עבור לתוכן

שאלה על הבדל בין לוח של GIGABYTE ללוח של ASUS

Featured Replies

פורסם

התקציב שלי מאפשר לי לבחור את אחת הלוחות האלו :

GIGABYTE GA-H81M-D2V

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5131#sp

ASUS H81M-PLUS

http://www.asus.com/Motherboards/H81MPLUS/specifications/

על אחד מהם אני יתקין מעבד I5.

חוץ מיציאת HDMI שיש ב ASUS, מה ההבדל ביניהם ? מה מומלץ יותר ?

פורסם

באסוס יש 2 יציאות USB3 אחוריות (בקר צד שלישי) ובג'יגבייט יש 4 יציאות USB3 אחוריות (בקר צד שלישי)

באסוס יציאות וידאו DVI,VGA ו-HDMI בג'יגבייט DVI ו-VGA

בג'יגבייט יש סיריאל פורט באסוס אין (לא הבדל שצריך לעניין אלא אם יש צורך ממשי ביציאה)

באסוס חיבור חשמל ללוח של 4PIN בג'יגבייט 8PIN (בספקים ישנים יש מצב שלא יהיה חיבור 8PIN ללוח אם)

באסוס 3 x PCIe 2.0 x1 בג'יגבייט 2 x PCIe 2.0 x1

אלו נראה לי ההבדלים המשמעותיים שאני רואה בין הלוחות.

מה המחיר עבור כל לוח??, אולי יש אלטרנטיבות טובות יותר שאפשר להציע לך באותו מחיר או בפער לא גדול.

פורסם

אני הייתי מציע לך להשקיע עוד קצת בלוח ולבחור לוח עם 4 שלבי ייצוב מתח לפחות, במיוחד לאור העובדה שאתה מתכוון להתקין על הלוח הזה מעבד Core i5 (הלוחות שציינת הם נחמדים לשוק הבינוני-נמוך, אבל לא הייתי בוחר אותם אישית אלא אם כן המעבד המתוכנן היה Pentium G או Core i3 לכל היותר). אני גם חושב שעדיף לבחור לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון ולא רק 2 בכדי לאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד. אם אתה חייב לבחור אחד משני הלוחות הנ"ל, פשוט תעבור על התכונות שלהם ותראה איזה מהם עונה יותר על הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

אז מה הייתם ממליצים לי אם לא 2 הלוחות האלו ? בטווח מחירים הזה (פחות מ 400 ש"ח)

בעיקרון אני מתקין I5 כי זה יהיה מחשב לכמה שנים, השימוש שלי מסתכם באופיס הורדות ו XBMC בסיסי.

פורסם

במיוחד לאור העובדה שמדובר במחשב שאמור להחזיק מספר שנים הייתי מציע לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון - במידה ותצטרך יותר מ 16GB זיכרון בעתיד.

אני רואה שיש את הלוח Gigabyte GA-B85M-D3H (קישור) ב-400 ש"ח ב TMS (קישור) וב-393 ש"ח בפלונטר (קישור), אבל חשוב מאד לוודא כי מדובר בגירסה 1.0 או 1.1 (Rev 1.0/1.1) ולא בגירסה 2.0 הנחותה יותר.

בנוסף יש את הלוח ASRock B85M-Pro4 (קישור) ב-377 ש"ח בפלונטר (קישור), וכן את ה MSI H87-G41-PC-Mate (קישור) ב-388 ש"ח בפלונטר (קישור), אבל שים לב שמדובר בלוח בגודל ATX (צריך לבדוק האם המארז שלך מגביל אותך ללוחות בגודל micro-ATX).

השאלה היא מה בדיוק הדרישות שלך מהלוח - כמה חיבורי USB מכל סוג אתה צריך, האם אתה צריך יציאות גרפיות מסויימות (אם המחשב ישמש כמחשב סלוני להצגת סרטים, אולי תרצה שבלוח תהיה יציאת HDMI), האם אתה צריך יציאת אודיו אופטית וכד'.

עריכה:

הנה טבלה שהכנתי המשווה בין כל תכונות הלוחות שהוזכרו כאן:

54db70d862035.png

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
במיוחד לאור העובדה שמדובר במחשב שאמור להחזיק מספר שנים הייתי מציע לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון - במידה ותצטרך יותר מ 16GB זיכרון בעתיד.

אני רואה שיש את הלוח Gigabyte GA-B85M-D3H (קישור) ב-400 ש"ח ב TMS (קישור) וב-393 ש"ח בפלונטר (קישור), אבל חשוב מאד לוודא כי מדובר בגירסה 1.0 או 1.1 (Rev 1.0/1.1) ולא בגירסה 2.0 הנחותה יותר.

בנוסף יש את הלוח ASRock B85M-Pro4 (קישור) ב-377 ש"ח בפלונטר (קישור), וכן את ה MSI H87-G41-PC-Mate (קישור) ב-388 ש"ח בפלונטר (קישור), אבל שים לב שמדובר בלוח בגודל ATX (צריך לבדוק האם המארז שלך מגביל אותך ללוחות בגודל micro-ATX).

השאלה היא מה בדיוק הדרישות שלך מהלוח - כמה חיבורי USB מכל סוג אתה צריך, האם אתה צריך יציאות גרפיות מסויימות (אם המחשב ישמש כמחשב סלוני להצגת סרטים, אולי תרצה שבלוח תהיה יציאת HDMI), האם אתה צריך יציאת אודיו אופטית וכד'.

עריכה:

הנה טבלה שהכנתי המשווה בין כל תכונות הלוחות שהוזכרו כאן:

54db70d862035.png

וואו תודה על התשובה המפורטת

אני צריך שיהיה בלוח HDMI וחיבור USB3 קדמי.

אין את הלוחות שהזכרת ב KSP ואני מעדיף לקנות לי הבית ולא להזמין באינטרנט.

ראיתי ב KSP שאני יכול לקבל את הלוח GA-97-HD3 כמעט באותו מחיר.

מומלץ ללכת עליו ?

נערך על-ידי tzahi20

פורסם

1. ה H97-HD3 עולה 560 ש"ח ב KSP, ובכל מקרה הוא עולה מעל 400 ש"ח גם אם אתה קונה אותו באילת. אם אתה כבר קונה לוח במחיר כזה ומ KSP, אז כבר עדיף להוסיף עוד 20 ש"ח ולקנות את ה H97-D3H.

2. מבין שני הלוחת ש none77 ציין, ה H81M של ASRock הוא בעל תכונות קצת יותר טובות מאשר ה H81M-HDS, אבל הוא גם יקר בכ-50 ש"ח. שניהם בעלי יציאה גרפית מסוג HDMI. העניין הוא שבלוחות האלו יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון ולא 4. היות והתקציב ללוח הוא 400 ש"ח, הצעתי את הלוחות שבהודעה הקודמת שלי מכיוון שיש להם 4 חריצי הרחבה לזיכרון והם גם עשירים יותר בתכונות לעומת שני הלוחות שנשקלו בהודעה הראשון.

3. KSP הם בעייתים מבחינת לוחות אם - המחירים שלהם גם גבוהים ביחס למתחרים וגם אין להם מבחר גדול, במיוחד לא לשוק הבינוני או הבינוני-נמוך. הלוח היחיד הזול שאני רואה אצלם שהוא בעל 4 שלבי ייצוב מתח למעבד הוא ה H81 Pro BTC של ASRock, אבל הוא לא הכי מתאים - אין לו יציאת DVI (אני מניח שאתה מתכוון לעשות שימוש בליבה הגרפית המובנית במעבד ולא בכרטיס מסך נפרד), אין אפשרות לחבר למארז יציאות USB 3.0 ויש לו כרטיס קול יחסית מיושן. אם אין ברירה וחייבים לקנות את הלוח ב KSP ולא להשקיע בו יותר מ-400 ש"ח, אז הייתי הולך על ה H81M-Plus של Asus, וזאת למרות שיש לו רק 3 שלבי ייצוב מתח למעבד ורק 2 חריצי הרחבה לזיכרון.

4. שוב - מכיוון שמדובר על מעבד Core i5, אני הייתי הולך על לוח עם לפחות 4 שלבי ייצוב מתח למעבד וכמו כן הייתי מעדיף לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון ולא רק 2 בכדי שתהיה אפשרות להרחיב את הזיכרון בעתיד ליותר מ 16GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים