עבור לתוכן

התלבטות לגבי שדרוג מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המעבד שלי לטובת שיפור ביצועים בתוכנות Lightroom 5 ו-Photoshop.

נכון להיום אני עם AMD Athlon II x4 640 (3.0ghz) שיושב לו על GA-MA78LMT-US2H עם 16GB זיכרון 1600.

החוויה שלי בזמן השימוש בתוכנות (בעיקר בלייטרום) איננה חלקה. כשאני בודק את ביצועי המעבד תוך כדי עבודה אני רואה שכמעט כל פעולה שאני עושה בזמן עיבוד התמונה מקפיצה את העומס על המעבד ל-100% בכל ארבעת הליבות. זה בא לידי ביטוי באיטיות וגמגומים קלים בכל תמונה, אבל במצטבר כשעובדים על כמות גדולה של תמונות זה די מעצבן.

יש לציין שמערכת ההפעלה, התוכנות עצמן, הקטלוג וקבצי המקור של התמונה כולם נמצאים על Samsung Evo 4 SSD (256gb). אופטמיזציה של הדיסק והתוכנות עצמן (הגדלת cache וכדומה) כבר בוצעה, ואמנם שיפרה ביצועים, אבל עדיין נראה שהמעבד הוא צוואר הבקבוק.

כאן נכנסת ההתלבטות.

פלטפורמת AMD הכוללת FX-8320 ולוח MSI 970A-G43 תעלה לי 220 יורו בערך (אני גר בחו"ל ולכן המחירים ביורו).

פלטורמת Intel הכוללת i5-4690 עם לוח Gigabyte Z97M-DS3H תעלי לי משהו כמו 300 יורו.

אילו מהפלופורמות הנ"ל לדעתכם עדיפות עבורי?

תודה מראש לעונים!

פורסם

מה עם זכרון?

פורסם
  • מחבר

יש לי 4X4GB במהירות 1333 (תיקון למה שכתבתי למעלה). הסטיקים האלה ישמשו אותי בלוח החדש. לא רואה בעיית תאימות.

פורסם

אני לא ממש מבין בתחום של תוכנות העריכה, אבל לאור העובדה שכל פעולה שלך גורמת לעומס של 100% בכל הליבות במעבד אפשר בהחלט להבין שהמעבד הוא צוואר הבקבוק במערכת. אני מציע לך לחפש מידע ומבחני ביצועים לגבי התוכנות שבהן אתה משתמש (כולל התוספים/plugins) ולבדוק איזה איזה מעבד ייתן לך ביצועים טובים יותר, וחשוב לא פחות - האם התוכנות שלך מסוגלות לנצל יותר מ-4 ליבות (סביר להניח שכן, אבל אם לא, אז כנראה מעבד Core i5 יהיה הפתרון הכי טוב עבורך, שכן ביצועי ליבה בודדת של מעבדי אינטל בד"כ יהיה עדיף על ביצועי ליבה בודדת של מעבדי AMD).

אגב, האם שקלת אפשרות של שידרוג המעבד בלבד? אני רואה שהמעבד "החזק" ביותר המתאים ללוח שלך הוא ה Phenom II X6 1100T (מעבד בעל 6 ליבות, זיכרון L3 של 6MB ותדר עבודה של 3.3GHz, קישור). בדוק האם תוכל להשיג מעבד כזה בזול (כנראה משומש, שכן אני דיי בטוח שמעבדי ה Phenom לא מיוצרים כבר כמה שנים) - אולי זה ישתלם לך יותר מאשר החלפת הלוח והמעבד.

במידה ואתה אכן מחליף רק מעבד, וודא כי הוא נתמך ע"י הלוח שלך (בדוק בעמוד הלוח לפי גירסת הלוח - מסתבר שיש 4 גירסאות ללוח האם GA-MA78LMT-US2H), וכן שגירסת הביוס שלך מעודכנת לגירסה שמסוגלת לזהות את המעבד החדש.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה. לאחר חיפוש לא ממש מצאתי אפשרויות זולות למעבד שהצעת. בכל מקרה אם כבר אני משדרג אז אני מעדיף לקחת לוח חדש שיתן תמיכה ב-SATA III ו-USB 3.

אשמח לחוות דעת נוספות בעניין.

פורסם

להציע לך לקנות מעבד Core i7 ולוח אם מתאים זו לא חוכמה גדולה - זהו כנראה הפתרון הקל ביותר, שדיי בטוח שיתאים לך. השאלה היא האם זהו הפתרון המשתלם ביותר עבורך? בכדי לדעת את התשובה חייבים לדעת איך בדיוק התוכנות שלך מנצלות את המעבד. במקרה שלך בעיה נוספת היא המחירים - יכול להיות שמה שמשתלם עבורך מבחינת המחיר לא משתלם בארץ או להיפך (סביר להניח שהמחירים בארץ גבוהים יותר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה רבה. אני אמשיך לחפש עוד מידע.

ד"א, אופציה נוספת שיכולה להיות מעניינת עבורי היא לקנות i7 דור קודם. יש לי אפשרות לקנות i7-3770 משומש באותו המחיר שיעלה לי ה-AMD 8320 חדש (בערך 150 יורו).

האם זו לא האופציה שתיתן לי את התמורה הטובה ביותר בעבור המחיר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים