עבור לתוכן

יש גבול לחוצפה הדתית?

Featured Replies

פורסם

טאטום-ואם הדתייה הייתה שם קודם? עד עכשיו הייתה דירה כשרה ופתאום נכנסת איזו חילונית ומתחילה לזרוק שרימפסים על הקירות. נוח לך לראות את זה מהצד שלך כי כנראה לא ניחנת באמפטיה

החלק במוח שאחראי על אמפטיה אצלי במוח עובד יופי, תודה.

הוא אפילו מוגדל יחסית למצב הכללי באוכלוסיה.

אין מה לעשות יש כאן התנגשות חזיתית בין אנשים.

אחת דתיה מלעונה.

השניה פיתחה את זהותה והעדפותיה בחופש מוחלט.

מישהי צריכה ללכת, וזאת הדתיה שחובתה הדתית מחייבת אותה להתחייב לחובתה החובתית לחבות חיוב חביתה חבתיייה יחדיו בחיבותה.

זאת אומרת, שהדתיה צריכה לטרוח ולמצוא שותפה מתאימה, ולא אוכלת השרימפסים.

הטרחה של קיום חוקי דתה אמור להטריח רק ובעיקר אותה.

האדם הנושא אובססיביות והקפדה על הפרדה, הוא זה שחובתו(הדתית והרציונלית) להקפיד ולטרוח כדי למצוא שותף מתאים.

אם היה מדובר במעונות אוניברסיטת בר אילן, הרי שהייתי טוען דברים הפוכים בדיוק.

אך מכיוון שמדובר באוניברסיטה חילונית בעיקרה, יואילו בטובן הדתיה והערביה למצוא אחת את השניה ולהירשם יחדיו במזכירות.

סף הכל מדובר בסיפור על התנגשות תרבויות.

הדתיה עוד לא הפנימה שגם היא יכולה להיות חסרת התחשבות.

שגם לאחרים יש עקרונות על פיהם הם מעוניינים לחיות.

וזה שאתם מסתובבים עם חשיבות עצמית אינסופית ומוחלטת בגלל שאתם משרתי אלוהים הנושאים את צוו המלכותי, לא הופך אוטומטית את כל מה שחשוב לאחרים לחסר חשיבות.

כאן הדתיים מאבדים פרופורציות.

די!!! נמאס מהתוקפנות הזאת.

לכם הכל חשוב בחשיבות עליונה וחסרת פשרות.

ואחרים הם סתם, וכל מה שחשוב להם סתם.

ועכשיו צריך לריב איתכם על כל דבר, ולהיות גם מושפל על ידכם חסרי האינטליגנציה בדרך.

כאילו שאם אוכלת השרימפסים לא עושה זאת בציוויה הדתי של מפלצת השרימפסים המעופפת, שאמרה תאכלו הרבה שרימפסים או שלא תיכנסו לגן עדן, אז אין לה לגיטימיות לקיום עצמי, והיא צריכה להשתנות בהתאם לתכתיבי מפלצת האלוהים המעופפת.

את יודעת מה? דתיה לסבית.

קחי את המפלצת שלך ולכי להיות שותפה של הערביה עם המפלצת המוסלמית.

• תגובות 49
  • צפיות 10.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב,

ואם הדתייה הייתה שם קודם והחילונית הגיעה אחרי?

כן מדובר בדתייה מטורללת ובחילונית מעצבנת.

אבל כמו שאמרתי-כל שותפות מכילה התכופפויות מ2 הצדדים וגם שמדובר בדת. ואנשים מודעים לזה ומסכימים לזה, אין פה שום כפייה.

אתה מוזמן לסרב לגור עם דתי כדי לשמור על אורח החיים שלך בכל מחיר אבל אנשים אחרים יעשו אחרת

פורסם

תמיד הרגיז אותי שדתיים ביקשו להתחשב בהם אבל הם מעולם לא התחשבו בי.

פורסם

באמת לוין? באמת אף דתי לא התחשב בך אף פעם?

נראלי שכדאי שתסתובב במקומות אחרים

פורסם
  • מחבר
טאטום-ואם הדתייה הייתה שם קודם? עד עכשיו הייתה דירה כשרה ופתאום נכנסת איזו חילונית ומתחילה לזרוק שרימפסים על הקירות. נוח לך לראות את זה מהצד שלך כי כנראה לא ניחנת באמפטיה

אני לא יודע במה הוא ניחן ובמה לא, אבל מה שבטוח, אתה לא ניחנת ביכולת לבנות אנלוגיות. רוצה אנלוגיה אמיתית לכיוון ההפוך?

חילוני מגיע ללמוד במכללה דתית. בתור התחלה, הוא דורש שיעבירו את אחד השיעורים לשבת כי ביום רביעי הוא בדיוק לומד גיטרה, ושימחקו את התאריך העברי מכל המסמכים הרשמיים של המכללה כי הוא לא חש בנוח לראות את שיטת התארוך הענתיקה הזו. עם כניסתו למעונות, הוא מבהיר לשותפו לדירה שהסידור חייב לעוף ממדף הספרים כי אין לו מקום בעידן המודרני, ובהמשך מתעצבן על כך שהשותף לא מוכן להדליק עבורו את הבויילר בשבת כשהוא מבקש.

זו אנלוגיה אמיתית, בהבדל ממה שאתה כתבת. אמור נא לי - אתה מכיר הרבה חילונים שנוהגים כך?

פורסם

הדתייה הספציפית הזאת משוגעת ודורשת דברים הזויים, זה אומר שכולם ככה?

במישור הפרטי (דתי מול חילוני בבית משותף) ולא מול מוסד כזה או אחר. יהיו דרישות מ2 הצדדים והם צריכים להחליט אם הם רוצים לחיות במשותף או לא בדיוק כמו באנלוגיית האישה

אני לא מתייחס למה שהדתייה דורשת מהמוסד כי ברור שזה מוגזם

אבל כמובן אתה אוהב לקחת את מה שאף אחד לא דיבר עליו ומשם להראות שאתה צודק. נחמד

פורסם
  • מחבר

אה, והדרישה מאותה חילונית לא לאכול פירות ים בדירה היא הגיונית, בלי קשר לשאלה מי היה שם קודם?

פורסם
שוב,

ואם הדתייה הייתה שם קודם והחילונית הגיעה אחרי?

אז שהדתיה תלך למזכירות ותעשה רעש על כך שלא סימנו אצלם שהיא צריכה שותפה שומרת מטבח כשר.

אתה יודע מה? רוב הסיכויים שהדתיה לא אמרה במזכירות שום כלום מראש.

היא פשוט לא חשבה.

וכשהמציאות התנגשה בה, במקום לראות זאת כהתנגשות בין אנשים להם זכויות שוות ולגיטימיות לאכול או לא לאכול מה שהם רוצים מבלי להטריד ולהתעלל באחרים, החלק ההוא במוח שאחראי על אמפטיה החליק על הרטיבות מהמים הקדושים שנשפכו שם, והתחיל לחשוב על עצמו כמלאך יחזקאל שזקנו הולך לפניו מפני כבודו.

פורסם

כן גם זה דרישה הזויה וגם הדרישה לגבי גברים.

אני מבין שאתה לא משחרר בשיטות שלך

הדתייה דורשת הרבה יותר מדי, מצד שני החילונית ממש לא קדוש מעונה. כל מה שהיא הייתה צריכה לעשות זה לא להשתמש בסקוצי'ם הבשריים לחלב ולהפך וגם לא לערבב כלים.

כמו אשה קלאסית במקום להתעמת עם השותפה שלה לגבי החוסר שוויון והבעיה שיש לה עם זה היא פשוט שמה עליה זין ועשתה מה שהיא רוצה.

יופי באמת שיש פה כפייה דתית אבל מצד שני יש פה חילונית כלבה

פורסם

החופשיה פשוט הבהירה לדתיה שהיא לא השותפה המתאימה לה.

שאצלה דברים מתרחשים אחרת.

ופעם הבאה הדתיה הלסבית(וכל שאר הדתיות הלסביות שיקראו את הכתבה) תבדוק מראש לגבי העניין.

למה החופשיה היא הרעה בסיפור?

כי היא לא הסכימה לפתוח חשבון בו היא מתחילה לקבל על עצמה עוד ועוד הגבלות, איסורים, אילוצים, הוצאות, הקפדות, כעסים, ענישה, ציפיות, תלונות, מירמור, טרחה, הוצאות כספיות, מחשבות מיותרות, אנרגיות שאין, זמן מבוזבז?

או כי היא עשתה מה שבראש שלה מהתחלה ועד הסוף LIKE A BOSS, והדתיה ה"מסכנה" שטורחת ומקפידה על מיליון אילוצים מומצאים, צריכה שוב לטרוח ולהקפיד על האילוץ החדש שהחופשיה החוצפנית העמידה בדרכה.

פורסם

שניהן רעות

גם תרנגולת החופש וגם הלסבית הכלואה

פורסם

למה בכלל צריך להיות צד רע בסיפור?

כי הדתיה נמצאת בהזיה שהיא בצד האלוהי הטוב?

האם זה לא מה שהיא עשתה בכתבה?

הכתבה מתחילה בכך שהיא אומרת שעוד לפני שהלכה ללמוד באותו המוסד החילוני היא ידעה וחשבה:

הם גם פוגעים ברגשותיי כאשר מחללים שבת בפרהסיה וגורמים לי להרגיש לא בנוח.

על פי אמות המידה שלה, כולם רעים מראש על פי סטייתם מהדרך הדתית עליה היא מבקשת לקבל כבוד.

פורסם

כתבה? אתה נותן יותר מדי קרדיט לטור-דעה של הפסיכופטית הזאת

אפשר לראות בדיוק איזה סוג של בנאדם היא לפי שאר ה"כתבות" שהיא כתבה (לינקים שם)

פורסם

ברור שהמאמר מומצא.

לא עשו אותי באצבע.

גם כן דתיה לסבית...

אבל זה לא משנה אם זה קרה או לא קרה, או איך בדיוק זה קרה.

התפישה הזאת של הדתיים שאוטומטית שמה את החילונים בצד הרע בכל קונפליקט קטן, שאוטומטית מזלזלת בחשיבות כל דבר אצלם שהוא לא עניין של חיים ומוות.

כאילו אין לחילונים עקרונות והעדפות שמותר להם להתעקש עליהם.

ואם יש, אז בפני הדת הם צריכים להשתחוות אחרת הם... רעים...

פורסם
האמת היא ויק, שלא התחברתי. קראתי את הכתבה ולא נראה שם משהו חריג. שום "חוצפה דתית" לא מצאתי שם. נראה שלי ששנאת הדת/דתיים שלך קצת עיוורה אותך פה.

שים לב שחלק מהדברים (אי הפרדת כלים, שימוש בסקוצ'ים "כשרים" לניקוי כלים לא כשרים) הם דברים שבעייתיים לאנשים דתיים מבחינה מעשית ולא רק מבחינה "רגשית". לגבי הדברים האחרים שהוזכרו, למשל פירות הים, אני מרגיש, מקריאה בין השורות, (ומודה שייתכן בהחלט שהרושם שלי שגוי), שמה שהפריע לאותה בחורה הוא לא עצם זה ששכנתה החילונית עושה את זה, אלא שהיא (כנראה) עשתה את זה בהפגניות ואולי אף בהתרסה.

אני מסיק את זה בין היתר, מתיאור המגורים המשותפים עם הבחורה הערבייה.

אז כנראה אותה בחורה חילונית התבאסה ש"תקעו" אותה עם הדתייה, בדיוק כמו שהדתייה התבאסה ש"תקעו" אותה עם החילונית. במקרה כזה, אין מה לעשות, חוץ מלהפריד. יש אנשים שפשוט לא יכולים ולא צריכים לגור יחד.

אני רק אתן דוגמא ממקרה מהחיים שלי:

אני קונה מדי פעם אוכל בקפיטרייה של מוסד בו למדתי.

יצא פעם שקניתי חלבי והנחתי על בשרי (או להפך, לא זוכר). המוכר, הסתכל כאילו הרגתי מישהו, נבח עלי "לא להניח פה". כלומר, אנשים מצפים שכל העולם צריך לדעת את החוקים הדתיים, ואוי ואבוי למי שיעבור עליהם.

לקשיי הבנה: לא ניסיתי להעליב שום בנאדם דתי ברגע הקניה. אני תמיד מכבד את הדתיים, אבל תהרגו אותי - אפילו שידעתי שאסור לערבב חלבי עם בשרי בתוככי, כבנאדם חילוני העניין הזה פשוט לא עלה במוחי שאסור להניח את הפריט שקניתי על המדף בכדי שתהיה לי יד פנויה להוציא כסף למוכר.

עכשיו איך זה קשור לכתבה.

השאלה הנשאלת, האם הבחורה הדתיה ניסתה להסביר לשותפה שלה לגבי שתיפת הכלים? או שהיא ישר לקחה ללב, שמרה את זה בתוככה, והקיאה את הכל על המקלדת ומשם זה עבר לכתבה ב-ynet?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים