עבור לתוכן

יחס עלות\תועלת במעבדי i5 ו-i7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

נכון לעכשיו, איזה מעבד בסדרת i5 ו-i7 נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר? ז"א - איזה מעבד הוא דרגה אחת מתחת לקפיצת המחירים שמפרידה בין רכיב שהוא top of the line לרכיב שהוא מתחת?

שאלה נוספת - האם בחודשים הקרובים צפוי שחרור של איזה דור מעבדים חדש, שבעקבותיו תהיה ירידת מחירים של מעבדים בדורות הנוכחיים?

המחשב שלי הוא לצרכי משחקים.

תודה.

נערך על-ידי orengreen

פורסם

i5 4690/k מול i7 4790/k.

התדרים די זהים, גם למה שאפשר להגיע בשניהם עם המהרה(גרסת ה-k).

ההבדל: i5 - ארבע ליבות פיזיות.

i7 - ארבע ליבות פיזיות + ארבע ליבות וירטואליות.

לגבי מה שהולך לצאת בעתיד, אני לא כ"כ בקיא

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי על השוואה בין המעבדים, אלא מה המעבד הכי משתלם בסדרה

פורסם

למעבד Core i5 יש 4 ליבות עיבוד פיזיות. למעבד Core i7 גם כן יש 4 ליבות עיבוד פיזיות, אך מופעלת בו טכנולוגיית ה Hyper Threading המציגה כל ליבה פיזית כ-2 ליבות לוגיות, כך שמערכת ההפעלה למעשה רואה 8 ליבות. למעבדי ה Core i7 יש גם 8MB של זיכרון מטמון מסוג L3 לעומת 6MB במעבדי ה Core i5. אתה צריך לבדוק האם תכונות כאלו יעזרו לך ביישומים בהם אתה משתמש או לא ולפי זה תוכל לדעת האם אתה צריך מעבד Core i5 או Core i7.

לגבי איזה מעבד הכי משתלם מכל משפחה - מכיוון שכל המעבדים מבוססים על אותה הארכיטקטורה, הרי שההבדל בינהם הוא בתדר השעון בלבד, ולכן תוכל פשוט לחשב את יחס העלות ל GHz עבור כל מעבד ובכך לגלות איזה מעבד הכי משתלם. שים לב שבחנויות שונות המחירים שונים, כך שלא בהכרח אותו מעבד יהיה המעבד הכי משתלם בכל חנות. כמו כן תזכור שמעבד בתצורת tray הוא זול יותר, אך במקרה כזה אתה צריך לקנות עבורו קירור צד שלישי (שסביר להניח יהיה טוב ויעיל יותר), דבר שיכול להוביל לעלות גבוהה יותר מאשר מעבד זהה בתצורת box.

לפי המחירים הרשמיים של אינטל שמופיעים באתר http://ark.intel.com:

מבחינת מעבדי ה Core i5 - מעבד ה Core i5 המשתלם ביותר הוא ה Core i5-4460 כאשר לא נעשה שימוש בתדר הטורבו עם יחס של 56.88 דולר ל GHz, ואילו כאשר נעשה שימוש בתדר הטורבו המקסימלי (עבור עומס בליבה אחת או שתיים), המעבד המשתלם ביותר הוא ה Core i5-4590 עם יחס של 51.89 דולר ל GHz.

מבחינת מעבדי ה Core i7 - מעבד ה Core i7 המשתלם ביותר הוא ה Core i7-4790 עם יחס של 84.17 דולר ל GHz כאשר לא נעשה שימוש בתדר הטורבו, וכאשר נעשה שימוש בתדר הטורבו המקסימלי (עבור עומס בליבה אחת או שתיים) היחס הוא של 75.75 דולר ל GHz. מייד אחריו נמצא ה Core i7-4790K עם יחסים של 84.75 דולר ל GHz ו 77.05 דולר ל GHz עבור עבודה בתדר רגיל ועבודה בתדר הטורבו בהתאמה.

בנוגע למעבדים חדשים - בחצי השנה הקרובה אמור לצאת הדור החמישי של מעבדי אינטל (ה Broadwell) למחשבים נייחים, שאמור להחליף את מעבדי הדור הרביעי הנוכחיים (ה Haswell), כאשר מעבדים אלו אמורים להתאים לתושבת 1150 וללוחות בעלי ערכת השבבים H97 ו Z97. כמה חודשים מאוחר יותר אמור לצאת הדור השישי של מעבדי אינטל (ה Skylake), שיעשה שימוש בתושבת חדשה (כנראה 1151) ובזיכרון DDR4. האם שיחרור מעבדים אלו יביא להורדת מחירי המעבדים הנוכחיים? סביר להניח שלא, שכן בחודשים הראשונים מחירם כנראה יהיה גבוה יותר מהמעבדים המקבילים אותם הם אמורים להחליף (לפחות ככה זה היה בארץ עם הדורות הקודמים) ומאוחר יותר הם פשוט יחליפו אותם לחלוטין (המחיר שלהם יירד לזה של המעבדים מהדור הקודם).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

וואו smalul, תודה רבה על התשובה המושקעת! אבל אני עדיין קצת מבולבל. אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בעיקר לצרכי גיימינג. אני לא יודע מה זה התדר טורבו שציינת - אני לא מתכוון לעשות OC למעבד. מהבחינה הזו - איזה מעבד הכי משתלם לי, כשמשווים גם בתוך כל משפחה אבל גם בין שתי המשפחות?

פורסם

נכון לעכשיו זה מאוד תלוי במשחקים.

רוב המשחקים כיום לא מנצלים יותר מ 4 ליבות כלומר לא משתמשים ב-HT.

ישנם יוצאי דופן, בעיקר משחקי מולטיפלייר מרובים כגון BF4, שמנצלים טוב HT ומראים שיפור. השיפור העיקרי הוא בFPS המינימלי. אם זה שווה תוספת ~600 ש"ח? תלוי בכמה אתה רציני לגבי הגיימינג.

בעתיד סביר להניח שיהיו עוד משחקים שינצלו טוב HT. אי אפשר לדעת אם בדיוק המשחק שתאהב עוד שנה יראה שיפור משמעותי עם i7. זה "הסיכון" שאתה לוקח.

אם אתה מכוון לשנה-שנתיים הקרובות, לדעתי i5 מספיק ולא שווה את ההפרש. בתכלס נכון להיום - i5 הוא בעל העלות\תועלת הכי טובה למשחקים.

אם אתה חושב יותר רחוק מזה, הייתי הולך על i7 גם על חשבון כרטיס מסך יותר חלש\זול.

אתה יכול לראות השוואות של מעבדים שונים עם אותו כרטיס מסך.

http://www.anandtech.com/show/8227/devils-canyon-review-intel-core-i7-4790k-and-i5-4690k/5

זה עבור רזולוצית FHD, כמעט ואין הבדל. עם עליה ברזולוציה ההבדלים יהיו יותר משמעותיים (אם כי לא מאוד).

ההחלטה היא שלך:

i5-4460 ב 900~ ש"ח או i7-4790 ב 1500~ ש"ח (שניהם ללא קירור)

נערך על-ידי omertgm

פורסם

1. אני מסכים עם omertgm - נכון להיות מעבד Core i5 יתאים לרוב צרכי המשחקים שלך. אם אתה רוצה לסחוט מהמשחק כל FPS אפשרי או אם אתה רוצה לבנות מחשב למשחקים שיחזיק כמה שנים טובות, אז ה Core i7 כנראה יהיה המעבד העדיף (כמובן שלא ניתן להבטיח שגם מעבד ה Core i7 החזק ביותר כיום יתאים למשחקים החדשים ביותר בעתיד, אבל סביר מאד להניח שהוא יותר מ"יסחוב" אותם).

2. כאשר יש עומס על המעבד וכאשר מתקיימים תנאים מסויימים במעבד (כתלות בטמפרטורה, צריכת המתח והזרם, ומספר הליבות שעליהן יש עומס), תדר המעבד יכול לעלות בכדי שהוא יעבוד מהר יותר, וזה נקרא תדר טורבו. תדר הטורבו המצויין לכל מעבד מתייחס לתדר המקסימלי האפשרי שבו המעבד יכול לעבוד כאשר יש עומס על ליבה אחת או שתיים בלבד (כאשר יש עומס על שלוש או על כל ארבעת הליבות תדר הטורבו יהיה קטן יותר).

3. כפי שציינתי קודם - בכדי לבדוק איזה מעבד עדיף בכל משפחה, אפשר פשוט לחלק את המחיר בתדר ולבחור בזה בעל היחס המשתלם ביותר (לצורך הבהרה - אתה תרצה את המעבד שעבורו יחס המחיר לתדר הוא הקטן ביותר, כי זה אומר שעבור כל GHz אתה תשלם פחות כסף). אם אתה מתלבט בין משפחות שונות (במקרה זה Core i5 ו Core i7) אתה צריך לבדוק את היישומים/תוכנות/משחקים בהם אתה מתכוון להשתמש ולראות האם השיפור בביצועים שתקבל ממעבד יקר יותר לעומת מעבד זול יותר (במקרה הזה - מעבד עם HT לעומת מעבד ללא HT) משתלם עבורך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם - אני אלך על ה-5

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים