עבור לתוכן

האם המחשב שלי יכול להריץ משחקים ברמה טובה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המומחים, אני חדש בתחום המשחקים, כשהייתי ילד נהגתי לשחק הרבה במשחקי מחשב, מאז עברו שנים רבות וזה חסר לי, מעוניין לחזור לזה קצת יותר בתקופה הקרובה

כרגע ברשותי המחשב להלן

http://support.hp.com/us-en/document/c01896913

מעבד: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz

זכרון: 4GB

כרטיס מסך:;Nvidia GeForce GT 230M עם 1GB זכרון

מחפש מעין חווית קונסולה בקטנה דרך המחשב. (מבלי לקנות כרגע קונסולה)

מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזיה, לקנות שלטים של XBOX One, לפתוח חשבון ב-Steam ולהתחיל לשחק קצת משחקים

כאמור, אני לא איזה גיימר מטורף, מחפש בשלב ראשון משחקים כיפיים, שניתן לשחק בהם עם שלטי XBOX. מרוצי מכוניות, מרוצי אופנועים, פיפא, NBA, וכל המלצה אחרת שתתנו לי.

רק להמחיש מה אני אוהב, למי שמכיר את Asphalt באנדרואיד, זה משחק שממש אהבתי והתמכרתי אליו

השאלות שלי הן:

1. האם המחשב הזה יוכל להריץ משחקים ברמה טובה (לא חייב להיות הכי איכותי שיש, אבל לפחות ברמה סבבה)

2. הבנתי שכרגע השלטים של XBOX One לא נתמכים אלחוטית, אבל שכנראה זה יפתר בעתיד הנראה לעין ויהיה ניתן לשחק בהם באופן אלחוטי. האם ידוע לכם משהו בנושא?

ממה שהסבירו לי, היתרון של שלטי XBOX למחשב הוא שהם נתמכים באופן טבעי ב-Windows מכיוון שהכל תחת מיקרוסופט.

יש משהו חשוב שכדאי לי לדעת לפני שאני קונה, לגבי משחקי מחשב עם שלטיXBOX? או שפשוט לקנות ולהתחיל לשחק :)

3. מאיפה כדאי לקנות משחקים במחירים טובים?

4. יש המלצות עם איזה משחק או שניים כדאי להתחיל?

פורסם

1. תראה, באופן כללי למדי, כשאתה עוד לא יודע בכלל אילו משחקים אתה מתכוון לשחק ואיך, ומה הציפיות שלך, קשה לומר בצורה חד-משמעית האם המחשב הזה יהיה טוב או לא טוב עבורך. לתקופה שהוא יצאה מדובר במחשב חזק מאוד, מצד שני התקופה הזו היא כבר לפני 4 שנים פלוס מינוס. המעבד עדיין חזק במובן מסוים, אך כרטיס המסך בינוני למדי. בוא נאמר, שזה רחוק מלהיות "מכונת משחקים מודרנית" לתפישת רוב האנשים, אך אין זה אומר שלא תוכל לקבל בו חוויית משחק סבבה. מה גם שיש הרבה משחקים טובים שלא דורשניים מידי, וגם חומרה ממוצעת מלפני כמה שנים מריצה אותם בצורה טובה.

2. שלטי XBox פועלים בשיטה שנקראת XInput והיא אכן נתמכת בצורה מובנית ע"י הדרייבר של חלונות בצורה שכל משחק שמשתמש בשיטה הזו יעבוד "מהקופסה" בלי שתצטרך להגדיר דבר. רוב המשחקים החדשים אכן עברו לXInput (לעומת DirectInput הותיקה). מה שכן, כדי לתמוך בשלט אלחוטי צריך גם מתאם אלחוטי, שכן, להבדיל מהקונסולה, אין כזה מובנה במחשב. למיטב ידיעתי, עדיין לא בנמצא מתאם אלחוטי לשלטי XBox One, ולכן הם כרגע לא נתמכים בצורה אלחוטית. לעומת זאת, חיבור חוטי הוא USB סטנדרטי ולא תהיה איתו בעיה.

חשוב להבין שלא רק השלטים של מיקרוסופט תומכים בXInput. קיימים שלטים כאלה גם מבית לוג'יטק, ספידלינק וחברות נוספות. אז אם במקרה ראית שלט כזה שמרגיש לך אישית נוח יותר מזה של מיקרוסופט, וביררת במפרט שלו שהוא תומך XInput - זו גם אופציה.

פורסם

יש היסטוריה שלמה של משחקים טובים שלא שיחקת בהם, שיכולים לרוץ על המחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

Qttp ו-Art Tatum,

ראשית, תודה על התשובות המועילות.

תיארתי לעצמי שהמפרט מתחיל להתיישן, אבל כרגע זה מה שיש לי ובשלב ראשון אין בכוונתי להשקיע עוד לפני שאכנס קצת לעניינים, כמו כן ותקנו אותי אם אני טועה, מכיוון שאני מכוון בעיקר למשחקים לא מתוחכמים במיוחד (לפחות בשלב ראשון) אם הבנתי אתכם נכון, המחשב הזה יוכל לספק את צרכי הנוכחיים.

האם אוכל להגיע איתו ל-60FPS ב-1080P? איך בכלל אני יודע מה הם הפרמטרים בהם המשחק מתנגן כשאני משחק?

לגבי שלט, שוב אני מזכיר את הדוגמא של Asphalt בסמאטרפון (מרוץ מכוניות למי שלא מכיר), משחק שאני ממש אוהב, אחד הדברים שאני אוהב בו זה שההיגוי מתבצע ע"י הג'ירו של המכשיר, בעזרת הטיית הטלפון לצדדים.

אני מבין שלשלטים של XBox One, אין ג'ירו, האם יש שם מנגנון אחר שמבצע פעולה דומה (קראתי משהו על נורות לד בשלט ולא לגמרי הבנתי)

האם יש שלטים אחרים שיש בהם ג'ירו? האם יש עוד פונקציות מעניינות ומגניבות בשלטים אחרים?

ובכלל, מה השלט שאתם ממליצים עליו?

כמו שאמר איש חכם, "יש היסטוריה שלמה של משחקים טובים שלא שיחקתי בהם" :) תוכלו להמליץ על כמה משחקים נחמדים להתחיל איתם? כאלה שירוצו בצורה טובה על המחשב שלי ומתאימים לשלט.

מרוצי מכוניות, אופנועים, כדורגל, כדורסל, קרבות או כל דבר מגניב אחר שאהנה ממנו :)

פורסם
כמו כן ותקנו אותי אם אני טועה, מכיוון שאני מכוון בעיקר למשחקים לא מתוחכמים במיוחד (לפחות בשלב ראשון) אם הבנתי אתכם נכון, המחשב הזה יוכל לספק את צרכי הנוכחיים.
השאלה היא למה אתה מתכוון במשחקים "לא מתוחכמים". הרי לא בהכרח יש קשר בין תחכום גרפי (ומכאן "כובד" המשחק מבחינת ביצועי החומרה שהוא דורש) לתחכום המשחק עצמו.
האם אוכל להגיע איתו ל-60FPS ב-1080P? איך בכלל אני יודע מה הם הפרמטרים בהם המשחק מתנגן כשאני משחק?
זו שאלה חסרת משמעות בסופו של דבר.

(א) כי בקלות אפשר למצוא משחקים שבהם תגיע גם ל200FPS ב1080P, וגם כאלה שבהם לא תגיע אפילו ל20FPS. ובמשחקים רבים גם אפשר להתפרע עם ההגדרות ובקלות להביא להבדל של פי 2 בFPS באותה הרזולוציה.

(ב) כי יש משחקים שבהם זה לא כל-כך משנה למשחקיות אם מקבלים 60FPS או 30FPS או אפילו פחות.

וגם לא ממש צריך לעניין אותך באיזה FPS אתה רץ, כל עוד המשחק מרגיש לך חלק וזורם.

לגבי שלט, שוב אני מזכיר את הדוגמא של Asphalt בסמאטרפון (מרוץ מכוניות למי שלא מכיר), משחק שאני ממש אוהב, אחד הדברים שאני אוהב בו זה שההיגוי מתבצע ע"י הג'ירו של המכשיר, בעזרת הטיית הטלפון לצדדים.

אני מבין שלשלטים של XBox One, אין ג'ירו, האם יש שם מנגנון אחר שמבצע פעולה דומה (קראתי משהו על נורות לד בשלט ולא לגמרי הבנתי)

זה קצת נשמע שאתה מנסה לשחזר את חוויית המשחק האהובה עליך מהסמארטפון במחשב. למה? שחק פשוט בסמארטפון (חבר אותו למסך גדול אם אתה רוצה וזהו).

לטעמי, מחשב זה מחשב וסמארטפון זה סמארטפון, ולכל אחד מהם יש את הממשק האידאלי שלו שלא כל-כך מתאים לאחר.

האם יש שלטים אחרים שיש בהם ג'ירו? האם יש עוד פונקציות מעניינות ומגניבות בשלטים אחרים?

ובכלל, מה השלט שאתם ממליצים עליו?

שלטים עם ג'יירו אני לא מכיר, אבל זה לא אומר שאין. אני לא ממש חזק בתחום השלטים.

באופן עקרוני, פריקים של משחקי מרוצים משחקים עם הגה. ג'יירו של סמארטפון מדמה בצורה מסוימת את פעולת ההגה ולכן זה כנראה נוח לך. בכל מקרה זה נשמע נוח.

בתאוריה, אפשר להשיג דיוק אנלוגי, כמו זה שנדרש למשחק נהיגה ברמה גבוה, באמצעות הג'וייסטיקים האנלוגיים שקיימים בכל שלט מודרני היום. בפועל, הם קטנים ולא מספיק רגישים (או רגישים מידי), וקשה להגיע בהם לאותה רמת שליטה (ניסיתי קצת).

לגבי שלט מומלץ - ובכן, כשחקן PC מאז ומעולם, אני לא ממליץ על שלט. אני ממליץ על מקלדת + עכבר (כתלות במשחק - לפעמים אחד מהם, ולפעמים שילוב של שניהם).

משחקי פלטפורמה / מכות - מקלדת

משחקי ירייה ממבט ראשון / אסטרטגיה - שילוב של מקלדת ועכבר

משחקי קז'ואל / פלאש / קווסטים - עכבר בלבד

יוצאי הדופן היחידים שבהם באמת מקלדת / עכבר לא יתנו מענה מושלם הם אלה שדורשים דיוק אנלוגי. קרי - בעיקר מרוצים / סימולטורים של נהיגה/טיסה, וחלק קטן ממשחקי המכות שדורשים תנועות מורכבות באלכסונים (סדרת סטריט פייטר למשל). יכול להיות שגם ספורט, אם כי עברו שנים מאז שיחקתי משחק ספורט ומעולם לא עשיתי זאת בצורה רצינית כדי לקבוע אם כן או לא.

תוכלו להמליץ על כמה משחקים נחמדים להתחיל איתם? כאלה שירוצו בצורה טובה על המחשב שלי ומתאימים לשלט.

מרוצי מכוניות, אופנועים, כדורגל, כדורסל, קרבות או כל דבר מגניב אחר שאהנה ממנו :)

תשמע, אני באמת לא יודע ממה תהנה וממה לא. :) מה גם שספציפית הג'נרים שפירטת פה הם אלה שפחות הייתי מחובר אליהם, אז אני לא יכול להמליץ לך מנסיון רב. אני מכיר את השמות של סדרות המשחקים החמות, ושיחקתי בחלק מהן, אך זה לא אומר שאין כאלה, פחות מוכרים שאולי טובים יותר.

לצורך העניין:

מרוצים - סדרת Need For Speed, סדרת Outrun

ספורט - הסדרות של EA (כמו FIFA, NBA, NHL, NFL וכו' - כתלות בספורט האהוב עליך), וגם Pro Evolution Soccer

מכות - סדרות Street Fighter / Marvel, סדרת Tekken, כמובן Mortal Kombat

אך יש פשוט עולמות שלמים של משחקים מעולים שלא נכללים בג'נרים האלה - יריות בתלת-מימד, פלטפורמה דו-מימדית / תלת-מימדית, פאזלים, אסטרטגיה (בזמן אמת או בתורות), קווסטים, ומי יודע מה לא. אולי דווקא מאלה ימשוך אותך משהו?

פורסם

ככל שהמשחק ישן יותר יש יותר סיכוי שהמחשב שלך מספיק חזק להריץ אותו. מה שכן, זה לא אומר שהוא ירוץ בכלל. יש משחקים ישנים שדורשים קונפיגורציות מיוחדות כדי לגרום להם לרוץ על חומרה מודרנית. אתה יכול לבדוק אם צפויות בעיות (ואיך לפתור אותן) בדף של כל משחק ב-http://pcgamingwiki.com

דרך טובה למצוא משחקים ישנים טובים היא לבדוק את המשחקים עם הביקורות הכי טובות. יש ברשימה לא מעט משחקים ישנים יותר:

http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/pc?sort=desc

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים