עבור לתוכן

חוות דעת על שדרוג מחשב ב 3K

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתכנן לבצע שדרוג מחשב וקיבלתי מפרט שדרוג מחבר בעבודה,

אני צריך לוח אם, מעבד וכרטיס מסך בעיקר. התקציב שלי זה 3000, והמחשב מיודע בעיקר

לעבודות בתלת מימד (מאיה וכ'ו), ומעט למשחקים. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט.

או שאם יש הצעות לשינוי, אני מתכנן לשדרג בימים הקרובים.

פורסם

א. הייתי רוצה לראות את כל המפרט הנוכחי

ב. איך אתה עם כרטיס מסך משומש? ו\או כרטיס מסך משומש שבאחריות?

ג. מה מצאת\החבר לעבודה מצא בלוח הזה שעולה כמעט כפול מH81M במקום להשקיע את הסכום הזה בכרטיס מסך?

ד. במחשבה שנייה נראה שכדאי שתמלא טופס לבקשת מפרט עבור מחשב חדש, תציין את הרכיבים שכבר יש ברשותך (אילו שאינם מכוונים לעבור שדרוג) כך תקבל תגובות מדויקות יותר.

פורסם
  • מחבר

היי, המפרט שלי כרגע זה

מעבד - Intel i5 2500

לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3

זיכרון - 16G

כרטיס מסך - Geforce 630

לפני מספר חודשים קניתי ספק כוח של Antec, לדעתי רוב הבעיה שלי מגיעה מהמעבד והלוח אם.

בכל מקרה הנה השאלון

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אני מתעסק בתלת, מאיה, זיבראש וכ'ו.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 2

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא מחייב אבל לרוב אני קונה ב KSP

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בתקווה עד שבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

פורסם

אם מעבד כמו שלך ולצרכיי רינדור בעריכה גרפית אני לא הייתי מתפשר על פחות מI7 .

לא סיפרת איזה ספק בדיוק יש ברשותך וגם לא ענית על השאלה שלי בנוגע לכרטיס מסך משומש.

בגדול אני מאמין שהתקציב אינו מספק כדי לקבל את השדרוג המשמעותי שאתה מצפה לו ולכן הייתי משדרג בחלקים,

כרטיס מסך עכשיו ומעבד ולוח בעתיד כשתגיע סדרה חדשה שתשנה את השוק.

גם איזה כונן SSD לא יזיק לך בכלל, אתה מוכך לקרוא על זה קצת זה עולם אחר במינימום השקעה.

פורסם
  • מחבר

כבר עכשיו אני עובד בצורה טובה ואני רוצה לשפר את זה קצת, אני לא מתכנן לשדרוג

מאוד מאסיבי בגלל שאין לי את הכסף לזה וגם מבחינת עבודה אני יותר מרנדר תמונות ולא סרטונים

כבדים, ככה שלעשות את השדרוג בשני חלקים נראה לי לא נכון.

לגבי הספק כוח זה של Antec וזה 550W, אני די בטוח שזה הדגם המדויק

ספק כח אקטיבי Antec 550W 80+ Gold TP-550C.

לגבי הכרטיס מסך אני מעדיף חדש.

ואני אבדוק בסופ"ש לגבי הSSD, יכול להיות שאפילו יש לי את זה ואני לא מודע, אני אבדוק.

פורסם

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה :

ההבדל בין המעבד שלך למעבד שאתה רוצה לרכוש הוא מזערי בייחס לסכום ההשקעה ולכן הוא פשוט לא משתלם.

תחשוב על זה קצת תבדוק את עניין ה SSD ותחזור עם תשובות כדי שנהיה חכמים יותר בבחירת כרטיס מתאים לתקציב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים