עבור לתוכן

התלבטות לגבי קניית מסך Dell UltraSharp 24 Monitor - לעריכת תמונות, סרטוני וידאו וצבע

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה לשדרג את המסך הישן שלי למשהו חדש. אני מחפש מסך מכוייל צבע בשביל עריכת צבע לוידאו ותמונות מדוייקת, ושהמסך יהיה חד. לפי מה שראיתי על המסך הזה, ( Dell UltraSharp 24 Monitor - U2412M ), היחס שלו הוא 10:9. מה החסרונות והייתרונות של זה? לפי מה שהבנתי לעריכת וידאו על מסך אחד זה עדיף. קראתי גם בפורום פה שלמסך הזה יש בעיה אבל לא הבנתי על מה היא משפיעה ואיך אני יודע אם היא תפריע לי או לא. ודבר אחרון- ראיתי גם שאין לו כניסת HDMI ולי אין יציאת DVI או דיספליי פורט, ואני לא רוצה להשתמש בVGA. יש אופציה שלא מורידה איכות לתמונה להעביר בין HDMI לדיספליי פורט?

תודה מראש :)

נ.ב.: קישור לדף של המסך באתר של דל: http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=19&l=en&sku=320-2676

פורסם

שלום לך וברוך הבא לפורום. :hi:

המסך U2412M אכן מומלץ באופן כללי, ולעבודה הרזולוציה הגבוהה יותר (ביחס לרוב המסכים כיום שהם FHD) אכן תורמת (לטעמי).

בלי לדעת על איזו "בעיה" אתה מדבר קשה לדעת האם זה יפריע לך או לא. בכל אופן, אין למסך הזה בעיות קריטיות שבגללן היינו מפסיקים להמליץ עליו.

לגבי העברת וידאו ללא אובדן איכות - אתה יכול להשתמש בכבל HDMI-DVI או מתאם HDMI-DVI. משום שHDMI וDVI מעבירים אותו אות (רק צורת החיבור שונה), זה מתאם פאסיבי, זול וללא כל אובדן איכות, אפילו תאורטי.

בכל מקרה, אם אתה רוצה צבע באמת מדויק, אל לך לסמוך על אף מסך שיהיה מכויל מספיק מהקופסה, ומומלץ להשתמש במכשיר כיול חיצוני. לחילופין, ניתן לעשות כיול "לפי העין" באתר Lagom.NL.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה

הבעיה שקראתי עליה היא בעיה בציפוי של המסך שגורמת לתמונה להראות פחות טוב לפי מה שהבנתי.

בנוסף, אתה ממליץ על HDMI-DVI ולא על HDMI לדיספלייפורט? למה?

פורסם

לפי דיווחים, הציפוי שלו מעט יותר "מחוספס" מאשר של חלק מהמסכים המודרניים. זה לא גורם לתמונה להיראות פחות טוב, אבל גורם למראה קצת "מנצנץ" כאשר מתבוננים ברקע לבן. יש אחוז מסוים של אנשים שטוענים שזה מפריע להם.

אני ממליץ על מתאם HDMI-DVI כי זה פשוט ועובד. אין מתאם מHDMI לDP. צריך ממיר וזה סתם מסורבל ויקר, ואין לזה שום יתרון.

פורסם
  • מחבר

יש את הכבל הזה, מHDMI לDP ( קישור: http://ksp.co.il/?uin=16491 ). בלי המרה. פספסתי משהו?

פורסם

זה עובד מיציאת DP לכניסת HDMI - לא הפוך.

הסיבה שזה ככה היא כי יציאת DP יודעת גם להוציא HDMI. זה חלק מהתקן.

אבל כניסת DP לא יודעת לקבל HDMI.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי, תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים