עבור לתוכן

השקטת ויברציות דיסק קשיח במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום פורום :jump:

בשנה האחרונה סבלתי מבעיית רעשי Humming וויברציות מהמחשב שברשותי (מפרט מימין) אשר באות בגלים בעקבות כונן קשיח מדגם אחר במחשב הרחוק 2 מטרים משלי, אשר נע במהירות שונה במעט (7201,7199 וכו')

חשבתי שרכישת מארז הNANOXIA DS2 תעזור לפתור את הבעיה, אבל היא רק החלישה את התופעה במעט.

לאחרונה הייתי על סף רכישת כבלי גומי לטובת תליית הכונן באוויר. הבעיה הייתה שהציוד עלה כ30 ש"ח, ושהיה צורך להתקין את הדיסק במיקום הכוננים האופטיים, מה שיוביל להתחממות.

גיליתי כאן: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=8240 כי יש דרך אחרת.

לקחתי ספוג מהקופסא של כרטיס המסך הישן שלי (7870XT) והרכבתי את הדיסק הקשיח בתצורה החדשה שלו ב2 המחשבים:

20150228_005331_zpsghajkagh.jpg

20150228_005339_zpsrzc33bha.jpg

20150228_005518_zpscpvlr42c.jpg

התוצאות? אפס וויברציות ואפס רעש.

אם יש לכם שאלות בנושא התפקוד של המחשב או ביצוע המוד אשמח לעזור.

בברכה,

אור כהן :)

פורסם

זה יושב על הספוג בלי חיבור לצדדים?

תבדוק טמפ' בדיסק.

פורסם

דיסק קשיח עובד ללא בעיה בלי אוורור "ישר עליו", אבל אם הספוג נראה לי שהוא כן הולך להתחמם

ובאמת אתה מקבל התאבכות ("גלים") בין דיסקים ב 2 מחשבים שונים במרחק 2 מטר ? (כשאתה מכבה את המחשב השני הגלים מפסיקים ?) לא הייתי מצפה להשפעה מכזה מרחק

פורסם
  • מחבר

שלום,

מצורפת תמונה של טמפרטורת הדיסק הקשיח לאחר בדיקת מאמץ:

HDtemp_zpsezydjjmn.jpg

לשאלות:

1. אכן, זה יושב בלי חיבור לצדדים, זאת על מנת למנוע ככל הניתן מעבר וויברציות של הדיסק למארז

2. גם נכון. לא האמנתי בהתחלה, חשבתי שאני הוזה, אבל לאחר בדיקה נוספת, זה המצב. אני כבר לא יודע איך עובדות הוויברציות...

פורסם

אני לא חושב שיש כאן שאלה של מאמץ רוב צריכת החשמל (ולכן ההתחממות) של דיסק קשיח היא המנוע שמסובב אותו, לא ראש הקריאה/כתיבה. נראה לי יותר כמו שאלה של כמה זמן ברציפות הוא עובד (למשהוא שבכללי לא צורך הרבה חשמל אבל יש לו גוף אלומיניום גדול, כמו דיסק קשיח, יכול לקחת שעה ויותר להגיע לטמפ' היציבה הסופית)

כמו כן, אם יש לך מאוורר מארז שמבוקרים על ידי טמפרטורות של מעבד וכו', יכול לקרות מצב שכשהמחשב ללא מאמץ הוא יחליש את המאווררים שמזרימים אוויר באזור הדיסק הקשיח, ואז הדיסק יהיה במצב החם ביותר

האם 2 המחשבים עומדים על שולחן משותף ? על הרצפה ? (זאת רצפה בקרוואן / "בנייה קלה" כלשהיא ?) איזה מארזים יש במחשבים ? מה קורה כשאתה מסובב את 1 מהמחשבים ב 90 מעלות כך שהם לא יעמדו כמו | | אלא כמו - | ?

פורסם
  • מחבר

אמת

קודם כל צדקת בנושא הHDD, אני עוקב אחר הטמפרטורה, מאז הבדיקה האחרונה הטמפרטורה התייצבה על 30 מעלות

HDtemp_zps9n3vw6ew.jpg

למארז אין מאווררים שמבוקרים על ידי טמפרטורת המעבד, הם מחוברים לבקר מאווררים ידני אשר מאפשר לי לקבוע את מהירותם.

כפי שתוכל לראות בתמונה הבאה:

20150228_124256_zpsvqhybfla.jpg

המחשבים לא עומדים על אותו שלוחן. אומנם הוא רציף, אך מפריד שולחן בין מחשב א' למחשב ב'.

כאן תציע לבדוק האם העובדה שהשולחן נוגע ב2 שולחנות המחשב, תורמת להעברת הוויברציות. בדקתי נושא זה, והפרדת השולחנות לא תורמת כלל לשיפור התופעה. נראה כי הוויברציות עוברות מהשולחן לרצפה ומהרצפה לשולחן.

הרצפה הינה רצפת שיש דרך אגב.

המארז הוא Nanoxia DS2, אשר ידוע בהשקטת המחשב. יש לו רגלי גומי למניעת וויברציות וגומי נוסף למניעת וויברציות בכלוב הדיסק הקשיח. אף אחד מהם לא העלים לחלוטין את התופעה.

לא בדקתי את עניין הסיבוב, זה נשמע מעניין, אבל אני לא מעוניין לפרק ולהרכיב מחדש את ההרכבה, מפני שכרגע התופעה נעלמה.

אגב, ביצעתי ניסיון נוסף בשנה האחרונה אשר כלל את הצבת מחשב אחד (הימני) על הרצפה, מתחת לשולחן. התופעה המשיכה

פורסם

הייתי בודק אפשרות של העברה דרך האוויר מקירות המתכת המקבילים של 2 המארזים (1 עובד כמו subwoofer, השני שעומד מולו ובמקביל אליו קולט את התנודות)

פורסם
  • מחבר

זאת אופציה אפשרית ומעניינת... ואף מאוד סבירה, למרות שגם כאשר המארזים לא היו מקבילים (אחד על הרצפה) הרעש עדיין נוצר.

מה זה משנה? :) זה נגמר סוף סוף.

אני מאמין שבעיה זו ייחודית לכונן הHD103SJ, לפחות בעוצמה הנ"ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים