עבור לתוכן

ניקוי עם לחץ אוויר

Featured Replies

פורסם

אני עובד במפעל מתכת וכמו בכל מפעל שמכבד את עצמו יש לנו מדחס אוויר. אני לא יודע במספרים כמה חזק המדחס אבל זה מדחס כללי על כל המפעל (עם ברזים בכל פינה) אז יש לו הרבה כוח.

ואני לפעמים משתמש בו לנקות גופי קירור כי זה הרבה יותר טוב מפן או ספריי לחץ אוויר עם מברשת

השאלה לי אם זה בטוח לנקות עם מדחס לוחות אם, סטיקים של זכרון, סלוטים (של זכרון, PCI וכו') או שזה יכול להרוס את השבבים להעיף אותם אפילו מהPCB?

פורסם

עשיתי את מספר פעמים.. בלי שום נזק וזה מנקה הכי טוב.. פשוט תשמור על מרחק מסויים מהרכיבים..

פורסם

אני לא מבין ממש בתחום המדחסים, אבל כשהייתי בצבא היה לנו מדחס אוויר שסיפק לחץ אוויר לכל הסדנה. אם אני זוכר נכון, אז מדי פעם היה מצטבר בו עיבוי, כך שלפעמים שיחרור אוויר מה"ברז" שנמצא ליד המדחס עצמו גרם לפליטת מים ואולי אפילו לגרגירי חול. אני לא יודע אם זה היה קורה גם בצינורות לחץ האוויר שבתוך הסדנה ואם זה בכלל מתרחש בכל סוגי המדחסים (סביר להניח שכן, כי באוויר שנכנס לכל מדחס בהכרח יש אדי מים וכנראה גם גרגירי אבק וחול), אבל תבדוק את הנושא הזה לפני שאתה מנקה רכיבים אלקטרוניים - אתה לא רוצה רוצא להכניס גרגירי חול או טיפות מים למקומות כמו חריצי הרחבה.

פורסם

מדחס מקצועי שמכבד את עצמו יש בו גם מלכודת למים וגם פילטר לאבק.

פורסם

לפני שאתה מבצע את זה שים לב אם יש לפני היציאה שמחברת בין הצינור הקשיח (שמחובר למדחס) לבין הצינור הגמיש (שבקצהו נמצאת פיית האוויר) כוסית עם שמן.

בדרך כלל יש.. במידה והאוויר הזה מיועד למכונות שדורשות (בעצם מחייבות) שימון קל מכניסת האוויר.

במקרה הזה, אני לא ממליץ לך להשתמש ביציאת האוויר הזאת!

ובכלל....למה לא להשתמש פשוט בפן?

בעזרת פן ומברשת/מכחול צבע (כמובן חדש\ה) תקבל תוצאה לא פחות טובה אם לא יותר.

פורסם

עצה:

בלי קשר לעוצמה, לעיבוי, או לשימון...

כשאתה מנקה רכיבים שיש בהם מאוורר (כרטיס מסך/מאווררי מארז/קירור מעבד) שים אצבע על המאוורר כדי למנוע ממנו להסתובב.

סיבוב סרק עלול להרוס אותו או להוריד את תוכלת חייו.

פורסם

יש לנו מדחס (קומפרסור) גדול בבית (איזה 2 טון, של מוסכים), ומנקה איתו כבר שנים רבות את כל המחשבים שלנו בלי בעיה.

כמו שציינו מעלי, כשאתה מנקה מחשב, ויש חלקים עם מאווררים, תחזיק את הלהבים היטב.

מרוב הכוח של המדחס, הלהבים עלולים גם להישבר וחבל.

אצלנו יש ניקוז מים, שפותחים לפני השימוש ויוצאים המים, וסוגרים וזהו.

המחשב יוצא כמו חדש :biglaugh:

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה לכולם! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים