עבור לתוכן

עזרה בבחירת מערכת הפעלה למחשב חלש

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן קיבלתי מחשב נייד מאבא שלי,

המחשב: אטום N270, 1.6GH,

זיכרון: 1GB

מסך 10-11 אינצ'

באופן מפתיע מותקן עליו וינדוס 7, עובד עליו איטי מאוד.

חשבתי להתקין עליו לינוקס, אני רוצה מערכת הפעלה שתהיה קלה מבחינת עומס עבודה, וקלה לתפעול (כבר כמה שנים לא עבדתי עם לינוקס, ומעולם לא הייתי מומחה בתחום).

על איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים?

פורסם

Ubuntu?

פורסם

לא הלינוקס שהייתי ממליץ לאף אחד כ "לינוקס ברירת מחדל". והיא לא הולכת להיות מהרה על 1G RAMאם היה לך כבר מגע קודם אם לינוקס, מה הרמה שלך ?

פורסם
  • מחבר

יצא לי לעבוד עם לינוקס, בעבר,

אני לא איש מחשבים במקצועי, אבל יש לי רקע רחב.

אהבתי את אובונטו, אבל ממה שזכור לי היו לו בעיות והוא היה כבד.

אני זקוק לסביבה יחסית ידידותית עבורי, וקלה עבור המחשב.

בעדיפות לזה שהיא תהיה קלה למחשב,

עם הידידותיות אני אתמודד.

פורסם

אני מנחש שאתה מדבר פה על EEEPC כלשהו?

בעבר ניסיתי להתקין לינוקס על EEEPC והיו איזה 2 3 דרייברים שלא הצלחתי להתקין על הלינוקס. תבדוק את זה מראש

פורסם

אם אתה תתמודד אם מערכת שצריכה הבנה והתעסקות, תבדוק מערכות הפעלה "קלות" כמו arch. אני משתמש בה על מחשבים דומים. ההתקנה והניהול מהקונסול, אתה יכול להתקין דסקטופים שונים לפי מה שבא לך

אם אתה מחפש מערכת "ידידותית" - אלה כבדות יותר מהתחלה, אבל אתה עדיין יכול לפצות על זה אם דסקטופ קל (אבל גם ריק יותר) כמו LXDE/XFCE. תנסה את הגרסאות האלה של אובונטו או של מערכת לינוקס "נפוצה" אחרת

פורסם

windows XP

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק את מערכות הפעלה שהצעתם,

לגבי XP, חשבתי על זה, משום מה המחשב מסרב להפעיל את ההתקנה מ - USB, או להתקין במקביל לוידוס 7

פורסם

אם ניתן לפרק את הדיסק הקשיח, תעביר אותו למחשב אחר, תתקין XP, תעביר בחזרה

ל XP בכללי (חוץ מגרסאות ה POS) אין יותר עדכונים - מה שאומר שהיא לא בטוחה יותר אם המחשב מחובר לאינטרנט (הוא יהיה מחובר נכון ?). - לא בעיה אם המחשב אינו משמש למטרות חשובות ולא מקבל גישה לדברים קריטיים (חשבונות משתמש בשירותי אינטרנט שונים וכו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים