עבור לתוכן

התייעצות ברכישת כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.עשית לי הרבה שכל. אני אחפש לרכוש 6850HD. אגב, יש המלצה ליצרן מסויים Asus ?Gigabyte ?Sapphire?

פורסם

בכיף.

לגבי חברה - שלושתם סבבה עם שם טוב, הייתי בוחר

Sapphire (הם עושים רק כרטיסי AMD, אין סיבות מעבר). אבל

אין לך הרבה אופציות אז לא הייתי מכניס את זה כשיקול.

300 זה די הרבה לכזה כרטיס משומש, הייתי מנסה להוריד ל 200.

בהצלחה:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

omertgm, אני מצטער שאני מציק בנושא אבל איך הדיון שלנו עד כמה מתיישב עם תשובה שקיבלתי מחבר שגם איתו התייעצתי : "המעבד הוא סוקט 775 עתיק והזיכרונות כנראה DDR2 במקרה הטוב 800Mhz אין לך מה להוציא כסף על מחשב כזה אפילו לא כרטיס מסך משומש ביד 2 בטח לא ב300 שקל סורי. המקסימום למחשב הזה זה Gt740 או Amd 240 וכדומה וגם זה בקושי או אפילו 720 וזה לא כרטיס מדהים."

- - - תגובה אוחדה: - - -

ושים לב שלפי AMD דרישות הספק המומלצות הם 500W זה צריך להדאיג אותי? אני פשוט לא רוצה לרכוש כרטיס שילא יתפקד או יגרום לנזק למערכת http://http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/6000/6850#

פורסם

יש משהו בדבריו.

אני נתתי את הכרטיס הכי חזק שיתאים למערכת וגם שתכלס יש ממנו זמינות עכשיו ביד2.

ויתכן שהוא לא מאוזן ביחס למעבד כלומר המעבד יהיה הגורם המגביל. לדעתי זה עדיף על מצב בו הכרטיס חלש מדי (באופן כללי את הרוב המוחלט של העבודה עושה הכרטיס הגרפי).

יתכן ויש כרטיסים יותר חלשים שיהיו יותר מאוזנים עם המעבד - אתה מוזמן לחפש בכיף ולהתייעץ פה לפני שאתה קונה (יש גבול לכמה אני יכול לחפש עבורך...).

העניין עם כרטיסים משומשים הוא שיש אנשים ששמים מחירים מגוחכים על חומרה ישנה וחלשה מאוד. כרטיס יותר חלש לא בהכרח יתורגם ליותר זול ולך תתווכח ותסביר להם.

ישנם גם משחקים שאם הם לא יזהו כרטיס מסך ברמה מינימלית הם לא יסכימו לעלות בכלל. בכרטיס הנ"ל יש סבירות יותר נמוכה שזה יקרה.

לכן העדפתי לקחת כרטיס שהוא OverKill במקרה שלך, שאפשר להשתמש בו גם בעתיד במחשב אחר כל עוד נשארים ברזולוציה לא גבוהה בהגדרות בינוניות.

300 זה יותר מדי לכרטיס כזה - גם רשמתי זאת. 150-200 יותר הגיוני. זה יד2 וברור לכולם שיש פה "מקדם התמקחות". זה כבר תלוי בך.

הנתונים שמפרסמים לגבי ה W המינימלי הוא "כיסוי תחת" של החברות למקרים בהם יש לאנשים ספק ג'נרי (והעידו על כך רבים פה בפורום).

שמתי קישור לצריכה המקסימלית של הכרטיס (אליה גם ככה לא תגיע עקב כך שהמעבד הוא המגביל והרזולוציה מאוד נמוכה כך שהעומס על הכרטיס יהיה נמוך תמיד מהמקסימום) והראתי שאחרי הכל שיש לך ~100W רזרבה עם הספק הנוכחי. מהבחינה הזו לא אמורה להיות לך בעייה. וכדי להיות סופר-דופר בטוח: הספק שלך נותן 15+17AMPER בעוד 6850 לוקח 10-12 במקסימום האפשרי. ע"פ כל חישוב יש לך מספיק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני מאוד מעריך את עזרתך.

לגבי הספק הרגעת אותי.

לגבי הכרטיס, אני אכן מתייעץ פה איתך וחשוב לי להדגיש שלחפש ולנהל מו"מ אני יודע ומצוין. המידע שהיה חסר לי הוא לדעת מה לחפש ואני יודע בעזרתך שההתאמה מבוססת על החיבור, הזכרון והספק כוח ועכשיו אני מבין שגם למעבד יש השפעה. אני אלך על הכרטיס עליו המלצת.

תודה רבה על הכל!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים