עבור לתוכן

משדר בלוטות' משבש את הוייפי

Featured Replies

פורסם

ראשית ארצה להתנצל אם אני באיזור הלא נכון, התלבטתי אם לפרסם בתמיכה הטכנית או פה, אבל אני חושב שפה זה יותר יתאים.

אז המחשב שלי מחובר לרשת הביתית בוייפי באמצעות כרטיס הרשת של Dlink ורוב הזמן החיבור יציב לחלוטין ומקבל את מלוא המהירות של האינטרנט, כ100 מגה.

לאחרונה התחדשתי במכשיר שמיעה חדש ומעבד דיבור חדש אשר עובדים עם סטריימר יחודי בשם ComPilot שהוא מתחבר באמצעות בלוטות' לטלפון או לכל משדר בלוטות' ומזרים את הכל ישירות למכשיר השמיעה שלי.

כדי לחבר אותו למחשב קניתי משדר בלוטות' שלא התאים והמוזיקה הגיעה לסטריימר בצורה מעוותת ולכן, לפי המלצת החברה של הסטריימר, קניתי את המשדר של sennheiser שעובד מצוין!

אבל בהמשך התגלתה בעיה חדשה שאני לא מצליח לסדר אותה בכלל.

האינטרנט שלי התחיל לסבול משיבושים נוראים ואתמול אף הגעתי למהירות של 3 מגה, בעוד ששאר המחשבים בבית מקבלים מהירות מלאה.

יצרתי קשר עם הוט והם ניסו לעזור לי לסדר אבל אז בהמשך התגלה שהמשדר החדש משבש באופן משמעותי את הוייפי באיזור שלי. כדי לעזור לי, הוט, הנחו אותי איך לשנות את הערוצים בראוטר וכל רבע שעה להחליף לערוץ אחר עד שאמצא ערוץ שמצליח לעבוד עם המשדר. לצערי אף ערוץ לא מצליח להסתדר עם המשדר וסיימתי את השיחה עם הוט.

אז...הנה אני פה. האם יש לכם רעיונות מה לעשות? לכסות את האנטנות של הכרטיס רשת בנייר כסף? לשים נייר כסף על הראש? להשתמש בחוט מאריך ולהרחיק את המשדר מהמחשב ומהאנטנות?

אין לי רעיונות!

לצערי הדרייבר של Dlink ישן, מ2013, ואין לו הגדרות לטווח או לתדרים אז אני לא מוצא דרך לשנות את טווח הקליטה של האנטנות או לשנות אותם לתדרים אחרים. כשאני משנה את הערוצים של הראוטר אז הדרייבר כן רושם לי באיזה ערוץ הוא נמצא, ככה שהוא כן משנה ערוצים לפי הראוטר.

אשמח לרעיונות...תודה

פורסם

בלוטות' עובד ב 2.4GHz. יש היום משדרי ווי-פיי שעובדים ב5GHz.

תקנה משדר אחד כזה ומקלט אחד של 5GHz למחשב שלך.

או שתעבור לכבל רשת. יותר טוב מכל חיבור אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

לצערי כבל רשת הוא לא אופציה, אחרת ממזמן הייתי עובר לזה.

בנוגע למשדר 5GHz, אני מניח שאתה מדבר על ראוטר וכרטיס רשת חדשים?

למיטב הבנתי אם אני קונה ראוטר שכזה, אני יכול להפוך את הנוכחי, Hotbox, למודם שמעביר לראוטר כזה?

פורסם

המלצה ממני כלקוח של הוט בעצמי,

תהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד ותרכוש לך ראוטר אלחוטי איכותי.

עד לפני שבוע בערך עבדתי עם ההוטבוקס כמודם-ראוטר וסבלתי מאינספור תקלות ובעיות כולל צורך לנתק אותו מהחשמל פעם ביום. מאז שרכשתי ארוטר משלי והפכתי את ההוטבוקס למודם אין לי תקלה אחת. מרגע ההתקנה והקינפוג הראשוני עד היום (יותר משבוע) לא נאלצתי להפעיל מחדש את ציוד הרשת או לגעת בהגדרות בכלל.

פורסם
  • מחבר

אני באופן עקרוני לא סובל מהרבה בעיות עם ההוטבוקס, אני אכן צריך לכבות ולהדליק אותו אחת לכמה ימים אבל את זה עשיתי עם כל ראוטר שהיה לי.

בכל מקרה, אתה לא הראשון שממליץ לי להפוך אותו למודם ולקנות ראוטר וזה מחזיר אותי לימים ההם שנזכרתי למה החלטתי לא לקנות ראוטר נפרד - אין המלצות.

כלומר זה מרגיש לי כמו רולטה רוסית. הסתכלתי עכשיו על ראוטרים שמשלבים 5GHz ו2.4GHz, הרי בשביל זה אשדרג רק את הכרטיס רשת של המחשב שלי ואת השאר המחשבים אשאיר כמו שהם, ויש לא מעט ביקורות לא מרוצות שקוטלות כל ראוטר שאני אומר "היי, זה נראה נחמד".

אם יש לכם המלצות לראוטרים וכרטיסי רשת אלחוטיים (PCI בלבד) שאין להם 90% ביקורות קוטלות אז אשמח לשמוע ולבחון את העניין.

פורסם

Tp link 4300

פורסם

יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה "PCI בלבד" או שזה בגלל שאיזה חבר "מומחה" אמר לך פעם שזה הכי טוב?

אני פשוט שואל כי אני לא מצליח להבין למה שמישהו יתקעש לשים את האנטנה האלחוטית שלו מאחורי מחשב צמוד לקיר. למה לא דונגל USB שמחובר עם כבל 3 מטר למחשב?

פורסם
  • מחבר

לא אמרו לי, זאת מסקנה שהחלטתי על דעת עצמי.

היו לי כבר שני כרטיסי רשת שונים שמתחברים בUSB, אחד של EdiMax והשני נדמה לי שהיה גם של Dlink, ושניהם פשוט עשו לי בעיות. זכור לי שזה היה נס אמיתי אם היית מצליח להישאר מחובר לאינטרנט יותר מ15 דקות מבלי שזה יתנתק או יקרטע.

באיזשהו שלב נמאס לי וקניתי כרטיס PCI של EdiMax ששירת אותי נאמנה בלי ניתוקים או לאגים במשך 5 שנים עד שהוא נשרף והגעתי לDlink הנוכחי שפחות או יותר משרת אותי בדיוק כמו הEdimax.

אני יודע שעברו כבר כמה שנים מאז שני הכרטיסים הללו והעניינים השתכללו מאז, אבל זה פשוט נוח לי להמשיך במסורת הPCI שהרי זה לא באמת משנה.

אגב, אני משתמש באנטנות עם חוט שהבאתי מהEdimax הקודם ככה שזה לא תקוע מאחורי המחשב אלא חצי מטר ממנו איפה שאני מקבל קליטה מלאה.

אה, ומסתבר שבאמת משתלם לקרוא בין השורות - הכרטיס שיש לי עכשיו כן תומך ב5GHz, אז בעצם אני רק צריך את הראוטר.

Googleness, תודה.

מסקירה עליו באינטרנט אני רואה שהתלוננו עליו שיש לו בעיות קושחה, אבל זה היה ב2013.

זה עדיין רלוונטי או שלדעתך הוא ראוטר שעושה את העבודה?

פורסם

לא רלוונטי יש לו קושחה ישראלית ששמו לו בארץ עקב מגבלות של משרד התקשורת. אני עובד איתו שבוע +

עד כה הכל חלק ובלי בעיות.

פורסם

למה ישר לקנות ציוד?

לא קראתי הכל, אבל אם יש התנגשות, תנסה קודם כל להחליף ערוץ באלחוטי.

פורסם

למה שלא תקרא הכל?

פורסם
  • מחבר
למה ישר לקנות ציוד?

לא קראתי הכל, אבל אם יש התנגשות, תנסה קודם כל להחליף ערוץ באלחוטי.

עדיין לא החלפתי את הציוד, אבל כבר כשכתבתי את ההודעה ידעתי שזה כנראה ידרוש ציוד חדש כי די מיציתי את האפשרויות לפתרון.

בכל מקרה, ציינתי בהודעה הראשית שהחלפתי את הערוצים יחד עם נציג של הוט בטלפון ואף ערוץ לא הצליח לסדר את זה.

כרגע אין לי זמן להתעסק עם ציוד חדש אז אני דוחה את זה עד תום תקופת המבחנים.

אז בנתיים השגתי חוט USB באורך 2 מטר ושמתי את המשדר 2 מטר מהמחשב. כשהמשדר כבוי אני מקבל 100 מגה, כשהוא דלוק אני מקבל בסביבות ה25-30 מגה. אני יכול לחיות עם זה עד שתיגמר התקופה :)

תודה בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

היי,

מתנצל על ההקפצה אבל עדיף הקפצה מאשר דיון חדש - לא? :)

בזמן אני מפשפש בשטח המליצו לי להזמין מחו"ל את הראוטר הזה.

הוא דומה לראוטרים אחרים שהציעו לי, אבל עלתה לי השאלה - זה אפשרי להשתמש בראוטר שהובא מחו"ל שלא עבר התאמה לרשת הישראלית?

פורסם

הוא משדר ב5GHz וזה תדר קצת בעייתי בארץ, העוצמה של השידור חייבת להיות מאוד מדוייקת. אם אני זוכר נכון, התדר הזה מאושר לשימוש בתוך מבנים בלבד.

הדרך היחידה שאני מכיר לבדוק אם הוא מאושר במשרד התקנים היא לחפש אם הדגם הזה נמכר גם פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים