עבור לתוכן

כבל רשת במקום קו טלפון קיים

Featured Replies

פורסם

הבית שלי הוא דו קומתי, הרבה קירות וזה ממש מקשה על הקליטה של הWIFI

יש לי הוט בשילוב עם נטויז'ן עם נטבוקס שמשמש כראוטר אלחוטי, אינטרנט 30 מגה.

כל זה נמצא בבית בקומה הראשונה בממ"ד.

מחשב נייח אחד מחובר בצורה קווית

מחשב נייח שני מחובר דרך WIFI, ובגלל שהוא נמצא באותה קומה אז הקליטה מעולה

מחשב נייד בחדר שלי בקומה השנייה, קליטה על הפנים, speedtest שאני עושה מביא לי גג 10 מגה מהירות.

ויש חדרים שבכלל אין בהם קליטה, כאלה שאני חייב בהם WIFI!

כי אני הולך לחבר מזרים מדיה נוסף ורוצה שגם הפלאפונים יקלטו אותו בכל הבית.

פתרתי את הבעיה ע"י חיבור של ראוטר אלחוטי נוסף (Edimax BR-6428nC) במצב של Range extender בנקודה בה יש לו מספיק קליטה מהראוטר של נטויז'ן.

הבעיה עם הראוטר של Edimax שבמצב הזה, המהירות המקסימלית שהוא נותן לי לגלוש בה היא 15MBPS, בלי קשר לקליטה. גם אם אני שם את כל המכשירים באותו חדר, ומתחבר לRange extender

זה שיפור מן הסתם אבל אני צריך במחשב שלי כמה שיותר מהירות, כי גם מעבירים קבצים ממחשב למחשב, אני רוצה להזרים וידאו בצורה טובה.

יש לי בבית קו טלפון שלא בשימוש, וניסיתי לחבר עליו כבל רשת (בקצוות) אך ללא הצלחה, ואחרי חפירה באינטרנט ובפורום הבנתי שזה לא אפשרי. מצאתי גם נושא שפתחו פה על זה, ואיך זה לא צלח לבן אדם שניסה את זה.

חשבתי על לנסות למשוך כבל רשת CAT6 במקום הקו טלפון ואז אוכל לחבר את הראוטר של Edimax בקומה השנייה ללא איבוד מהירות. אבל אין לי שום ידע בזה, מה בדיוק אני צריך. איך אני עושה את זה, איזה מרחקים מותר, כלים שאני צריך, וכל זה. אז אני אשמח לעזרה וטיפים. ותודה מראש.

פורסם

הפתרון של השחלת כבל רשת במקום כבל הטלפון הוא פתרון נכון, אבל אם אין לך ניסיון בהשחלת כבלים בתעלות הייתי ממליץ שתעזר באיש מקצוע שישעשה את העבודה. לצורך עבודת ההשחלה אתה צריך סטלבנד ולפעול על פי ההוראות הבאות:

-קושר היטב את כבל הטלפון לסטלבנד.

-מושך את כבל הטלפון עד שהקצה של הסטלבנד מבצבצ בצד השני.

-מנתק את כהל הטלפון וקושר לקצה הסטלבנד המבצבץ את כבל הרשת היטב .

-מושך את הסטלבנד עד שמגיע לצד השני - סיימת את ההשחלה של כבל הרשת.

-מבצע 2 קונקטורים או שני שקעים עבור כבל הרשת.

פורסם
  • מחבר

מעדיף לעשות את זה בעצמי.

אני רוצה לפזר כבלי רשת בכל הבית, שיהיה פחות אלחוטי ויותר חוטי.

יש לי ארון מרכזי שבו כל החוטי טלפון נפגשים, אשים שם את המודם והראוטר של נטויז'ן, ואני רוצה למשוך ל3 נקודות כבלי רשת (שקעי טלפון קיימים.

אי אפשר לקשור את כבל הרשת לכבל של הקו טלפון ולמשוך החוצה את הקו טלפון בלי הסטלבנדר הזה?

פשוט נשמע לי כמו סיבוך.

מאיפה אני יכול לרכוש כבל רשת לפי מטרים וחיבורי רשת? ואיך נקרא הכלי איתו עושים את החיבורים עצמם, גם איפה קונים אותו? לא אעשה שקעים, אני חושב שזה מיותר.

סליחה על החפירה אבל אני באמת לא מבין בנושא רשתות ורוצה ללמוד.

פורסם

1. משיכה בלי סטלבנד היא מתכון לקטסטרופה. אם כבל הטלפון יקרע - אתה תשאר עם חצי כבל תקוע בתעלה ולפתור את הסיבוך הזה זה סיפור.

2. כבל רשת לפי מטר קונים אצל כל סיטונאי חשמל. קנה גליל של 100 מטר ויש לך מספיק כבל לכל ההשחלות.

3. תקעי רשת אפשר לרכוש גם אצל הסיטונאי או ב-EBAY.

4. לוחץ תקעים - שוב אצל הסיטונאי או שוב אצל EBAY.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים