותר מזה, יש להם באתר גם טבלת תאימות ללוחות אם (קישור), ושם מופיע גם הלוח שלך, ה MSI Z87 XPOWER. לחיצה על הקישור תפתח את העמוד הזה, ושם אפשר לראות את רשימת כל הקירורים שלהם שמתאימים ללוח, ולא מצויין שיש בעיית תאימות כלשהי. מכאן אפשר להניח שהקירור שלך אמור להתאים גם לתושבת 1150 (זאת כמובן בהנחה שהוא אכן קירור של Noctua ושכל הקירורים שלהם מתאימים לכל תושבות ה 115x ביחד או שלא מתאים כלל).

2. אני לא בטוח עד כמה זה רעיון טוב לחבר את הפלטה האחורית אם היא אכן מפעילה לחץ על רכיב כלשהו בלוח. אני גם לא הייתי מציע לבצע "מודינג" לגוף הקירור בכדי להתאימו למצב. כל מה שאני יכול להציע הוא לברר את הנושא בפורום קירור או להמתין לתשובה בדיון שלך בפורום אוברקלוקינג. אתה יכול גם לנסות לפנות ל MSI וליצרן הקירור ולשאול אותם מה בדיוק אפשר לעשות. אם זה אכן קירור של Noctua, אז יש פה משהו קצת מוזר, שכן בכל הקירורים שבהם יש פלטה אחורית "מרובעת", הצורה שלה קצת שונה מזו שבתמונה שלך בכך שבפלטה אחורית כזו יש חתכים אלכסוניים שנועדו למנוע בדיוק את המצב שקורה אצלך. יכול להיות שאתה פשוט יכול להחליף את הפלטה האחורית הזו עם פלטה אחורית "מודרנית" של Noctua, אבל יש לבדוק את הנושא היטב.

פורסם
  • מחבר

מתנצל, הקירור אינו של Noctua אלא רק המאוורר, אאל"ט הוא Arctic Cooling בן 4-5 שנים. מה שכתבתה בנוגע לפלטה אחורית בצורה מעט שונה הוא בדיוק מה שחשבתי בנוגע להבדלי הקירורים בין ה 1156 ל 1150.

התקשרתי ל TMS ונאמר לי ישירות כי אין כל הבדל בין קירור ל 1156 וה 1150. כששאלתי בנוגע לרכישת פלטה אחורית חליפית/שונה נאמר לי כי אין להם דבר כזה.

כל הסיפןר הזה מתחיל להלחיץ אותי בזמן, אני שוקל פשוט לרכוש קירור נוזלי למעבד Corsair H75 (ב 425 ש"ח) או אפילו את ה H100 רק כדי להפסיק להתמזמז עם זה.

פורסם

אני לא בעד הגישה של לקנות משהו רק "כדי להפסיק להתמזמז עם זה" - אני מאמין שכל דבר יש לחקור לעומק ולוודא שהוא הדבר הכי טוב והכי משתלם עבורך. עם כל הכבוד, בדיון הזה דובר על הלוח Z87 MPOWER, ואז הזמנת את ה Z87 XPOWER, שהתברר כגדול מדיי למארז שלך. זה הוביל לקניית מארז שלטענתך איכות הבנייה שלו היא לא מספיק טובה. אתה לא רוצה למהר ולקנות גם קירור למעבד ולהסתבך גם איתו.

אגב, לאחר מעבר על הקירורים של ARCTIC, אני מסיק שהקירור שלך הוא לא מתוצרתם. למעשה, לאור הצורה שלו וצורת הפלטה האחורית ולאחר מעבר על תמונות של קירורים אחרים, סביר מאד להניח שמדובר בקירור Mugen 2 Rev B של Scythe (קישור). בעמוד התמיכה של Scythe (קישור) כתוב:

Measures and mounting procedure will be the same for all Intel socket 115x motherboards. Therefore all CPU coolers compatible to Intel 1155/1156 socket will also be compatible to Intel 1150 sockets without using additional mounting solutions.

כלומר כל הקירורים שמתאימים לתושבת 1156 מתאימים גם לתושבת 1150. אני גם לא מצליח למצוא איזכור במקום כלשהו לכך שיש בעיה בהתקנת הקירור הזה בלוח Z87 XPOWER, כך שסביר להניח שגם אם יש מגע בין הפלטה האחורית לרכיב הבולט כנראה לא צריכה להיות בעיה. אני בכל מקרה מציע לכתוב ליצרנים ולשאול אותם בכדי שלא תגרום נזק ללוח.

פורסם
  • מחבר

שי אתה צודק. בפעמים הקודמות שהרמתי לי מערכת חיפשתי, בדקתי, שאלתי (ישנם כאן דיונים שפתחתי לפני שנים בנושאים אלה...) ורק בסוף שהכל היה ברור ומובן הזמנתי את החלקים.

במקרה הזה נתקעתי כתוצאה מתקלה במחשב שדורשת פיתרון תוך זמן קצר (אני חייב לסיים את המערכת השבוע), נתקלתי בבעיות מלאים (כמו עם הלוח אם), בעיות הבנה/עידכון שלי (לפני 4-5 שנים לא היה דבר כזה XL-ATX) וצרות אחרות (כמו הקירור).

הייתי באיבורי ובדקתי את נושא הפלטה האחורית, אין להם מתאם כמו שאני צריך. שוחחתי עם טכנאי המעבדה שם והוא אישר את מה שידעתי (אין כל הבדל בין קירור ל 1156 וה 1150) אבל אמר כי הוא כבר נתקל בבעיה הזו עם לוחות גיימיניג של ג'יגה (רכיב המותקן בדיוק מתחת לפלטה) והפלטות האחוריות הישנות לא מתאימות.

אז רכשתי לי corsair h75i, תמיד רציתי קירור מים ועתה זו הזדמנות. הפלטה האחורית בנויה שונה ממה שהיה לי וההרכבה הייתה דיי מהירה.

בניתי לי מחשב חדש:

לוח אם: MSI Z87 XPOWER

מעבד: 4690K i5

קירור: corsair h75i

מארז: Antec P280

ספק: corsair HX520W (משומש, הקודם שלי)

חיברתי את מתחי הלוח וה ATX בלבד, חיברתי סטיק זיכרון אחד, חיברתי את המאווררים וזהו. הוספתי לוח מקשים והתחברתי למוניטור שלי דרך ה HDMI המובנה בלוח.

הדלקתי עם הכפתור שעל לוח האם, המערכת נדלקת, מאווררים מסתובבים אך בתצוגה על לוח האם מופיע 00 וזהו. מערכת מתה. כשהזמנתי את הלוח ביקשתי שיעדכנו את הביוס לביוס האחרון ונאמר לי כי זה יבוצע, אבל ה-'00' שמופיע אומר כי המחשב לא ביצע איתחול למעבד! (02,07 Power on CPU Initialization).

עצה? אני מתחיל להיות נואש עד כדי כך שאפילו מסירת המערכת למעבדה מהווה אופצייה...

נערך על-ידי ha
עידכון.

פורסם

הייתי אומר לך תתחדש, אבל נראה כאילו הצרות שלך לא נגמרות...

בקשר לבעיה.

1. סביר להניח שכבר ניסית את זה, אבל נסה לאפס את הביוס.

2. נסה לעבור ללביוס הגיבוי (יש כפתור על הלוח) - אולי הוא יעבוד (ראה עמוד 1-37 בחוברת הלוח).

3. נסה להעביר את חיבור ה-8 פינים מספק הכח לחיבור ה-8 פינים השני בלוח.

4. נסה להפעיל את המחשב עם מינימום רכיבים (לוח, מעבד, ספק כח, מודול זיכרון אחד) ותראה אם יש שינוי.

5. צור קשר עם TMS ותשאל אותם אם הם אכן ביצעו את עדכון הביוס. אם הם יטענו שכן, אז תגיד שהלוח פשוט לא תקין ותבקש שיחליפו לך אותו.

יש כמובן אפשרות שהבעיה היא במעבד עצמו, ובמקרה כזה אתה יכול לבקש מהחנות ממנה קנית אותו להחליף אותו. אפשרות אחרת היא שהבעיה היא בספק הכח שלך, אבל זה לא סביר, שכן הוא עבד בצורה טובה עם לוח האם הקודם.

בהנחה שהבעיה אכן נובעת מביוס לא מעודכן, אתה פשוט תצטרך להשיג מעבד מתאים (מסדרת ה Haswell ולא מסדרת ה Haswell Refresh), לאתחל את המחשב ולבצע עידכון ביוס. שים לב שיש לבצע עדכון מסוג BIOS + ME ולא רק עדכון של הביוס (מדיון קודם מלפני מספר שבועות הבנתי שב TMS משום מה בוחרים רק את אפשרות ה BIOS ולא את אפשרות ה BIOS+ME). אתה תצטרך לעשות זאת עבור שני הביוסים שבלוח בכדי ששניהם יתמכו במעבד.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה, כבר ניסיתי זאת.

-איפוס ביוס ואיפוס RTC

-גם ביוס הגיבוי אינו תקין

-ניסיתי את שני חיבורי ה-8 פינים בלוח.

-חיברתי את מתחי הספק (הראשי וה ATX בלבד) מאוורר מעבד וסטיק זיכרון אחד. התופעה חוזרת על עצמה.

-חיברתי גם ספק אחר והבעייה לא נפתרה.

דיברתי עכשיו עם TMS והם טוענים כי כמובן בוצע עידכון הביוס, אני אצא אליהם עם המערכת מייד ואבקש בדיקה/תיקון/החלפה (לוח האם והזיכרון נרכשו מהם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים