עבור לתוכן

וירוס רשת

Featured Replies

פורסם

הי, לאחרונה נתקפה הרשת הביתית שלי בוירוס: אותו אתר *ורנו קופץ לעיתים קרובות בכל המחשבים ברשת. ואני משוכנע שמדובר בוירוס רשת, מכיוון שכל המחשבים הותקפו בו זמנית ובגם בכל אחד נעשה שימוש אחר (לא גולשים באותם אתרים...). מחשב אחד נבדק על ידי קספרסקי עם ההגדרות המחמירות ביותר ונמצא נקי. המחשבים האחרים נבדקו על ידי נוד ואומנם התגלו וירוסים בהם, אך הם טופלו ע"י נוד. בדעתי לאפס את הראוטר. האם זה מספיק? תודה.

פורסם

יש סינים שפורצים באמת את הראוטר אבל לדעתי זה לא מה שתקף אותך. המלצה שלי : תחליף למערכת הפעלה שאינה חלונות. יגמרו רוב הצרות שלך.

פורסם

האם הורדו משחקים או תוכנות באופן פיראטי?

פורסם
  • מחבר
האם הורדו משחקים או תוכנות באופן פיראטי?

למה זה רלוונטי? אם השאלה היא האם יש גלישה באתרים מפוקפקים (אתרי טורנט) אז התשובה היא כן. אבל מעבר לזה השאלה היא לא מה גרם להדבקת הרשת שלי בוירוס אלא איך נפטרים מזה.

פורסם

זה רלוונטי כי אם הורדו כאלה, הסיכוי שתהיה רוגלה או וירוס הוא גבוה מאוד. אולי לא מדובר בשניהם אגב, אלא סתם חתיכת סקריפט שפועל בכל פעם שאתה מפעיל את המחשב (כבר ראיתי כאלה)

ההמלצה שלי היא לחפש את כתובת האתר שקופץ בגוגל ואם אכן מדובר בדבר שקרה ליותר מכמה אנשים, אתה תראה שם גם את הפתרון. אנשים כותבים מדריכים על הדברים הללו וקל לפתור אם זה המקרה.

פורסם
  • מחבר
זה רלוונטי כי אם הורדו כאלה, הסיכוי שתהיה רוגלה או וירוס הוא גבוה מאוד. אולי לא מדובר בשניהם אגב, אלא סתם חתיכת סקריפט שפועל בכל פעם שאתה מפעיל את המחשב (כבר ראיתי כאלה)

ההמלצה שלי היא לחפש את כתובת האתר שקופץ בגוגל ואם אכן מדובר בדבר שקרה ליותר מכמה אנשים, אתה תראה שם גם את הפתרון. אנשים כותבים מדריכים על הדברים הללו וקל לפתור אם זה המקרה.

אכן אני אנסה לגגל את זה ואעדכן. תודה.

פורסם
יש סינים שפורצים באמת את הראוטר אבל לדעתי זה לא מה שתקף אותך. המלצה שלי : תחליף למערכת הפעלה שאינה חלונות. יגמרו רוב הצרות שלך.

גם אם אני מסכים איתך (ואני לא) אני לא רואה איך זה מסייע לפותח הדיון.

פותח הדיון - הייתי מנסה לסרוק את המערכת מחוץ - הכוונה היא להעלות את המחשב מהפצה חופשית שכוללת כלי בדיקה וניקוי

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקיי. אז ככה: גיגלתי וכנראה שזה באמת איזה אדוור שבא עם התקנה כלשהי. אין לי בעיה עם זה שהמחשב נדבק באדוור, מה שמטריד אותי שזה נכנס לרשת. אם אני מנטרל את זה על כל המחשבים (פשוט הרצתי אדוור רימוול על מחשב אחד, ונראה שזה פתר את המטרד) ואז אני מאפס את הראוטר, אני יכול לראות את העניין כסגור?

פורסם

בעקרון כן.

אמנם, אני ממליץ לך בחום להריץ Malwarebytes שמעולה גם בכיסוי העניין הזה. תן לה הרצה לוודא שהכל נקי.

פורסם
  • מחבר
בעקרון כן.

אמנם, אני ממליץ לך בחום להריץ Malwarebytes שמעולה גם בכיסוי העניין הזה. תן לה הרצה לוודא שהכל נקי.

סבבה תודה

פורסם

מקווה שהתקלה נפתרה אך במקרה ולא:

יכול להיות שה adware שינה את כתובות הDNS בראוטר וכך בעצם הפנה אותך לאותו האתר שוב ושוב בכל המחשבים ברשת.

תומך באיפוס הראוטר כמו שכתבת.

בנוסף, אם תוכל להעלות צילום מסך של האתר עם סוג הראוטר שיש ברשותך כך נוכל לעזור לך בקלות יותר.

פורסם
  • מחבר
מקווה שהתקלה נפתרה אך במקרה ולא: יכול להיות שה adware שינה את כתובות הDNS בראוטר וכך בעצם הפנה אותך לאותו האתר שוב ושוב בכל המחשבים ברשת. תומך באיפוס הראוטר כמו שכתבת. בנוסף, אם תוכל להעלות צילום מסך של האתר עם סוג הראוטר שיש ברשותך כך נוכל לעזור לך בקלות יותר.

טוב אחרי שהרצתי את MALEWAREBYTES הבעיה לא לגמרי נפתרה (פרסומות כבר לא קופצות בפיירפוקס, אבל בתוכנה כלשהי שגולשים ממנה, סטים, כן. אני באמת רוצה לאפס את הראוטר שלי, אדימקס, אבל מסתבר ששכחתי את הסיסמא (לא ברירת מחדל) ולכן אצטרך להגדיר הכל מחדש, וזה קצת סיפור, לא? אבל כנראה שבכל זאת אאלץ לעשות זאת גם אם זה אומר שאצטרך להתקשר לתמיכה הטכנית שלהם.

פורסם

באתר של אדימקס יש מדריכים לכל הראוטרים שלהם בצורה ממש מפורטת ועם צילומי מסך. קישור.

אם תסתבך תשאל פה.

בהצלחה

פורסם

Combofix ממצב בטוח אמור לפתור את הבעיות המקומיות בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים