עבור לתוכן

שאלת תאימות בין מעבד ללוח אם

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יותר יציאות לא רלוונטי בשבילי כי יש לי רק 2 יציאות במארז.

במה הוא יותר טוב לעתיד?

(זה מעשי כי אני כל תקופה רוכש מחשבים לחברים)

• תגובות 44
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שדרוגיות זיכרון בכמות ובנפח, יותר ממשקים לאמצעי אחסון מתקדמים בעתיד ובכלל, מערכת הספקת כח מעט יותר מתקדמת למעבד תבטיח טמפרטורת פעולה נמוכה יותר של הרכיבים האלה.

בקיצור, אין שום סיבה שהוא לא יהיה עדיף. אבל מה זה משנה? הרי שכבר רצת לחנות לקנות. תתחדש ומי יודע, אולי להבא באמת תרצה עצה.

רחמנא ליצלן, יכולת אפילו לדאוג לתאימות לדור הבא של המעבדים, סתם אם יהיה בא לך לשדרג. (ועל הדרך משדרג לאורך ולרוחב את כמות הממשקים ואיכות הרכיבים בלוח)

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=H97-PC-Mate

נערך על-ידי djelectric

פורסם
  • מחבר

חוץ מהטמפרטורה הנמוכה למעבד, שום דבר לא רלוונטי בשבילי.

חוץ מזה שיש לי 3 מאווררים 120 מ"מ ככה שזה כנראה לא משנה לי בהרבה.

בדר"כ מנסיון הלוח אם זה הרכיב הראשון שמת (מחשב ממשרדי) ככה שזה כנראה לא משנה לי

פורסם

אם לוח האם שלך מת מנסיון ומהר, אולי הגיע הזמן (היום זה אחלה זמן) לדעת שלרוב האשם בכך הוא ספק כח סיני זול שמספק חשמל מלוכלך למערכת שלך

פורסם
  • מחבר

מדובר דווקא במחשבים בעלי ספק ממותג.

דרך אגב עכשיו קניתי ספק antech וגם שאר הרכיבים כולם ממותגים טובים

והלוחות דווקא האריכו חיים. (10-15 שנים)

נערך על-ידי שמואל דקל
טעות

פורסם
בדר"כ מנסיון הלוח אם זה הרכיב הראשון שמת (מחשב ממשרדי) ככה שזה כנראה לא משנה לי
והלוחות דווקא האריכו חיים. (10-15 שנים)

שתי התגובות האלו דיי סותרות אחת את השנייה...

טוב, למרות שזה לא רלוונטי כבר, אני אציין זאת שוב ואולי מישהו אחר ילמד מכך - אם אתה קונה מחשב שאמור להחזיק כמה שנים, ובמיוחד מחשב עם מעבד יחסית חזק כמו ה Core i5, עדיף להשקיע עוד כמה שקלים בלוח אם טוב. לדעתי גם אם אתה לא צריך יציאות נוספות ולא מתכנן לשדרג דבר במחשב במשך כל תקופת חייו, עדיין עדיף לקנות לוח אם טוב עם לפחות 4 שלבי ייצוב מתח למעבד מסיבה פשוטה - ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, כך העומס על כל שלב ייצוב קטן יותר, וככל שהעומס על כל שלב ייצוב מתח קטן יותר כך תוחלת החיים שלו, ובהתאם - תוחלת החיים של לוח האם, תהיה גדולה יותר. לצורך הבהרה - אם בלוח יש 3 שלבי ייצוב מתח, כל אחד מהם עובד 1/3 מהזמן (כ 33%). אם בלוח יש 4 שלבי ייצוב מתח, כל אחד מהם עובד 1/4 מהזמן (25%). אם יש 6 שלבי ייצוב מתח - 1/6 (כ 17%) מהזמן ואם יש 8 שלבי ייצוב מתח - 1/8 (12.5%) מהזמן. בנוסף, בלוחות יקרים יותר אולי נעשה שימוש במייצבים איכותיים יותר, שאמורים להחזיק מעמד יותר זמן, מאשר בלוחות זולים יותר, דבר שרק מגדיל את תוחלת החיים של הלוח.

פורסם
  • מחבר

מציאות אי אפשר לסתור.

והמציאות היא שהיה לי עיסוק עם שלושה מחשבים משרדיים שכל הרכיבים חיים עד עצם היום הזה ופועמים בליבם של מחשבים אחרים ורק הלוחות מתו. דרך אגב כולם לוחות של אסיוס

פורסם

אסוס, אינטל. נשמע לי שבתכל'ס יש לך לא מעט נסיון.

פורסם

1. מעבדים וזכרונות כמעט ולא מתקלקלים אם לא מבצעים להם המהרה. לוחות אם לעומת זאת - דווקא כן, דבר הנובע מכך שהלוח הוא אוסף של רכיבים שונים, כשלכל אחד מהם יש תוחלת חיים משלו. מה שאתה יכול לעשות בכדי להאריך את תוחלת החיים של הלוח הוא פשוט לקנות לוח איכותי יותר מההתחלה, ובפרט לוח עם כמה שיותר שלבי ייצוב מתח.

2. אם המחשב מיועד להחזיק מספר שנים, אז במידה והלוח מתקלקל יהיה דיי קשה ויקר למצוא לוח חלופי עבורו (תראה מה קורה היום עם לוחות בעלי תושבת 775, 1156 או אפילו 1155 - כמעט ולא ניתן למצוא לוחות חדשים כאלו). במקרה של מחשב כזה, כאשר לוח האם מתקלקל סביר להניח שהחלפת כל השילוש (לוח אם, מעבד וכנראה גם זיכרון) תהיה עדיפה מאשר קניית לוח אם חדש או משומש שיעבוד עם הרכיבים הקיימים. לדוגמא - שילוש מודרני המבוסס על תושבת 1150 עם מעבד Pentium G יהיה עדיף על הרוב המוחלט של שילושים בעלי תושבת 775 ומעבדים כפולי ליבה (מסדרת ה Core2Duo, שלא לדבר על מעבדי הפנטיום).

3. אגב, אם בכל המחשבים שהתעסקת איתם היו לוחות של Asus וכולם התקלקלו, מה גרם לך לבחור בלוח של Asus למחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

1. כל הדיון הזה נפתח (כמה אירוני…) בגלל טעות של קניית לוח בעל תושבת 1155.

2. כנראה שלא קראת את כל התגובות, כי רשמתי שהלוחות החזיקו 10-15 שנים

- - - תגובה אוחדה: - - -

אביב גפן. אכן יש לי לא מעט נסיון בהרכבת מחשבים אבל בעיקר מחשבים מיושנים שכאשר מת חלק זה או אחר שדרגתי אותו בחלק אחר (משומש ממחשב אחר שמת……) ולכן טעיתי בבחירת הלוח. כי במחשבים הישנים היה טווח יותר גדול בהשקת סוגי התושבות, ורק לאחרונה התחלתי להתעסק גם ברכיבים חדשים.

פעם הבאה תחשבו פעמיים לפני שאתם מלגלגים על מישהו ולא יודעים את כל הפרטים. זה לא יזיק וברוב המקרים רק יואיל. אני לא התייחסתי לקטנוניות הזאת של ההקנטות (שנראה שזה לחם חוקם של המון מומחים פה שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם ) ולכן יכלתי להמשיך את הדיון ולקבל מידע.

אם המטרה שלכם באמת לעזור אז תפסיקו עם זה !

פורסם

שקוף. ובגלל הנסיון הזה טעית בחלקים ואחר כך הסברת למומחים שאותם באת לשאול למה דעתם לא מקובלת עליך.

מי שבא לבקש עצה שתהיה בו מעט ענווה לקבל את מה שאומרים לו בשקט גם אם זה לא מתאים למה שהוא מכיר ולא ולקפוץ עם "הניסיון" שלו, זה שבזכותו הוא נתקע עם ציוד לא מתאים.

שבת שלום.

פורסם

@שמואל דקל

1. אף אחד לא בא להקניט או ללגלג עליך כאן - כל המטרה היא לעזור לך. כאשר אתה כותב בפורום אתה צריך להבין שיש אנשים שיגיבו למה שאתה כותב, ומה שנתפס בעיני אחד כ"בוטה" מתקבל כ"סביר" בעיני אחר. אם הייתי חושב שיש כאן תגובה לא תקינה, הייתי מצנזר או מוחק אותה.

2. הבעיה כאן היא לא שעשית טעות בבחירת הלוח בפעם הראשונה - זה קורה. הבעיה היא שכתבת את מה שעשית, קיבלת תגובות ואז קנית לוח אחר בלי להתייעץ. מהטעות הראשונה היית אמור להבין שלפני קנייה של לוח אם (או של כל רכיב אחר למעשה), רצוי להתייעץ עם אנשים שמבינים קצת יותר בתחום. המטרה של הפורום היא לעזור לך למצוא את הפתרון הטוב ביותר, ובמקרה הזה אתה החלטת על דעת עצמך (שזו זכותך כמובן) לבחור בלוח אקראי כלשהו, כאשר בערך אותו המחיר היית יכול לקבל לוח טוב יותר או לוח דיי שקול ללוח שבחרת במחיר נמוך יותר.

3. בקשר לתגובות שלי לגבי הלוחות והמחשבים שלך ש"האריכו ימים" - מצד אחד אתה כותב שמה שמתקלקל לך במחשבים הם הלוחות, אבל מצד שני אתה כותב שהלוחות מחזיקים לך 10-15 שנה. זה אומר שאתה משתמש במחשבים משנת 2000 עד 2005 לכל המאוחר, ומחשבים כאלו בד"כ לא ממש מתאימים לצרכים של המשתמש כיום, גם לא לצרכים הבסיסיים ביותר, ולכן לא ממש ברור מה בדיוק אתה עושה איתם.

פורסם
  • מחבר

כל בן אדם טועה והוא לא נהיה מזה דפוק, להיפך. מטעויות לומדים והראיה שבפעם הבאה אני כבר ידע להשתמש במידע שקיבלתי פה.

התייחסות לצעדים שעשיתי גם בקניית הלוח הראשון וגם השני אני לא יתן כי אני לא צריך לספר לכולם איזה עוד שיקולים יש לי חוץ מהמחיר והאיכות, וזכותי לקבל יעוץ מאחרים ואח"כ להחליט בעצמי מה לעשות וזה מאוד לגיטימי.

לגבי הלוחות הישנים שאני מתעסק בהם. מדובר במחשבים משרדיים ישנים שבקשו ממני לתקן אותם בגלל שהלוח אם הלך והסברתי להם שאין אפשרות להשיג היום חלקים חדשים (בטח לא לוחות אם) והשתמשתי בכל שאר חלקי המחשבים האלו בשביל לשדרג מחשבים אחרים בחלקים יותר טובים או הוספת דיסק קשיח וכד'

פורסם
  • מחבר

אני רואה שיש סמל של מעטפה סגורה על הדיון בעוד שכל האחרות פתוחות. אני מבין שזה אומר שעדיין לא התקבלו תשובות לדיון בעוד שאלו התקבלו מזמן. איך מסמנים את הדיון שיהיה מעטפה פתוחה?

פורסם

ברגע שאתה מחובר לפורום אתה אמור לראות כפתור כחול שכתוב עליו "חדש" (firstnew.png) שלחיצה עליו תוביל אותך להודעה החדשה ביותר שלא קראת באותו הדיון. ברגע שאתה נכנס לדיון כלשהו, גם הציור/תמונה/אייקון של המעטפה לפני שם הדיון אמור להפוך לציור של מעטפה סגורה אפורה וכפתור ה"חדש" יעלם. כל עוד לא נכתבו תגובות חדשות בדיון מאז הפעם האחרונה שבו בדקת אותו, המצב של המעטפה וכפתור ה"חדש" ישארו כך. במקרה של הדיון הזה שתי ההודעות האחרונות שייכות לך, כלומר לפני שנכנסת לדיון הזה בכדי לכתוב את ההודעה האחרונה שלך, היית אמור לראות מעטפה סגורה אפורה ולא היה אמור להופיע כפתור "חדש" ליד שם הדיון.

אם יש לך בעיות עם האתר, תוכל לדווח עליהן בפורום על האתר והפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים