עבור לתוכן

מחפש מסך 24"

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מסך 24" לעבודה משרדית מקרוב וסרטים ממרחק 3-4 מטר.

כרגע אני עם מסך 16:10, אז עדיפות לשמור על היחס הזה.

תודה.

פורסם

א) מה התקציב שלך?

ב) איזה ציוד אתה מתכוון לחבר למסך ובאמצעות איזה חיבור?

ג) אתה רוצה שבמסך יהיו רמקולים?

פורסם
  • מחבר

א) אזור ה1000.

ב) מחבר מחשב דרך DVI/HDMI

ג) לא נחוץ

איך benq GL2460?

אני מחליף את המסך הנוכחי (samsung T240) בגלל שהתחילו להופיע שורות של פיקסלים שרופים..

פורסם

בשביל 700 שקלים הGL2460 הוא אולי מסך טוב, אבל בתקציב של 1000 כבר הייתי קונה משהו יותר טוב - מסך IPS כלשהו, דוגמת הDELL P2414H או הLG 24MP55D.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לקנות את GL2460 בהנחה ב600 ש"ח. השאלה אם ה400-450 ש"ח האלה (שזה 66% יותר) באמת שווים בשביל פאנל IPS, הDELL מגרד את ה1000 מלמעלה וLGל זמן תגובה לא קצת גבוה? ואיך BENQ בכלליות נחשבים?

אני לא צריך PIVOT כי המסך נכנס לתוך "כוך".

פורסם

BENQ היא חברה טובה ומכובדת. לא יודע מה זה אומר על כל מסך ומסך שלה, כי מן הסתם לא ניסיתי את כולם וגם לא חפרתי כדי למצוא כל פיסת מידע על כולם.

קשה להכריע חד-משמעית בשיקולי כדאיות פה, כי אלה דברים סובייקטיביים למדי. האם שווה לך אישית להשקיע עוד ~400 שקלים? אני באמת לא יודע. אני לא יודע אפילו איך לכמת את התמורה ממסך IPS לעומת TN. אולי למישהו זה שווה 1000 שקלים ולמישהו אחר רק 100 שקלים ולמישהו שלישי - בכלל כלום. אני אישית לא אוהב מסכי TN. בשבילי לקנות TN זה לא אופציה, אז זה אפילו לא היה נכנס למערכת השיקולים שלי (אם הייתי צריך לקנות מסך היום).

פורסם
  • מחבר

אוקי לפי מה שאני רואה ההבדל בניהם הוא שהצבעים בIPS יותר מדוייקים והזווית צפייה יותר רחבה, אבל הזמני רענון יותר איטיים.

מכיוון שהזווית לא כ"כ מפריעה לי וגם עם הצבעים אני די מסתדר נראה לי שאין לי סיבה להשקיע בIPS אלא אם כן פספסתי איזשהו יתרון?

איך המסך הבא: Samsung S24D300BS?

פורסם

סתם רציתי להוסיף שגם לי היה מסך TN ולא הפריע לי בכלל

לא מזמן קניתי מסך IPS ורק אז הבנתי עד כמה ההבדל הוא משמעותי.

זה פשוט רמה אחרת לגמריי. לפחות זאת החוויה שלי. אז אולי שווה לך לראות אצל חבר או בתצוגה מסך IPS

פורסם
אוקי לפי מה שאני רואה ההבדל בניהם הוא שהצבעים בIPS יותר מדוייקים והזווית צפייה יותר רחבה, אבל הזמני רענון יותר איטיים.

מכיוון שהזווית לא כ"כ מפריעה לי וגם עם הצבעים אני די מסתדר נראה לי שאין לי סיבה להשקיע בIPS אלא אם כן פספסתי איזשהו יתרון?

לא בטוח שתחשוב ככה לגבי זוויות הצפייה והצבעים אחרי שתנסה לצפות בסרטים מ3-4 מטר. מצד שני, אולי זה יהיה בסדר. זה מאוד תלוי במיקום המדויק שלך יחסית לטלוויזיה.

בסופו של דבר הייתי אומר שזה לא שיש איזה נתון אחד שבגללו IPS עדיף, אלא שמתוקף מכלול הדברים (זוויות+צבעים), זה פשוט נראה טוב יותר.

לגבי זמני הרענון (בפועל, לא מה שכתוב) - זה לא יתרון אמיתי של TN. זה משהו שהיה נכון, חלקית, פעם, והיום בעיקר חוזרים על זה כי אין יתרונות אמיתיים לTN (מלבד המחיר, כמובן).

איך המסך הבא: Samsung S24D300BS?
למה אתה שואל? גם אותו אתה מקבל בהנחה ב600 שקלים? כי אחרת אני לא מבין למה לפזול לכיוון הזה. הוא לא שונה מהBENQ ומכל TN דומה. מילא להתלבט האם שווה להוסיף בשביל IPS, אבל להוסיף עוד כסף בשביל להישאר עם אותו דבר? בשביל מה?
סתם רציתי להוסיף שגם לי היה מסך TN ולא הפריע לי בכלל

לא מזמן קניתי מסך IPS ורק אז הבנתי עד כמה ההבדל הוא משמעותי.

זה פשוט רמה אחרת לגמריי. לפחות זאת החוויה שלי. אז אולי שווה לך לראות אצל חבר או בתצוגה מסך IPS

זה משהו שבהחלט קורה לאנשים מידי פעם, ולכן העצה של לנסות לראות מסך IPS בעיניים לפני שמחליטים היא עצה טובה. סה"כ הם כבר די נפוצים היום.
פורסם
  • מחבר
לא בטוח שתחשוב ככה לגבי זוויות הצפייה והצבעים אחרי שתנסה לצפות בסרטים מ3-4 מטר. מצד שני, אולי זה יהיה בסדר. זה מאוד תלוי במיקום המדויק שלך יחסית לטלוויזיה.

בסופו של דבר הייתי אומר שזה לא שיש איזה נתון אחד שבגללו IPS עדיף, אלא שמתוקף מכלול הדברים (זוויות+צבעים), זה פשוט נראה טוב יותר.

לגבי זמני הרענון (בפועל, לא מה שכתוב) - זה לא יתרון אמיתי של TN. זה משהו שהיה נכון, חלקית, פעם, והיום בעיקר חוזרים על זה כי אין יתרונות אמיתיים לTN (מלבד המחיר, כמובן).

למה אתה שואל? גם אותו אתה מקבל בהנחה ב600 שקלים? כי אחרת אני לא מבין למה לפזול לכיוון הזה. הוא לא שונה מהBENQ ומכל TN דומה. מילא להתלבט האם שווה להוסיף בשביל IPS, אבל להוסיף עוד כסף בשביל להישאר עם אותו דבר? בשביל מה?

זה משהו שבהחלט קורה לאנשים מידי פעם, ולכן העצה של לנסות לראות מסך IPS בעיניים לפני שמחליטים היא עצה טובה. סה"כ הם כבר די נפוצים היום.

אוקיי תודה, עוד כמה שאלות:

מה ההבדל בין P2414H לU2414H (מלבד המחיר)?

יש גם את U2412M שהוא ביחס 16:10 (כמו שאני עכשיו), אבל הבנתי שהיו איתו בעיות glow בעבר, זה סודר?

האם קיים דגם דומה לP2414H שהיחס הוא 16:10?

תודה.

פורסם
מה ההבדל בין P2414H לU2414H (מלבד המחיר)?
יותר כניסות וידאו, USB3 במקום USB2 ומסגרת דקה יותר (בU2414H)
יש גם את U2412M שהוא ביחס 16:10 (כמו שאני עכשיו), אבל הבנתי שהיו איתו בעיות glow בעבר, זה סודר?
לא הייתי קורה לזה "בעיות", אלא יותר כמו תופעה שהיא בגבולות הסביר, וזה לא משהו שניתן "לסדר". אז התשובה היא כנראה "לא".

בכל מקרה, למעט היחס (והרזולוציה כפועל יוצא), אין ממש יתרונות לU2412M על המסכים החדשים.

האם קיים דגם דומה לP2414H שהיחס הוא 16:10?

לא בטווח המחירים הזה. זה נהיה לא פופולרי במסכים חדשים. אני חושב שהU2412M הוא בערך הכי זול שתמצא.
פורסם
  • מחבר
יותר כניסות וידאו, USB3 במקום USB2 ומסגרת דקה יותר (בU2414H)

לא הייתי קורה לזה "בעיות", אלא יותר כמו תופעה שהיא בגבולות הסביר, וזה לא משהו שניתן "לסדר". אז התשובה היא כנראה "לא".

בכל מקרה, למעט היחס (והרזולוציה כפועל יוצא), אין ממש יתרונות לU2412M על המסכים החדשים.

לא בטווח המחירים הזה. זה נהיה לא פופולרי במסכים חדשים. אני חושב שהU2412M הוא בערך הכי זול שתמצא.

והתופעה הזו קיימת רק בU2412M או גם בשניים האחרים?

בעיקרון אני נוטה לU2412M בגלל היחס.

פורסם

במידה מסוימת קיימת גם בשניים האחרים.

הבעיה היא שהרבה אנשים מדברים על התופעה בלי ממש לדעת על מה הם מדברים ולהבין איך זה בא לידי ביטוי.

IPS glow היא תופעה שבה כשרואים רקע שחור בתנאי תאורה נמוכים, הפינות של המסך קצת זוהרות (במסכים הישנים - אלה שלפני 2010 - לרוב בצבע סגול, בחדשים - לרוב בצבע לבן-אפור).

זה כמעט לא בא לידי ביטוי בתצוגה שאינה כהה מאוד, ונדיר שזה מפריע. עם זאת, חלק מהאנשים מוטרדים מזה, ולמעשה תוהים - מה היתרון הגדול על TN, אם בפרמטר המרכזי (צפייה בזווית) המסכים האלה לא מושלמים. לטעמי זו טעות, אך אפשר להבין את ההסתייגויות.

לפעמים מבלבלים בין IPS glow לבין זליגות אור (שהן קיימות פחות או יותר בכל מסך, ומשתנות לעיתים בצורה משמעותית מיחידה ליחידה (אפילו של אותו הדגם בדיוק).

פורסם

וואלה, אני לא באמת יודע להגיד לך. סביר להניח שלפעמים זה ייראה כמו פה, וסביר להניח שלפעמים זה ייראה כמו שם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים