עבור לתוכן

רכישה של "דיסק חיצוני" מבוסס על 2 דיסקים במערך רייד 1 או בנייה עצמית עצמית של מעך כזה

Featured Replies

פורסם

פיתרונות מדף קיימים , אבל עולים הון עתק ואף פעם אי אפשר לדעת בדיוק מה "דחפו לך " בתור דיסקים קשיחים.--------------מצד שני , בנייה עצמית על -ידי רכישת מגירה מתאימה ודיסקים קשיחים בניפרד עלולה להיות בעיתית ומסורבלת היות ולא תמיד הדיסקים הקשיחים פועלים באופן אופטימלי ולעיתים הם "נופלים" מהמערך משום שבקר הרייד ה5מובנה במגירה פשוט "לא אוהב" אותם למרות שהם תקינים לחלוטין. מה לדעתכם הפיתרון המומלץ והיותר בטוח לגיבויים בנפחים גדולים ?------ אגב . התפרסמו כאן ידיעות כבר לפני כמה חודשים טובים שהן סיגייט והן טושיבה מוציאות לשוק קשיחים בנפחים של 8 וגם של 10 , במחירים של פחות מ 300 דולר .מישהו כאן יודע , תכלס מתי הם יגיעו לשוק בארץ?( דיסקים קשיחים הם מוצרים שאני חושש לרכוש בחו"ל ,עקב רגישותם הרבה לזעזועים ולמכות העלולות להיגרם להם בזמן המשלוח לארץ )

פורסם

נתחיל מהסוף,כרגע בארץ ראיתי באתרים של IQPC,פלונטר,זיגזג וגם אייבורי(למרות שכרגע הם הורידו אותו מהאתר) שניתן לקנות את הסיגייט 8 טרה,10 טרה עוד לא הגיע לארץ.

wd My Book Duo הם אולי פתרון עבורך,מכילים כונני WD RED שמיועדים לעבדו במערך רייד(מארז עם שני הכוננים בפנים יקר יותר מלהרכיב לבד,אבל המארז שלהם לפי ביקורות שראיתי מכיל גם תוכנה לניהול הרייד).

לדעתי גיבוי ברייד 1 הוא לא באמת גיבוי מכיוון שלמרות שהמידע נרשם לשני כוננים בנפרד,עדיין יש סיכוי ששני הכוננים ימותו למשל בהפסקת חשמל,לא סיכוי גדול אבל קיים,דרך הגיבוי שלי היא לגבות ל...שני כוננים נפרדים,אני מבצע את זה דרך תחנת עגינה ומחזיק תמיד שני עותקים של אותו גיבוי בשני כוננים נפרדים,נכון זה לוקח פי 2 זמן אבל תחשוב כמה זמן תצטרך להשקיע בשחזור מידע.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מגירה חיצונית עם 2 דיסקים שעובדים ברייד , ניתן לנתק מהחשמל כמו כל דיסק חיצוני וכך להימנע בדרך כלל מאותם קפיצות מתח הרסניות אשר מתרחשות לעיתים אחרי חידוש הזרם אחרי הפסקות חשמל .

ניתן גם להפעיל את המגירה הזאת באמצעות הזנת מתח מאל-פסק .

אצלי לדוגמא ב ups , ישנה יציאה נוספת , שאני יכול לסדר כך שהיא תתן מתח למגירה .

מכאן שאני לא רואה את הטעם בגיבוי לשני דיסקים חיצונים .

זה גם מסורבל ,גם יקר וגם לוקח זמן רב וטירחה לא מועטה

פורסם
  • מחבר

כיצד עושים עריכה לכותרת של הדיון?

פורסם
  • מחבר

דעות נוספות .?

פורסם
  • מחבר

...........

פורסם
  • מחבר

הדיסקים בנפחים של 8TB יקרים ועולים כ-1500 שח .בנוסף הם בטכנולוגייה חדשה שעדיין לא הוכיחה את אמינותה .נראה לי שבשלב הזה עדיף לרכוש 2 דיסקים חיצוניים בנפח של 4TB .שני דיסקים כאלו , יעלו ביחד ,בערך את אותו הסכום שיעלה דיסק קשיח יחיד בנפח של 8 טרה .אנא הביעו את דעתכם בעניין .

פורסם

אני ממליץ לך על משהו אחר - שגם יתן לך עלות\תועלת" וגם יהיה פתוח לשינויים בעתיד

NAS קטן שתומך ב-RAID5 - שים 3 דיסקים של 4 טרה - בנטו תקבל 8 - תלך על דיסקים איטיים יותר - כי הם בד"כ אמינים יותר ומתחממים הרבה פחות - גם ככה הצוואר בקבוק שלך לא יהיה ביצועי הדיסקים.

ההגיון ב-RAID5 הוא בכך שאתה לא "מבזבז" נפח כמו שאתה מבזבז ב-RAID1

אם יש לך סבלנות תבנה לעצמך אחד כזה אם לא תרכוש (אישית יש נסיון טוב מאוד עם QNAP)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה גבריאל .ישנה בעייה אחת עיקרית וזה עניין העלות .אין נאס ל 3 , יש רק ל 4 וזה כבר סיפור של 1800 שקל ללא דיסקים .דיסקים יעודיים לרייד כמו wd raidseagate nas עולים כ 1000 שח לדיסק של 4 טרה .כך שבחישוב מהיר מגיעים לעלות של כ 5000 שח .נכון שאפשר לחסוך כמה מאות שקלים, אם משתמשים בדיסקים שאינם יעודיים למערכות רייד , אולם עדיין הסיפור מסתכם ביותר מ 4000 שקל .חיסכון כזה הינו זניח בהתחשב בעלות הכוללת של המערכת .כמו כן הבנתי שמובטח בחיסכון כזה , כאב ראש עקב "נפילה " של דיסקים מהמערך בגלל סקטור פגום או איטיות זמנית של אחד מהדיסקים שאינה מעידה על כשל מלא אלא על בלאי שמיצטבר עם הזמן , אולם הבקר "חושב" בטעות שאותו דיסקגמור ופולט אותו מהמערך למרות שבתור דיסק קשיח בודד במחשב שולחני היה יכול לעבוד הייטב עוד שנים רבות .

פורסם
  • מחבר

מבקש פידבק מחברה שהתנסו עם מערכי רייד שכאלו , שהם הקימו בעצמם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים