עבור לתוכן

דיסק SATA פנימי - מה עדיף, WS או Seagate ?

Featured Replies

פורסם

צריך להוסיף נפח לאחסון DATA ומעוניין לקנות 2 דיסקים של 3TB שיוגדרו ב-RAID1

מתלבט בין 2 דגמים:

[h=4]Seagate 3TB - Barracuda 7200.14 series - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - NCQ support[/h][h=4]3TB - 3.5 inch - WD Caviar Green series - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - IntelliPower technology[/h]המחירים דיי דומים ומשתנים מחנות לחנות

מה לדעתכם עדיף מבחינת מחיר, ביצועים ואמינות ?

פורסם

אבל אחריות...

שלוש שנים לעומת שנתיים.

והסיגייט שלי כשל יומיים אחרי תום האחריות (1TB ברקודה)

פורסם

לא אמרתי שום דבר על דעתך.

הוספתי עוד שיקול שכדאי שיעשה פותח התראד... אחריות זה שיקול.

פורסם

מניסיון אישי, ומניסיון ברחבי העולם סיגייט הכי פחות אמינים. עם זאת לא ניתן לומר שהדיסק של WD יחזיק יותר זמן מעמד. היו לי בחיי מספר דיסקים שכשלו, רובם של סיגייט, אך היה גם אחד של WD.

אם אתה מתכנן מערך RAID שים לב שאף אחת מהחברות לא ממליצה על שימוש בדיסקים שבחרת למערך זה, ויש להם דיסקים יעודיים ל-NAS (עם אחריות יותר ארוכה ומחיר יותר גבוה). אם הדיסק שלך אמור לבצע כתיבה וקריאה ממושכים או לעיתים תכופות דיסק ה-GREEN אינו בשבילך, ובעל סיכוי גבוה לשבוק חיים מהר מהצפוי.

לתשומת לבך. מעבר לזאת, תמוה בעיני מדוע לך מערך RAID עם דיסקים של 3TB, כשקיימים היום דיסקים של 6TB ו-8TB. אם מה שאתה מחפש זה אמינות לטווח רחוק קח דיסק של 6TB או 8TB ותגבה אותו מדי פעם עם דיסק חיצוני.

פורסם

סיגייט אולי מהירים מאוד אבל האמינות שלהם לא משהו בכלל... בעבר המלצתי עליהם הרבה עד שהבנתי מה האמינות שלהם.

פורסם

היה לי כונן של סיגייט והוא החזיק ארבע שנים ועדיין עבד למרות שלא לקחתי איתו סיכון כי הוא כבר הראה סימנים שהוא מתישהוא ימות

גם WD לא להיט האמינות שלהם לפעמים בעייתית

פורסם
  • מחבר

הדיסקים מיועדים לשימוש ביתי - בעיקר לאחסון תמונות, לא תהיה כתיבה ממושכת, קריאה ממושכת יכולה להיות בזמן צפייה בסרטים בלבד, כך שאני חושב שאין צורך בכוננים המיועדים ל-NAS.

כמובן שאני מגבה את הנתונים (ושומר שני העתקים - אחד מחוץ לבית), אבל כפי שאני מכיר את חוקי מרפי, הכשל בדיסק יתרחש כאשר יש מכסימום שינויים מהגיבוי האחרון :cry: ולכן כאיש סיסטם, אני מרגיש רגוע יותר כאשר החומר החשוב נמצא על כונן שמוגדר כ-MIRROR כך שהוא יכול לשרוד נפילה של דיסק אחד. כיום מותקנים אצלי שני כוננים 2TB WD Green ואין בעיה מבחינת ביצועים כך שאני חושב על רכישת כוננים נוספים מאותה סדרה (הייתי מעדיף 4TB אבל תקציבית, כנראה שעדיף 3TB) ומכל התגובות בפורום, נראה לי שזה מה שאקנה. הבעיה היחידה היא שבלוח האם יש רק שני פורטים פנויים של SATA 6 gB/s ואם אשתמש בהם ל-RAID הנוסף, לא יישאר פורט מהיר לחיבור SSD, אם ארצה להוסיף אחד בעתיד, ל-4 הפורטים של SATA 3 GB/s מחוברים דיסק בודד WD 500GB Blue של מערכת ההפעלה, כונן DVD R/W ושני כוננים WD 2TB Green ב-RAID1, מה אתם מציעים לעשות כדי לאפשר חיבור SSD בעתיד (אם יותקן, יבוא במקום הכונן של 500GB)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים