עבור לתוכן

האם יש דרך להתפטר מ yac ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

תוכנה בשם yac השתלטה על הדפדפן שלי ואינני יכול לגלוש לאתר כלשהו מבלי שזה יעבור דרך האתר של yac המעכב גלישה כי הוא רושם את כל נתוני הגלישה שלי.

הסרתי את הדפדפן (פיירפוקס) והתקנתי מחדש וזה לא עזר. ב add ons הסרתי הכל, בלוח הבקרה והיכן לא, אך אי אפשר להתפטר מזהץ

מישהו התנסה בכך?

פורסם

תנסה לבצע סריקה עם malwarebytes או emsisoft anti-malware

פורסם

זאת תוכנת זבל לגיטימית לגמרי. אתה מבין שאתה *התקנת* אותה בעצמך?

פורסם
  • מחבר

- - - תגובה אוחדה: - - -

- - - תגובה אוחדה: - - -

תודה, אנסה במהלך היום

נערך על-ידי pssheba

פורסם

אני באמת כבר לא יודע מה לכתוב לך פה...

אני שואל את מנוע החיפוש "how to remove yac".

הוא עונה לי עם מעלה לשני מיליון תוצאות.

כל מי שהתקין את זה (בתום לב או מחוסר הבנה) איכשהו נתקל בשאלה הזאת.

פורסם
  • מחבר
תנסה לבצע סריקה עם malwarebytes או emsisoft anti-malware

malewarebytes לא הועילה :( היא מצאה הרבה תוכנות זדוניות אך לא את "יאק החמקמק".

אגב, חשוב מאוד: היתה לי תוכנה זדונית אחרת (שכחתי שמה) וחיפשתי בגוגל כיצד להסיר אותה. מצאתי מאמר מושכל המתאר את חסרונותיה ונזקיה של אותה "נוזקה" (כך קוראים לזה בעברית לא?) ובסוף אותו מאמר מדעי ניתנה המלצה לתוכנת "אנטי נוזקה" שתנקה לי את הנוזקה שקנתה מקום אצלי במחשב (אכן, אחר התקנת תוכנה חינמית שהורדתי מהאינטרנט) שגם את שמה שכחתי.

תוכנת ה "אנטי נוזקה" שהציע לי המומחה באינטרנט אכן ניקתה לי את המחשב מכל הזבל והגבירה את מהירות איתחול המחשב וההתחברות לאינטרנט אך לצד יתרונותיה שלא יסולאו בפז היא התקינה לי את yac שהשתלט לי לחלוטין על הדפדפן ומפנה אותי לאתרים שאין לי חפץ בהם אך הם (האתרים) מעונינים בהגדלת תעבורה וכך אני מוצא עצמי כל היום מבקר באתרים הרוצים להגדיל את נפח התעבורה אליהם.

חיפשתי שוב בגוגל דרך להתפטר מהנוזקה החדשה ושוב מצאתי מאמרים מדעיים המתארים באופן יסודי ומפורט את הנזק הרב ש ב yac וממליצים על "אנטי נוזקה" אחר..

אנסה את התוכנה השניה שהצעת.

פורסם

אל תוריד תוכנות מאתרי הורדות בשום פנים ואופן. רק מאתר היצרן שלהן. אתרי הורדות כדוגמת CNET, מרבים לצרף לתוכנות המוצעות להורדה, התקנות מטעמם, שמכילות (גם אם התוכנה היא בקוד פתוח) נוזקות או תוכנות לא רצויות אחרות.

כמו כן, בעת התקנת תוכנה, תמיד תבחר בהתקנה מותאמת אישית (Custom Installtion), תעקוב אחר החלונות שמופיעים, ותסיר כל X מהצעה לשנות את הגדרות הדפדפן או להתקין תוכנה שאיננה קשורה לתוכנה המותקנת. במידה וההתקנה לא מאפשרת לך להתקין את התוכנה כאשר אתה מסיר את ה-X מההצעות לשנות את הגדרות הדפדפן או להתקין תוכנה אחרת (כמו שקורה למשל עם DAP, שבגין זה הפסקתי להשתמש בה), לבטל מיד את ההתקנה, ולא להתקרב לתוכנה בשום פנים ואופן.

ניסיתי לחפש ב-Malwaretips.com דרכים להסיר את Yac, אך לא מצאתי.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בלוח בקרה, איפה שאתה מסיר התקנות של תוכנות תחפש yet another cleaner ותסיר אותו, זה בעצם ראשי תיבות YAC.

אל תתקין דברים מהסוג הזה גם אם תקפוץ הודעה מאתר כלשהו ותודיע לך שהמחשב נגוע. בולשיט.

פורסם

הייתי רוצה לכתוב מדריך להימנעות מסיכונים ונזקים בתחום הורדות התוכנה והאינטרנט.

אבל זה לא כל כך פשוט כמו להעביר רשימה של "אל תעשה".

צריך גם רשימה של "כך תעשה".

ומעבר להכל צריך היכרות ונסיון מצטבר כדי להגיע להחלטות דרך חשיבה והבנה, ולא סתם שורה של כללים סתומים כאלו ואחרים.

הדבר הראשון שצריך ללמוד זה שהאינטרנט הוא לא מקום בטוח.

יש הרבה נוזקות ורוגלות, ואנשים ואתרים שמחפשים להשתיל אותם אצל אנשים בשלל דרכים יצירתיות.

גם באתרים לכאורה לגיטימים ישנם פרסומות שעלולות להוביל להורדות והתקנות נוזקות.

אפילו בTPB יש פרסומת/לינק שמופיעה כבאנר "DOWNLOAD" שמוביל להתקנת קישקוש כלשהיא.

האינטרנט הפך להיות מקום מסוכן, ואנשים צריכים לעבור הדרכות כדי שידעו איך לחצות את שדה המוקשים.

פורסם

^^ אפשר לחשוב שזה משהו שקרה שלשום ועדיין יש אנשים שלא מודעים לשינוי.

לכל מי שמאמין להבטחות באינטרנט על תוכנות פלא (חינמיות, כן?) שיסדרו לו את המחשב ויאיצו לו את מהירות הגלישה, יש לי גשר באיזור ברוקלין שאני רוצה למכור במחיר מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים