עבור לתוכן

האם נייטרליות האינטרנט מגיעה לארה"ב סוף כל סוף?

Featured Replies

פורסם

הייתי בחברה שחסמה כמעט לגמרי הורדת קבצי .torrent (הקובץ שמקשר לתוכן והתוכנה)

מהר מאד הם הבינו שהם פוגעים בעצמם כשאנשים התחילו לעזוב ולברוח מהם!

פורסם

לחסום טורנטים זה טמטום גמור. טורנטים זו הסיבה ש-90% מהאנשים מתחברים לאינטרנט מהיר מלכתחילה.

כדי לראות תכנים ב-FHD אתה לא צריך יותר מ-20Mb. מי שעושה חיבור של 30-100Mb כמעט בטוח עושה את זה בשביל שיהיו לו הורדות מהירות בטורנטים.

פורסם

תתפלא לדעת כמה אנשים יש במדינה הזאת שחושבים שבגלל שמהירות האינטרנט שלהם היא 50Mb ולא 100Mb אתרים עולים אצלם לאט. על אותם לקוחות בורים בונות ספקיות האינטרנט את המכירות שלהן.

אני מדבר על אותן הפרסומות המטופשות שבהן רואים איקן טעינה על סרטון ומישהו מול מחשב ששובר את הראש עד ששלום אסייג בא לחבר אותו לכבל מסתורי שבמקרה יש. טריק מטורף לקבל אינטרנט מהיר.

פורסם
נשאלת השאלה(עליה אני כבר אענה בעצמי, אבל אתה מוזמן להביע את הדרך בה אתה רואה את הדברים):

למה NETCHIEF חשב/טען שבישראל יש ניטרליות רשת?

ההשערה שלי היא שחבורת בעלי אינטרסים מתחום התקשורת איתם הוא מדבר באופן קבוע, מאכילים אותו לוקשים.

הוא בעל עניין באיגוד האינטרנט הישראלי.

פורסם

שלוש הערות קצרות:

1. הכותבים לפני אינם מבדילים בין המצב החוקי לבין המצב בפועל. על פי תקנות משרד התקשורת כל פעולה של ספק תקשורת הפוגעת בניטרליות האינטרנט - אינה חוקית. לעומת זאת המצב בארה"ב הוא הפוך - פגיעה בניטרליות אינה מהווה עבירה על החוק. לצערנו ישנן בישראל חברות תקשורת שמצפצפות על החוק ומשרד התקשורת לא עושה כלום בדבר. את הטענות לגבי כך יש להפנות למשרד התקשורת.

2. בפורום יש מספר קטן של כותבים שטוענים שאני מקבל טובות הנאה כאלה ואחרות מ-"בעלי אינטרסים" בתחום התקשורת. כמובן שמדובר בשקר גס ובהשמצה פראית שאין לה שום ביסוס.

3.העובדה שאני חבר בוועד האיגוד האינטרנט אינה סוד. מדובר בפעילות התנדבותית, עליה אני לא מקבל שום תשלום ואפילו לא החזר הוצאות. הצטרפתי לוועד האיגוד על מנת לנסות ולשנות שם פרקטיקות התנהגות וניהול פסולות, הגובלות בשחיתות ציבורית. מי שיקרא את הפוסטים שפרסמתי בנושא האיגוד יגלה שם ביקורת נוקבת שאינה משלימה עם האופן בה האיגוד פועל. "העניין" שמייחסים לי באיגוד הוא פעילות נמרצת שלי, מול אופוזיציה חזקה ומאורגנת, לבער את נגעי השחיתות והבזבוז שיש באיגוד.

פורסם

אני לא באמת חושב שאתה מקבל טובות הנאה כשוחד.

אבל יש לך דעות מוטות ואינטרסים אישיים, שנובעים לפעמים מהקשרים שלך עם אנשים וחברות בתחום .

אני לא חושב שאתה בן אדם מושחת כעיקרון.

אני כן חושב שאתה לא לגמרי אובייקטיבי, וגם לא מנסה להיות.

אתה מנסה להיות ניטרלי בעולם תקשורת בו אתה לוקח כברירת מחדל חברות ומהלכיהם כראויים ולגיטימים.

בעולם בו אתה רוצה להשתלב וליצור ידידים, לא אוייבים.

ויש לך נטיה להעביר מידע באופן פאסיבי, ולאמץ רטוריקה מהונדסת ע"י תאגידים בעלי אינטרסים, מבלי לאזן ולחשוף את המציאות מצדדים אחרים שלה.

אתה נמצא תחת האשליה שאם כתבי תקשורת כותבים ומדברים כך בעיתוני כלכלה כמו גלובס וכלכליסט, כמו גם בעיתוני המיינסטרים, אז זוהי הנורמה שצריך ליישר איתה קו.

כשהאמת היא שהם בעצמם חבורת עצלנים או משרתים שכותבים את מה שהכתיבו להם החברות ואנשי הקשר שלהן, להם אג'נדה מוכתבת מאוד אינטרסנטית, שלא מתביישת לעשות מניפולציות לאמת, להסתיר מידע, וגם לשקר.

ובכך אתה(כמו גם אחרים) משמשים הרבה פעמים כמשרתו של השטן.

ואני סך הכל מנסה לאזן ולחשוף את המציאות מהזווית של הציבור, שאותם חברות תקשורת מכתיבות לו את המציאות אותה הם רוצים לקיים, שנובעת מניצול ציני של תאוות בצע, ואחיזתן הענפה בתחום כדואופוליזם רב קומתי של תשתיות פנים וחוץ.

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים