עבור לתוכן

מחפש לקנות מחשב בתקציב של 4,500-4,800 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לפני מספר שבועות מחשב ה-Acer Aspire 5740G הנאמן שלי שבק חיים. לאחר ביקור במעבדה המחשב חזר לחיים אך הובהר לי שהתיקון זמני, שיש סבירות גבוהה מאוד שהמחשב ימות בזמן הקרוב ושעלות תיקון מקיף (החלפת לוח אם במקרה שלי) היא פשוט לא כלכלית למחשב בן 4.5. בידיעה שימיו של המחשב ספורים החלטתי לחפש אלטרנטיבה. התקציב שלי הוא כאמור 4,500-4,800 ש"ח. אני יכול להתגמש עד ל-5,000 ש"ח אבל לא מעבר. כמובן שאם יימצא מחשב שיעמוד בדרישות בסכום נמוך יותר אשמח כפליים :)

* מטרות המחשב? גלישה, סרטים באיכות גבוהה, Photoshop, Solid Works, MATLAB (לא מתכנן עבודות או הרצות כבדות אבל בכל זאת) ומשחקים פשוטים דוגמאת League of Legends. עם זאת הייתי מעוניין באפשרות לשחק גם במשחקים חדישים ותובעניים יותר דוגמאת Far Cry גם אם במפרט Low או Med (ממש אין צורך בהרצה בנתונים הכי גבוהים).

* גודל המסך? 15.6". 14" זו גם אופציה אבל רק בתנאי שיכלל בתקציב גם מסך חיצוני באיכות סבירה.

* רזולוציית המסך? 1920*1080. במחשב הנוכחי יש 1366*768 והבנתי שרזולוציית FHD היא שיפור משמעותי. רצוי פאנל IPS.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? NUMPAD חשוב לי מאוד במקלדת. אני מקליד הרבה כך שמקלדת טובה היא פקטור מאוד משמעותי.

* משקל רצוי? בטווח הסביר. נניח מתחת ל-2.5 ק"ג. במידה ומדובר במחשב 14" אז מתחת לשני קילו.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי אבל לא נדרש. המחשב יבלה את רוב חייו בסמוך לשקע אבל זמן סוללה של 4 שעות ומעלה יהיה נחמד מאוד.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת VGA וקורא כרטיסים הם יתרון משמעותי. יציאת HDMI היא חובה למרות שלא נתקלתי במחשבים מודרניים בלי.

* Bluetooth? כן.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי מאוד שיגיע עם 256GB SSD או 60-120GB SSD למערכת הפעלה ובנוסף איחסון מכני. אין לי בעיה לשדרג את המחשב ל-SSD או להחליף כונן אופטי ב-SSD במידה ויכנס בתקציב (אפילו רצוי!)

* כונן אופטי? רצוי מאוד, גם אם רק בשביל להחליף אותו בכונן SSD :)

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?רצוי מאוד אבל לא הכרחי.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה שנותנת אחריות טובה. שמעתי דברים טובים על Dell. מרוצה מניסיון העבר מAсer ו-Lenovo אבל שמעתי דברים רעים על האחריות של לנובו..

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מעולם לא השתמשתי במסך מגע אבל האופציה נשמעת לי נחמדה. אני בהחלט מעדיף שהמחשב יהיה נעים אסתטית. חשובה מאוד אחריות ארוכה ככל האפשר! בקשה נוספת אם כי קטנונית - מאוד נוח לי כששקע האוזניות הוא מצידו השמאלי של המחשב - אני משתמש באוזניות חוטיות ובעכבר חיצוני (ימני) כך שאוזניות מצד ימין יקשו על ההתנהלות.

שני מחשבים שמצאו חן בעיניי, אבל עם הסתייגויות:

Lenovo Flex 2 15 - נראה לי כמו מחשב מצוין למרות שכל עניין סיבוב ה-300 מעלות הזה נראה לי מאוד גימיקי (אבל מי יודע). בהרחבת אחריות לשלוש שנים הדגם הזה יעלה לי 4,800 ש"ח. ההסתייגות היחידה הוא הביקורות הזוועתיות על מעבדות CPM שמצאתי בחיפוש זריז בגוגל - אני חושש מאוד לקנות מחשב ולהתקע עם נותן שירות מזעזע.

Dell Inspiron 5547- גם זה נראה לי כמו מחשב מצויין אבל אני דואג קצת מבהירות המסך הנמוכה יחסית (לפי הביקורת המצוינת של NoteBookCheck ) ובנוסף יש לו רק כונן היברדי - אני ממש לא מבין מה המשמעות של כונן היברדי ואם זה בכלל יתרון או חיסרון, אבל זה *נשמע* לי פחות מוצלח מכונן SSD. אני טועה?

כל המלצה למחשב, הערה או הבהרה בנוגע לשתי האופציות שכן העלתי יתקבלו בברכה. תודה מראש!

פורסם

קצת מידע כי אני רואה בלבול קל במספר נתונים.

NUMPAD - רק במחשבי 15.6"

בעניין ה-FLEX2, בקישור שהבאת הוא קצת יקר, אז:

http://ksp.co.il/?uin=23438

+ הרחבת אחריות 240 ש"ח

= 4,530 ש"ח

בעניין ה-DELL, אז המסך שרשום בביקורת הוא פחות טוב מזה שמגיע עם הדגם שנתת בקישור שהוא FHD.

כמו כן איכשהו אתה מגיע לקישורים מוזרים בזאפ, זה הדגם הרצוי אם בכוונתך לקחת את ה-5547:

http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=25549&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

(יש טעות במפרט שמופיע באתר, המסך צריך להיות FHD IPS והרזולוציה שרשומה שם שגויה, בעוד בחנויות מקבילות שמוכרות את הדגם מצויין באופן ברור שהמסך הוא FHD)

הביקורות עליו בעיקר נוגעות לאיכות בניה נמוכה ומקלדת לא נוחה. למרות המסך ה"יפה".

מחשב אופציונאלי נוסף -

http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-n56jk-cn028h-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1?aff=Zap&aff_a=1

בעניין כונן היברידי, זה פחות טוב מכונן SSD "נקי" אבל מציע לך אפשרות לנפח כונן גבוה יותר כך שמבחינת ביצועים הוא נמצא באמצע בין כונן מכני לכונן פלאש SSD.

מכני רגיל < SSHD < כונן SSD

בשני המחשבים שרשמת המסך הוא מגע = מבריק.

באסוס הוא מט, לצורך העניין.

אם ללקחת על 14", אז:

https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2063

אבל אם אתה רוצה SSD תצטרך לעשות החלפה 1:1 מול הכונן הקיים במחשב (תדאג ספציפית לדגם המחשב הזה לא לקנות SSD מדגם ה-MX100 כי יש בעיות תאימות מוזרה ספציפית בין שני הדגמים הללו)

פירוק וההרכבה קצת מורכבים אבל יש ביוטיוב סרטון הדרכה מפורט.

עם הרחבת אחריות יוצא לך 4250 וזה משאיר לך 550 ש"ח בתקציב לרכוש כונן SSD של 256GB

את הכונן המכני הקיים שתוציא תוכל לשים במארז USB חיצוני כך שהוא עדיין יהיה שימושי.

במחשבי ה-15.6" אם אתה רוצה עדיין להכניס SSD תצטרך לקחת כונן 128GB ולהתפשר בנפח בגלל התקציב. אלא אם החריגה מתאפשרת לטובת SSD, להחלטתך.

כמו כן, שים לב להבחנה בין מעבד בסיומת U שהוא חסכוני לעומת שאר הדגמים בסדרות המעבדים שהם חזקים יותר מבחינת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

היי Chevy, קודם כל רציתי להודות לך על התגובה המפורטת, תודה על הערות. בנוגע ל-NUMPAD - אני מודע לזה שזה משהו שלא יגיע עם מסך 14" ושכחתי לציין שזה מקובל עליי (אם יהיה מסך חיצוני אעבוד עם מקלדת חיצונית בכל מקרה). אערוך את ההודעה המקורית במידה וניתן.

בנוגע לדגמים בזאפ -

לא שמתי לב שיש כזה חוסר אחידות בין המוצרים והעדפתי לא לקשר לחנות ספציפית אבל אני רואה שנוצר מעט בלבול. זה דגם ה-Flex שהתכוונתי אליו, וזה דגם ה-Dell.

דגם הפלקס (יחד עם הרחבת אחריות) יחרוג במעט מהתקציב (ממש מעט. 4,818 ש"ח) אבל בתמורה אקבל 256GB SSD, מעבד i7 (חייב לציין שלא הבנתי למה זה בכלל i7. עם שתי ליבות הוא נראה לי כמו גרסא חזקה יותר של ה-i5 4210U, מעבד מאוד נפוץ בקטגורית המחירים הזו ולמיטב הבנתי גם לא רע כלל) ושאר מיני ירקות כמו כרטיס גרפי יעודי על פניו אמורים לספק את הצרכים שלי. כאמור הסייג היחידי מלנובו הוא שירות המעבדות בארץ ששמעתי עליו דברים רעים והייתי רוצה לשמוע ביקורות מניסיון אישי.

בנוגע לדל - מאיפה בדיוק הסקת את הדברים הללו על איכות הבניה והמקדלת? ייתכן מאוד שפספסתי משהו אבל מהביקורת שקישרתי אליה דווקא הבנתי שהמקלדת נוחה למדי בזמן שהשלדה עלולה לחרוק קצת אבל עדיין בגבול הסביר. לא קלטתי שם שום חריגות משמעותיות מהנורמה או מגבול הטעם הטוב.

בנוגע להצעות האחרות - מ-Asus ממש לא התלהבתי בעיקר בגלל עניין של אחריות מזעזעת בארץ מניסיון אישי מריר של מספר מכרים בנוסף לאינספור ביקורות שליליות באינטרנט. הייתי מעדיף להמנע מהם בדיוק מאותן הסיבות.

בהתייחסות להצעה לקנות כונן 128GB - אני חושש מהאפשרות הזו. נכון להיום תפוסים על המחשב הנייד שלי 79.9GB של זיכרון וזה כולל מערכת הפעלה וללא ניהול מתמיד של זיכרון. על פניו עושה רושם ש-128GB יספיקו לי אבל נכון להיום אני משתמש בWindows 7 ולא משחק כמעט במשחקים (מלבד ל-LoL שמותקן אצלי). המחשבים שקישרתי אליהם מגיעים עם ווינדוס 8 ומקריאה זריזה בגוגל ראיתי שתופסת עד 60GB של שטח אחסון מה שישאיר אותי עם 60-70 ג'יגה שאני חושש שלא יספיקו לי לשימוש שוטף.

הערה אחרונה - לא הייתי מודע למשמעות ה-U בסיומת המעבדים הללו, שמחתי להחכים. למען האמת לא סיננתי מחשבים לפי מעבדים כלל כיוון שאני לא מתמצא בתחום. מה שעשיתי היה השוואות מעבדים פרטניות בCPU BOSS.

חייב לציין שמעבדי 4200U, 4210U, 4500U, 4510U הם אלו שנתקלתי בהם יותר מכל מעבד אחר במהלך החיפוש בזאפ. זה בהחלט עומד בקו אחד עם ההסבר שלך והייתי מצפה למצוא מעבדים שאמורים להיות חסכוניים במחשב נייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים