עבור לתוכן

התייעצות: תקלה עם כרטיס מסך (עדכון: הוחלף אך יש בעיה)

Featured Replies

פורסם

יש לי CF7870 אבל משום מה, קלטתי שלשום שהאופציה של CF לא עובדת (DISABLED) במנהל התוכנה של AMD. מאוד מוזר.

בכל מקרה, הפעלתי את ה-CF.

אתמול התקנתי את המשחק FARCRY4 והמשחק פשוט קורס ברמה של כרטיס מסך

שאני רואה פתאום שחור ב-3 המסכים שלי, ואז באחד מהם (לפעמים האמצעי ולפעמים הימני) מעין קווים צבעוניים כאלה על כך המסך.

זה לא שאפשר לסגור את המשחק כי המחשב כבר לא ממש עובד טוב, אפשר רק ריסט.

חשבתי זה עניין דרייברים אז התקנתי את האחרונים. פתאום המשחק כן עובד, התחלתי לשחק והכל. ואז באיזו סצינה שוב פעם אותו דבר.

התקנתי דרייברים BETA. וואלה אותו דבר. כל פעם זה בזמן שונה, לפעמים לפני שהמשחק עולה, או אחרי או בזמן טעינה.

חשבתי אולי המשחק לא מותאם היטב עם CF אז ביטלתי את זה במנהל התוכנה של AMD ועדיין אותה תקלה.

הרצתי BF4 ששיחקתי בו די הרבה בחצי שנה האחרונה או יותר ואותה תקלה בדיוק! אותם קווים צבעוניים ואובדן קלט למסכים.

ניתקתי את הגשר בין הכרטיסים, כמו כן אמרתי שביטלתי את ה-CF. עדיין אותו דבר.

החלטתי אופציה אחרונה לחבר את 3 המסכים לכרטיס השני, התחתון ולראות מה קורה.

פתאום הכל עובד מצוין. שיחקתי במשחק רצוף איזה שעתיים ואחר כך עוד שעה. בלי בעיה, לא קרס פעם אחת.

את הכרטיסי מסך קניתי ברכישה הקבוצתית שהיתה כאן בפורום לכרטיסי ה7870, 7970 וכו' מ-TMS שהיו אדיבים לשמור לי שניים בצד.

אני לא זוכר בדיוק מתי זה היה, אולי בקושי שנתיים. לא מאמין שיותר אז הכרטיס אמור להיות באחריות.

המאווררים שלו עובדים,

הטמפ' במנוחה 38-42 מעלות עם 3 מסכים (אחד 1440p) שזה יחסית מצוין.

אוכל להביא את הכרטיס ל-TMS רק בשישי, לכן אני פותח את הדיון כי מעולם לא נתקלתי בתקלה שכזו. מילא משחק קורס וכאלה, אבל לא הקווים האלה שזה משהו מוזר מאוד.

מישהו נתקל בזה? בוודאות תקלה בכרטיס מסך? אולי אוכל להשכיל מהדיון לעתיד.

תודה! :xyxthumbs:

פורסם

יצא לי להיתקל בתופעת הפסים בכרטיס ONBOARD מלפני כמעט עשור.

זה כשיש פיק מלווה בDROP FPS פתאום יש תקיעה קטנה ואז מסיבת דיסקו עם פסים צבעונים בכל המסך על גבי התמונה, עד לריסט.

אני פתרתי את התופעה בזנו על ידי החלפת כרטיס :cwm3:

להערכתי הכללית, עומס יתר לתקופה ארוכה שיבש לו את המערך התקין והוא פשוט נגמר.

כנראה שהראשון שלך בדרך לעולמו והשני עדיין תקין. אך זה לא אומר שלא תוכל לנצל את הראשון לCF כי הליבה והזיכרון שלו עדיין מצליחים לשמש אותך.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה. אביא מחר את הכרטיס ל-TMS, נראה שיבדקו אותו במעבדה / יבואן ונראה מה יגידו על זה.

השני דווקא עובד מצוין. לא יודע ממתי ההגדרה של ה-CF מבוטלת. שיחקתי ב-BF4 על הגדרות גבוהות והכל היה חלק, בלי לאגים.

מוזר מאוד... לא הרגשתי כלום.

פורסם

תבדוק את עצמך שוב

אתה משחק FHD ULTRA +AA עם כל הפילטרים והכל חלק?

מוזר. אתה אמור לסבול קצת ללא CF .

פורסם
  • מחבר

אם אינני טועה זה היה על HIGH, או קצת יותר מזה

אבל AA ביטלתי שם, MFAA משהו כזה אני זוכר.

בגלל שאני עם כרטיס בודד שמתי ב-FC4 רק הגדרות HIGH ולא ULTRA.

פורסם

FC4 רוצח כרטיסים בלי סיבה ברורה.

HIGH בלי אפקטים זה גם בגדר מקרטע כל כרטיסים טובים משלך.

היתכן שאתה עדיין בCF ואתה טועה ?

אגב MFAA זה 'סוג' של AA, אז תחליט, אתה מפעיל AA או ש AA כבוי כי זה אחד הדברים היותר משמעותיים.

BF4 על HIGH ללא AA הגיוני שחלק אצלך ללא CF וגם זה ללא חלל פתוח המכיל הרבה אובייקטים

פורסם
  • מחבר

אני לא עם CF כי הגשר בחוץ, כאן לידי :)

אולי קצת בלבלתי.

ב-BF4 אני עם HIGH ויודע שביטלתי AA איך שקוראים לזה.

ב-FC4 אני גם על HIGH אבל לא נגעתי בהגדרות אחרות. פשוט HIGH של המשחק ולא CUSTOM מבוסס HIGH.

כמובן על רזולוציית 1440p.

פורסם

מה והכל חלק חלק לחלוטין ?

בדוק כמה FPS זה חלק בשבילך.. יכול להיות שאתה על 40 וזה נראה לך טוב .

(הבטלפיד עוד סביר ברוב המשחק. את הפרקריי אני מתקשה להבין.)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון:

היום הייתי אצל TMS והם החליפו לי את הכרטיס ל-7870 אחר. עדיין לא חיברתי למחשב.

זה מה שהיה לי:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1487&lid=1

וזה מה שהביאו לי:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1744&lid=1

אני קולט פרט לכך שהוא נראה אחרת (וזה קצת מבאס) שמה שהביאו לי תומך רק עד 3 מסכים, והחיבורים שונים לגמרי ממה שיש לי כרגע.

הקודם היה עם HDMI אחד, DUAL DVI אחד ו-2 MINID DP. זה שהביאו לי עם HDMI אחד, DUAL DVI אחד, SINGLE DVI אחד ו-DP רגיל אחד.

יש באפשרותי לבקש (ולקבל) כרטיס זהה מבחינת החיבורים ותמיכת מסכים? או שנדפקתי בקטע הזה?

פורסם

אין לך מה לעשות, מותר להם לספק לך מוצר שווה ערך.

אם משהו היה מפריעה לי זה דווקא הקירור, אבל בכל מקרה אני לא מבין מה הבעיה, זה לא מגביל אותך באיזו שהיא דרך.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה בקירור?

דווקא מגביל אם רוצים עוד מסך.

מזכיר לי את כרטיסי NVIDIA, יש לך 4 חיבורים ואתה יכול להשתמש רק ב-2.

טוב, באסה.

פורסם

קירור פחות מתקדם. בכל אופן אתה עושה CFX, אז מה אכפת לך מכמות המסכים?

פורסם
  • מחבר

כי במערך CF אתה מוגבל לחיבורים של הכרטיס הראשון. אתה לא יכול לחבר 7-8 מסכים אלא רק מה שהכרטיס הראשון מאפשר.

וזה רק נודע לי אחרי שרכשתי מערך. כשהם עצמאיים, אפשר, אבל כשאתה עושה CF אז לא.

תכלס אם הייתי יודע את זה בזמנו (נובמבר 2012...) אז הייתי קונה רק אחד חזק.

אתה אומר לגבי הקירור בעצם שהכרטיס יתחמם יותר בגלל קירור פחות מתקדם או לחילופין (או בנוסף) גם ירעיש יותר?

פורסם
אין לך מה לעשות, מותר להם לספק לך מוצר שווה ערך.

אתה טועה ומטעה. החובה לתת מוצר חלופי "שווה ערך" במסגרת האחריות אינה מוגדרת רק למאפיינים מסויימים של אותו מוצר, אלא לכל מאפיין בנפרד - שהרי מטרתו המוצהרת של החוק היא לחייב את בעל העסק לספק לקונה מוצר בו הוא יוכל לעשות בדיוק את אותו השימוש כמו במוצר שנפגם. היות והשימוש בכרטיס המסך כולל מן הסתם את חיבורו למסכים, אפשרויות החיבור הן בהחלט אחד המאפיינים שיש לתת עליהם את הדעת. האם היית מסכים, למשל, שהחנות בה רכשת את לוח האם שלך תחליפו במידה ויתקלקל בלוח אחר שאינו כולל את חריצי ההרחבה שאתה צריך, או שאינו תומך במערך הרייד שיש לך, או שדורש סוג אחר של זכרון - רק כי מדובר בערכת שבבים זהה? טוב, אתה אולי כן, ואני בטוח שהחנות תשמח ללקוח כמוך, אבל החוק לא לצידה.

זאת, כמובן, בהסתייגות שהעדר היציאות המתאימות היא אכן בעיה, ואחת שאי אפשר לפתור באמצעים פשוטים כמו מתאמים (שגם אותם, אגב, הייתי מצפה מהחנות לספק במקרה כזה). אם זו לא בעיה, בעל העסק יכול לבוא ולומר שהלקוח אינו נוהג בתום לב כשהוא דורש את מה שהוא דורש ושזה נעשה רק לשם רווח (נניח, קבלת כרטיס חזק יותר שבמקרה יש בו את היציאות) ולא באמת למטרת קבלת מוצר חלופי מתאים לצרכיו.

ניתן לטעון טענה דומה בנוגע לרעש. אם הלקוח שילם אקסטרא וקנה כרטיס עם קירור שקט, אין שום הצדקה לטעון שהחנות יצאה ידי חובתה בכך שהביאה לו כרטיס דומה אך כזה שאינו מספק את אותו השקט.

פורסם

אתה אומר לגבי הקירור בעצם שהכרטיס יתחמם יותר בגלל קירור פחות מתקדם או לחילופין (או בנוסף) גם ירעיש יותר?

ירעיש יותרת כן, כמה? לא משהו מורגש.

יתחמם יותר? גם כן, אבל מעלות בודדות הם לא מה שישפיע יותר מידי על הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים